Evo vidjela sam po forumu da je jako važno stavljati bebu na trbuh. Zanima me koliko otprilike dnevno to treba. Ja je stavljam kod svakog prematanja po 6-7 minuta i još tu i tamo na kauču dok se ne počne ozbiljno ljuitit. Vrijeme na trbuhu nam se produžava ali nam je top nekih 10min. Mala ima 5 mjeseci, zabrinula sam se bila zbog rotacija. Na bok s leđa fino ide, tu i tamo se okrene i s trbuha na leđa ali to sve na prematalici, na kauču joj je puuuno teže. Negdje sam čitala da su te rotacije u ovoj dobi "slučajne" a da one prave, tipa da se može okrenuti kad god ona to hoće, idu sa 7-8 mjeseci.
Bili smo inače i kod dr. Sabola, malo smo hipotoni (i to samo prema UZV mozga, na pregledu kod njega je motorika bila optimalna, dapače napredna) ali najblaže moguće, rekao nam je da 99% da bu to sve ok i da ne moramo čak ni na kontrolu ponovo. Vježbice nam isto nije prepisao, samo radimo baby handling (dižem ju i spuštam s rotacijama).
Pitanje konačno: što je dovoljno vremena na trbuhu? U bolnici su nas prepali s onim SIDS-om a nitko nam nije rekao da je i ovo važno, inače bi ja po startu odmah vježbala, ovak smo počeli sa 3 mjeseca tek. Inače glavu diže super, već mlati i zvečkom dok je na trbuhu itd.

Odgovori s citatom
.
Minutu možda, a onda slijedi dreka neutješna!
'malo pomiješao lončiće' kak bi se reklo. On otpočetka nije volio spavati na leđima, samo na boku i s nekih mjesec dana sam ga iz znatiželje stavila na trbuh i od onda samo tako. I po noći, kad je bio u svom kimbaču, samo je na trbuhu htio spavati i pustila sam ga iako sam pročitala i naslušala se o SIDS-u i spavanju na trbuhu (ne znam kako smo svi mi preživjeli :/ ). Toliko nije volio biti na leđima da se rano počeo okretati na trbuh; s nepuna tri mjeseca, i što je najzanimljivije, dok nije počeo sjediti jedina opcija vožnje u kolicima je bila potrbuške s glavom u zraku
.