Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: otvorenost

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno otvorenost

bok,evo ja sam u 37-om tjednu trudnoće,i danas sam bila na kontroli,kad ono skroz zatvorena,nisam se otvorila ni milimetra,a ne bih htjela prenit trudnoću,iako ima još 20 dana do termina,ali me zanima ima li ikakav naćin za ubrzat taj proces,da moj anđeo malo prije izađe vanka,tj.da nekako prirodnim putem izazovem porod?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kud ti se žuri?
    zaš ne želiš prenjet?
    ja prenjela, nije to neki bed.
    postoje načini, jedan od njih je sex.
    netko je to tu na forumu napisao.
    sperma navodno potiće trudove. tak neš.
    sritno!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a ne bi htjela prenijeti,jer sam vidjela par slučajeva kad se zamutila plodna voda i beba se nagucala vode,užas,a i htjela bih što prije svog anđela kraj sebe,a sex ne mogu prakticirati,jer mi je muž ima 3 dana otišao na brod

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

samo se opusti i uživaj, bebica će doći kad ona to odluči.
    možda prije, možda kasnije.
    moja sučut za muža. znam kak ti je. md-a isto nema. već 2 tjedna. živi i studira u Bgu. Sad ima ispite i dolazi tek 1.5.
    kad se tvoj vraća?
    nadam se što prije.

a što se tiće otvorenosti, ja do samog poroda bila otvorena samo 1prst, a kad je počelo odmah se otvorila skroz tak da se nemoraš brinuti oko tog

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja sam u 37. tjednu i zatvorena skroz Nije mi neki bed- otvorit ću se kad za to dođe vrijeme, a do tad i bolje da sam zatvorena

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ja sam trudna 38,39 tjedana..ne znam ni sama koliko.Po zm 39 i jos nista nisam otvorena. Svaki drugi dan idem na ctg i na preglede koji su mi postali uzas bolni. Dali se moram poceti otvarati uopce imalo prije nego krenu trudovi?
    Sutra opet na pregled. Ledja bole, kosti bole, cak me i koka boli ali jos nista.
    Postajem uplasena..

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a mm se vraca tek 30.5,tako da ćemo ja i moj mali anđelak biti same a da je ružno je,ljepše je kad je tu,ali šta ćeš

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lile prvotno napisa
    a ne bi htjela prenijeti,jer sam vidjela par slučajeva kad se zamutila plodna voda i beba se nagucala vode,užas,a i htjela bih što prije svog anđela kraj sebe,a sex ne mogu prakticirati,jer mi je muž ima 3 dana otišao na brod
    Ja sam bila potpuno zatvorena do tjedan dana prije poroda (rodila sam u 39. tjednu). Dakle nisam prenjela, pukao ni je vodenjak i plodna voda je bila zelena. Unatoč tome beba je ok i nije se nagutala vode.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam u 38.tjednu jedan cijeli dan bila na nogama, prvo pregled kod ginice, pa trčala po gradu (mm kaže da se uopće nismo žurili i trčali i sam se tad već gegala ) ugl. išli smo 100stvari obaviti i kupiti još zadnje sitnice za bebicu, došla sam kući mrtva umorna, istuširala se i legla spavati, nakon pola sata mi pokao vodenjak.
    Danas mislim da je to zato što sam taj dan stvarno prešla sve granice i pretjerala u svakom smislu.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zaboravila sam napisati da sam jedva čekala da rodim i da budem sa svojom bebicom pa mi je mama rekla kad sam došla iz bolnice (sve sam ih iznenadila što sam ranije rodila) da i moja S nije mogla dočekati da bude sa mnom pa se požurila....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a evo i ja ću se sad bacit na šetnju,nadam se da će bit pomaka,iako ona već sad ima 3200 kg,i jako je aktivna,pa se nadam da će njena težina to malo pogurat

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    I ja sam u 37. tjednu i zatvorena skroz Nije mi neki bed- otvorit ću se kad za to dođe vrijeme, a do tad i bolje da sam zatvorena
    istina,ja sam bila ujutro na pregledu skroz zatvorena,oloživa za jagodicu,bez ikakvih kontrakcija...
    a popodne dobila trudove i otvarala se brzinom svjetlosti...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja i dalje zatvorena. 40 tjedana. Bila jutros na pregledu. Dr spominje indukciju al kao ne bi jos jer postoji mogucnost da sve zavrsi carskim. U komi sam totalnoj! Imam kao nekakav iscjedak od jucer ali lagano smeckast. Sutra opet na ctg..bas me mcu s tim pregledima! Dodje mi da ni ne idem dok porod sam ne krene. Ljuta sam i zbunjena i uplasena..

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uh, lelita ~~~~~~ da prirodno krene!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

beba se rijetko naguta vode i dozivi ozbiljnije komplikacije ako porod nije induciran i/ili ubrzavan dripom.

ja sam vam cure moje sa puna 42 tjedna bila skroz zatvorena, tako da se mozete slobodno opustiti. to je potpuno normalno, pogotovo kod prvorotki.

lelita, ctg je dobro raditi recimo svaka 2-3 dana kad se prode termin da se vidi ako eventualno ima kakvih promjena oko bebe. inace, mozes odbiti i ostale preglede i indukciju (da sam bila ovoliko obrazovana s prvom bebom, ne bi nikad dozvolila da mi rade indukciju). uostalom, bebe rodene u 43. tjednu su sasvim zdrave, ali to se ne desava tako cesto (ja bi recimo bila iznimka koja potvrduje pravilo, uostalom, pogledajte brojke na topiku "u kojem ste tjednu rodile").

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lelita, nema nikakvog znanstveno dokazanog temelja za induciranje poroda sa 40. tjedana, ako je beba u redu. sasvim je normalno roditi dva tjedna prije i dva tjedna poslije sluzbenog termina, i imas jos dobra dva tjedna 'fore' da trudovi prirodno pocnu. buduci da imas smedjkasti iscjedak, mozda polako odlazi cep...

otvorenost/zatvorenost nema nikakve veze s tim. pogledaj na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=#1485044

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lile prvotno napisa
    a evo i ja ću se sad bacit na šetnju,nadam se da će bit pomaka,iako ona već sad ima 3200 kg,i jako je aktivna,pa se nadam da će njena težina to malo pogurat
    U svakom slučaju sretno!!
    A to sa težinom je isto upitno, ja sam dan prije nego sam rodila bila kod gince, radila mi uzv i čak 3puta mjerila bebicu. Težina je bila svaki put oko 4000-4200g a ja u 38.tj. Uplašila sam se samo tako... idući dan rodim a moja S ima 3540g!! Ovo je off topic ali mi palo napamet pa sam morala napisati.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma ni ja baš ne vjerujem tim njihovim mjerama težine,ali sam se zato našetala ova dva dana pa ćemo vidit,svakako ako bude pomaka javim vam,a nadam se da ću ubrzo zagrlit svog anđela

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e da, lile, sad sam se sjetila još nečega: jutro prije početka trudova sam bila na masaži. na limfnoj drenaži nogu jer sam bila naotečena sva. dva, tri sata nakon toga trudovi su počeli.
    možda ih je to potaklo. pa možeš pokušat s tim ako hoćeš!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mama_mia22 hvala ti puno,ako ne krene ništa idući tjedan probat ćemo i to al ja se nekeko nadam da bi možda mogla oko uskrsa upoznat svoju bebicu

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da krene

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •