Results 1 to 7 of 7

Thread: produktivni kašalj s temperaturom

Default produktivni kašalj s temperaturom

... kakva su vam iskustva? Luka već par dana pomalo kašlje, danas jače, navečer je zakurio. I jako je jadan (a temp. ispod 38 pa ne dajem paracetamol).
    Trebam li očekivati da ćemo trebati antibiotik? Da li juriti u prepunu čekaonu u dežurnom DZ ili još čekati?

Eventualno nazvati dr. i pitati.Ako ne diše otežano i škripavo,mislim da ne moraš nigdje ići.Antibiotik mu sigurno neće dati bez vađenja krvi.Vrijeme je viroza i prehlada i moji su to već prošli uz biljni sirup,puno čaja i lupocet kad bi skočila temp.

Ma danas je opet uključen turbo pogon, uz temperaturu ali kašalj se smiruje. I mi to rješavamo biljkama (sljez, trputac, bršljan-Prospan) već prema željenom efektu.

brane's Avatar

evo već dva dana i moji su isto bolesni...kašlju oba strašno...i mi to rješavamo truputcevim sirupom i prospano...srećom temperature nema...ali me zabrinjavaju strašno pogotovu zbog ovog prokletog meningokoka...ko kvočka sam stalno nad njima i pipam i h i provjeravam

i kod nas je slicno. prva virozica jos od pon. nema temp. nije ni imala, ali kaslje i sad vec par dana curi nos. samo je kapi dobila, al prekjucer po noci je bilo strasno. nikako iskasljat, nos koma. prosjedila sam s njom na fotelji, pa kad je uspravna bilo je malo lakse. jucer sam i ja kupila prospan na svoju ruku. i sljezov korijen. jutros mi je malo povratila odmah nakon kapljanja. imate s tim iskustva?

i jos nesto. sad cu stavrno ispast glupsi, ali ja nikako ne uspijem izmjerit temp. ono, ziva mi opce ne skace. jednom mi je ped. pokazala i njoj to tak brzo ide, gotovo za 30 sek. a i kak lamace nogicama, meni to ispadne za cas. pomoc!!!!

Povratila je vjerovatno šlajm koji joj se nakupio.G tak često reagira na kapi za nos.
    Za mjerenje temp.dijete stavi na leđa,digni nogice i čvrsto ih drži,naulji toplomjer i mjeri 3 min.Mora uspjeti.Toplomjer gurni do kraja onog srebrnog vrha.Valjda si skužila šta je pjesnik htio reći.

jesam, hvala. tako sam nekako i probavala, ali..valjda mi se prevec mrda nogicama. nikak da ziva ide gore, mislim 36 st bas i nema. :/