O znam kako vam je* !
*Coldrex!
O znam kako vam je* !
*Coldrex!
jesi siguran da ce se ona prestati koristiti ovakvim ucjena i ubuduce?
ja cu dati svoje vidjenje stvari.. kada mi netko zaprijeti sa ICIME, to mi je kao biku kada pocnes mahati sa crvenom krpom. U pravilu, ljudi koji prijete cak i izmedju redova, to ne prestaju raditi sa godinama, nego ako ne reagiras ( odnosno pokazes im da se bojis njihovih prijetnji ) prijetnje postaju sve gore i gore.
Na tvom mjestu nebi preuzimala nikakve obaveze na sebe, ni placanje stana, ni kredita niti icega bez neke pisane potvrde o tome da je to dijelom i njezin dug. Sumnjam da cete se uspijeti dogovoriti na ovaj nacin na koji predlazes, jer si ti bez obzira na ovo o cemu pises u ocima zakona duzan uplacivati alimentaciju. Prema tome., ja bi se dogovarala o svemu sa nekime tko je kompetentan dati tocnu procjenu i racunicu situacije. Ako pristajes placati neki dug za nju, a od toga ocekujes da ti ona "oprosti" dio alimentacije, trazi to od nje napismeno i ovjereno kod biljeznika. U prinicipu, sve o cemu se dogovorite van suda, a tice se financija, obavezno potpisati i ovjeriti kod biljeznika!
Tino, visinu alimentacije vi možete samo PREDLOŽITI, sud će na osnovu uvida u materijalno stanje donijeti odluku o visini alimentacije.
Pritom se vodi računa i o kreditnim i ostalim zaduženjima.
U svakom slučaju, nikakve obaveze ne preuzimaj na sebe bez pravovaljane ovjere.
Sve što ste zajedno stjecali, pa tako i kredite, trebate ravnopravno i dijeliti.
Ne znam, možda postoji mogućnost da na sebe preuzmeš obavezu plaćanja kredita ali da ti se umanji iznos alimentacije za vrijeme dok kredit otplaćuješ.
Raspodjela bračne stečevine je zaseban proces.
Sporazumnim razvodom rješavate pitanje alimentacije i brige oko djece.
Sukladno odredbama Obiteljskog zakona minimalni novčani iznos koji je dužan platiti roditelj koji ne živi s djetetom iznosi:
– za dijete do 6 godina 822,97 kuna,
– za dijete od 7 do 12 godina 968,20 kuna,
– za dijete od 13 do 18 godina 1.065,02 kuna.
bok svima!
ja još uvijek gruntam kaj da napravim. naime, on ne radi, al da radi (kaže on) naravno da bi dao, al jedva ima za sebe...i tak stalno naglašava da je njemu gore neg meni jer ja imam stalni posao...i ne znam dal da se jednostavno pomirim s tim da od njega neću dobiti ni lipe ili da negdje potražujem..? kaj mislite? ima netko takvu situaciju?
Ma kakvo mirenje sa situacijom... kad-tad će se zaposliti i poslodavac će ga prijaviti..
a do tada ako ti nije plaćao 6 mj zaredom, odi u CZS i raspitaj se o tome da ti oni uplaćuju 50% od iznosa alimentacije
czss će ti uplaćivati dio iznosa, znači minimum bi bio cca 400 kn, no tek nakon što vam sa suda dođe presuda o iznosu alimentacije. odnosno, prvo rješenje sa suda. pa onda on ne plaća 6 mjeseci, e tek onda ga se goni preko njih.
i dobro ti newa govori, kakvo mirenje sa situacijom. uostalom, to je pravo tog djeteta. a on kao roditelj je dužan uzdržavati dijete. ili kako mi je jednom prigodom nedavno pojasnio pravnik sa czss - roditelja koji ne potražuje to za dijete se može voditi kao onog koji nije kako treba skrbio za svoje dijete. zanimljivo, jel da?
peripetije su to...al to što on ne radi, ne znači da se može osloboditi brige o djetetu. u bilo kom pogledu.
ženo sretno ti s tim
da, istina i ja si često govorim da to nije nešto s čim bi se trebala pomiriti...
hmm, riješenje sa suda? toga ima samo pri brakorazvodnoj parnici, a mi toga nismo imali jer nismo imali braka, obavili smo raspravu o skrbništvu. ništ, putem czss-a mi je ići..
fala
imam rješenje na kojem piše da dijete živi s majkom, a da će vrijeme provoditi s ocem od-do, to je sve. sutkinju sam pitala, rekla je da je ovo vanparnični postupak i da ona nema ovlasti odredit alimentaciju. mogu ili dić tužbu ili se možemo lijepo dogovorit, rekla je dalje![]()
mozda se na tvoju situaciju ona po nekom defaultu prijmjenjuje stavka o zakonskom minimumu uzdrzavanja?
nista, moras kontaktirati czss