Nisam uzrujana
Dakle, u Crkvi postoji legitiman "dar iscjeljivanja" kao dar Duha Svetoga. Isus ga je imao, i njegovi učenici, pa i danas postoje ljudi koji su dobili taj dar.
Međutim, ono što Crkva neprestano naglašava je da fizičko ozdravljenje nije ništa, ako se čovjek nije pri tom promijenio iznutra, odnosno promijenio svoj način života, i to ne na bilo koji način, u smislu da je postao nešto religiozniji, (malo više liže oltare a jednako mrzi i ogovara), nego da se duhovno (etički) preobrazio. Konkretno - da je postao sličniji Kristu, da je u njega ušlo one duhovne ljubavi za bližnjega (pa bio on i neprijatelj).
Također, ljudi koji imaju dar ozdravljanja Duhom Svetim znaju kolika je njihova odgovornost i rijetko ćeš čuti da taj dar stavljaju na prvo mjesto i propagiraju sebe njime. Čula sam govore nekih od njih i svaki put se ponavljalo ovo što ti gore napisah - ozdravljenje je manje radi tijela, a više radi duha.
Tako da se bioenergija, reiki pa čak i homeopatija bitno razlikuju od ovoga.

Je, možeš mi sada reći - a zašto onda KC od Međugorja pravi cirkus i tolerira naglašenu magijsku dimenziju (spika u stilu: idem tamo da mi bude bolje, da bolje zaradim, a možda i ozdravim...a ne:idem čuti što to Krist kaže o meni i za mene kroz riječi svoje Majke - ako tome vjerujem, naravno), turizam i simoniju.
E, na to ti pitanje ne mogu odgovoriti iz prve ruke, ali imam svoje mišljenje o tome. Kritičko, dakako.