U VK djeca sa 3g idu na redovni ortopedski pregled. Jan je bio i dobio ortopedske uloške. Sada je trebao na kontrolu ali smo naručeni za 2 mjeseca. Ima li smisla da ga vodim?
U VK djeca sa 3g idu na redovni ortopedski pregled. Jan je bio i dobio ortopedske uloške. Sada je trebao na kontrolu ali smo naručeni za 2 mjeseca. Ima li smisla da ga vodim?
Trebas ga voditi i sad i za dva mjeseca? Ja ne bih, ne cini mi se hitno.
Ne. Trebam ga voditi sada ali možemo doći na red tek za dva mjeseca. Pa mi nema smisla....
A, ali to ionako nije neki brzinski postupak, mislim ispravljanje spustenih stopala. Nekako mi se cini da 2 mjeseca vise manje ne igraju neku preveliku ulogu.
Misliš da ima smisla nositi uloške 6 mjeseci, pa 2 mjeseca ne, pa onda opet.... :?
Janoccka, jesu li to ulošci krojeni baš za njega, ili je to onaj vrtićki pregled, pa svima isto?
Neka nosi uloške do pregleda.
Ne može nositi iste jer ih je prerastao.
Ulošci su oni klasični ortopedski... nije rađeno posebno prema njegovom stopalu. Iako jesu oni tamo neš gledali i mjerkali prije nego su izvukli uložak.
Ma ja uopće nisam načisto sa tim ulošcima.... Osječani npr. uopće nemaju te ortopedske preglede...
Kod nas su i u vrtićima radili uloške prema stopalu.
Ne znam šta bih ti rekla. Doktori nisu za pauzu u nošenju uložaka. Ali budući da ih je prerastao i da nisu pravljeni prema njegovom stopalu,..., možda je ipak bolje da ih ne nosi.
J. mislim da si naručena na kontrolu za 6 mj. jer tada imaš pravo na nove uloške ,a pretpostavimo da će mu i nogica do tada narasti pa će mu i trebati![]()
Nisam dobro napisala,mislim da nemaš razloga ići ranije na kontrolu ,tek za 6 mj.
Nismo se skužile... trebao je na kontrolu u 3ćem mjesecu (ove je uloške dobio prošle godine u 9om mjesecu) samo ja ne znam da se treba naručiti 2 mjeseca ranije!
Nego kada?Mima prvotno napisa
Kako god... zar je normalno čekati na specijalistički pregled 2 mjeseca?
Nama je ortoped rekao da se prije četiri godine djeci ne daju ulošci.
ovo ovisi o stepenu deformiteta stopalaMima prvotno napisa
F je zbog spustenog svoda dobio uloske mislim sa 2 godine, ako ne i prije i od tad ih stalno nosi uz opasku da ako se ne krene popravljati stanje do 4 godine, onda slijede kalupi....
Janoccka, da sam na tvom mjestu, otisla bih izraditi nove uloske i to tamo gdje rade one namjenske po otisku stopala pa nek nosi do kontrole jer sumnjam da ce mu neko reci da se stanje popravilo i da ne treba nositi vise uloske.
Ne bih cekala 2 mjeseca do kontrole a ne bih ni pravila pauzu u nosenju.
Njojza, kod kojeg ortopeda vi idete?
bili smo kod:
gavrankapetanovica
djozica
perinovica
svo troje rekli da mora nosti uloske
ostala na kraju kod perinovica i idemo na kontrolu uskoro