Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Vaginalne infekcije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Točno, ali kada bi se patogeni tako lako uzgojili/hranili krvlju onda bi svi pomrli od trovanja krvlju, sepse dok kažeš keks.
    Jedino što mi ima smisla je da hormoni promijene pH. Jer hormoni takve stvari rade.
    Da, idem prosrčati anticandida dijetu, ili ako netko ima link pri ruci neka stavi. Možda budem manje umorna, manje imala problema s karijesom, i gestacijskim, ako se bazira na ograničavanju slatkog.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.04.2016. at 21:16

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Točno, ali kada bi se patogeni tako lako uzgojili/hranili krvlju onda bi svi pomrli od trovanja krvlju, sepse dok kažeš keks.
    Jedino što mi ima smisla je da hormoni promijene pH. Jer hormoni takve stvari rade.
    Da, idem prosrčati anticandida dijetu, ili ako netko ima link pri ruci neka stavi. Možda budem manje umorna, manje imala problema s karijesom, i gestacijskim, ako se bazira na ograničavanju slatkog.
    martina je sve lijepo objasnila. Isplati se pozabaviti ovime i zbog bebice. Previše kandide u organizmu često izaziva kod djece simptome slične autizmu, ako podivlja. Zdravi ljudi i djeca to toleriraju, ali u situacijama stresa i izvanrednih situacija (kao što je trudnoća ili autoimune bolesti - s tim imam iskustva) teže je to držati pod kontrolom.

Ne bih te htjela plašiti, jer nije baš velika vjerojatnost da se to dogodi, ali je moguće. Znam da djeca sa simptomima iz spektra jako često imaju prilagođenu prehranu koja je ista kao anticandida. Iskusila sam to u nekoj manjoj mjeri sa starijim sinom (iako je priča o zastoju govora kod njega šira). Kad je slučajno u vrtićkoj dobi zbog salmonele išao na dulju dijetu bez slatkiša i škroba, moj stariji sin je baš imao nagli skok razvoja govora i popravile su mu se motoričke sposobnosti. To je moje iskustvo. Još kad bih se bila u stanju trajno držati te prehrane (ne samo ja nego cijela obitelj) gdje bi nam bio kraj... Anticandida nije dijeta, to bi trebao biti način života. Najbolje sam se osjećala i imala 15 kg manje kad sam se tako hranila (juhe i salate, vrlo malo mesa, dosta ribe, voće u ograničenim količinama). Sad u klimakteričnim godinama skupljam snagu da to opet napravim. Ja sebi napravim detoks jednom godišnje (nisam sigurna da je to za trudnice, iako je bilo baš ovdje topica o tome, a nije ni za akutne faze bolesti) i sad bih baš opet trebala. Ja sam lijena pa koristim ovo, ali uz prilagođenu prehranu u smislu anticanidida dijete: http://www.vitamini-hr.com/calivita_...araprotex.html

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    martina je sve lijepo objasnila. Isplati se pozabaviti ovime i zbog bebice. Previše kandide u organizmu često izaziva kod djece simptome slične autizmu, ako podivlja.
    Otkud ti to? Nije mi Martinino objašnjenje dobro. Pretpostavka je da (1) krv ima puno šećera i da to hrani candidu, a (2) da candida sve "prešprica". Nikakvi valjani izvori informacija nego tek onako po vlastitom nahotku zaključeno. Sva sreća što nisam strašljiva pa prvo sve dobro ispitam, inače bih se već možda bacila na rigoroznu dijetu, a tek to može imati ozbiljne posljedice i za majku i za dijete.

Nemam problema s vaginitisom i glađu toliko kada nisam trudna. Ishrana mi je cijelo vrijeme ista.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Otkud ti to? Nije mi Martinino objašnjenje dobro. Pretpostavka je da (1) krv ima puno šećera i da to hrani candidu, a (2) da candida sve "prešprica". Nikakvi valjani izvori informacija nego tek onako po vlastitom nahotku zaključeno. Sva sreća što nisam strašljiva pa prvo sve dobro ispitam, inače bih se već možda bacila na rigoroznu dijetu, a tek to može imati ozbiljne posljedice i za majku i za dijete.

Nemam problema s vaginitisom i glađu toliko kada nisam trudna. Ishrana mi je cijelo vrijeme ista.
    Pa to sam i napisala - zdravim osobama to nije problem. Daklem, nemoj brinuti. Ja u biti sebe podsjećam da se nedovoljno odgovorno ponašam prema svom tijelu, a mogla bih i trebala bolje.

Odakle mi informacije - od poznate osobe koja ima dijete na takvoj dijeti (bez glutena i kazeina) s dobrim rezultatima.
    I na ovom forumu je bilo o tome, stari postovi od forumašice stray_cat koja je u detalje opisivala svoju borbu s candidom kod sina iz spektra.

Ovo je malo s drugih foruma (ali treba biti registriran): http://dira.forums-free.com/kandida-...ste-t2569.html
    Ovo je malo tuđe pameti na engleskom, nisam puno birala: http://www.relatetoautism.com/index....&article_id=51

Sorry ako sam te prepala. Nije mi to namjera.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jel to ima veze... al jedan put kad sam dobila gljivice bio je kad sam zbog nekog zdravog razloga (ne sjecam se kojeg) konzumirala pivski kvasac. Ili sam cak pila neku verziju u tabletama. No, u mogucim nuspojavama je pisalo bas pojava gljivica.
    Gdje si dobila? U ustima, crijevima, rodnici? Koji su bili simptomi?
    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Odakle mi informacije - od poznate osobe koja ima dijete na takvoj dijeti (bez glutena i kazeina) s dobrim rezultatima.
    To mi stvarno ništa ne znači. Anegdotalni dokazi nisu dokazi.

Zbog prvog linka mi se ne da registrirati. Drugi tekst ću sada prokomentirati.

"Still other children show little to no sign of change."
    Kaže da je kod jednog djeteta promjena ishrane pokazala rezultat, kod druge djece nije. Ne radi se o pravom istraživanju već ovako, lakšoj opservaciji. To isto ne znači ništa.

"2. Intestinal Health of the Mother"

Dalje govori o majkama koje imaju previše candide i onda to prenesu na dijete. Naravno da će prenijeti candidu i mnoštvo drugih mikroorganizama tijekom poroda. Prirodna stvar. Ne znam kakve veze loše crijevna flora ima sa djetetom. Ne rađa dijete kroz crijeva.

Crijeva novorođenčeta nastanjuju mikroorganizmi iz mlijeka majke, ne iz crijeva majke.

Ostale simptome povezuje s candidom nemam pojma na osnovu čega. Onako, izvučeno napamet.
    Zovem ovo lošom znanošću.

"Next make a list of the top three and eliminate them completely 100%! For example: Fruit, ..."
    Savjetuje se roditeljima da izbace voće iz prehrane djeteta. Strašno!

Znam Peterlin da ovo pišeš u najboljoj namjeri, ali morala bi malo pripaziti jer teorije su na klimavim nogama i donijet će više štete nego koristi majkama i njihovoj djeci.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 06.04.2016. at 12:14

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Gdje si dobila? U ustima, crijevima, rodnici? Koji su bili simptomi?
    U rodnici valjda ili tu negdje... svrbez, iscjedak, ne sjecam se dobro, davno je to bilo... ginekolog je rekao gljivice i dao mi neku mast... brzo je proslo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •