Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Ukidanje dojenja po danu

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno Ukidanje dojenja po danu

Pozdrav!
    Uz silan trud i muke kojih se ne želim niti sjećati dojimo već skoro 9 mjeseci Znam da je možda prerano da o tome razmišljam ali voljela bih se informirati na vrijeme. Cica po danu oko 4 puta, obavezno prije spavanja jer se uspava jedino na cici. Po noći se budi svakih 2 - 3 sata i obavezno cica.
    Budući da ću je morati dati u jaslice kad navrši godinu dana morat ću je odviknuti od cicanja preko dana. Nekakao sam se već naviknula ne spavati pa bih ostavila dojenej ujutro, navečer i ako bude htjela po noći, koliko budem izdržala. Znam da će se možda s vremenom sama odviknuti od cice preko dana, ali ukoliko to ne bude slučaj voljela bih čuti savjete da budem spremna! Hvala

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To odvikavanje nekako dođe samo od sebe. Dijete jednostavno jede kad i vi a cicanje ostane ujutro i navečer. Ne sjećam se da sam išta posebno poduzimala. Vikendom bi i dalje cicala i popodne a u tjednu nema mame pa nema ni cice... kuze oni to

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

To me tješi, hvala puno! Vjerovatno se ja već sad bojim tog rastanka i ostavljanja u jaslicama pa me zato to muči. A kad je tako mala

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zmaja, bok

točno je ovo što ti milamaja piše. Odvikavanje je u ovom slučaju napola prisilno jer mama nije tu.

Kad se mame vraćaju na posao obično je dojenje prije posla i odmah nakon posla (u cipelama). Djeca se uglavnom prilagode, mame su te koje trebaju voditi računa o prepunjenosti dojki preko dana.
    Možda ćeš trebati izdajati, nositi jastučiće jer će mlijeko curiti, a možda niti nećeš (o ovisnosti koliko intenzivno dojenje će biti kad kreneš na posao).

Vikendom se djeca opet lako ufuraju u "mama je tu, dojim kad hoću", a u ponedjeljak sve ispočetka.

Također, djeca znaju jako pojačati popodnevne i noćne podoje pa mame koje se vrate na posao znaju biti dosta iscrpljene jer ipak posao traži svoje i trebaš voditi računa o svojoj prehrani, redovitim i zdravim obrocima i užinama, odmaranju preko vikenda i spavanju što više možeš.

Odvajanje pada teško i djetetu i mami ali uz dojenje ide mrvicu lakše. Sretno!

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da i moja je po noći puno cicala. Radis ko zombi
    A kad me nije bilo doma zbog službenih putovanja uopće se nije budila

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala puno svima. Valjda sam trebala to čuti da prestanem razmišljati o mogućim problemima. Užasavam se jaslica tako rano,ali šta je tu je. Trebam se opustiti i razmišljati o problemu kad nastane. Još jednom hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •