Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: ampule Suprefacta

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno ampule Suprefacta

cure moje,

zanima me dali je netko trosio ampule suprefacta
    (tocnije profact od 5,5 ml) u dugom protokolu, sta je to supresija i zasto sluzi? Pocela sam sa supresijom 22 d.c. pa me o tome sve zanima jer sam prvi put u dugom protokolu. Hvala.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja imam pitanje vezano uz Suprefact...

E sad, cula sam za Suprefact spray i da mu je cijena 500kn otprilike kod nas. A koliko je to doza za usmrkavanje..koliko dana?
    Meni je u sljedecem protokolu prepisan Superfact u ampulama, odnosno injekcije. Jel znate gdje ih je najjednostavnije i najjeftinije kupiti i kolika je uopce cijena tih ampula?
    I koja je razlika izmedju spraya i ampula ustvari?

TNX

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo saznala sam:

1 ampula Suprefact - 326 kn
    1 spray Suprefact - 533 kn

Ljekarne Filipovic

Sad mi je jos samo ostalo otvoreno pitanje koliko doza za usmrkavanje je u spreju....to mi nije znala reci u ljekarni

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Otprilike onoliko koliko je dovoljno.Ne vjerujem da ces potrositi vise od jedne bocice spreja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Otprilike onoliko koliko je dovoljno.Ne vjerujem da ces potrositi vise od jedne bocice spreja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Znaci mogu birati izmedju spraya koji je 500kn i 10 ampula koje moram primiti a cija je cijena jedne ampule 330kn....meni tu bas nema neke logike :?

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo ja se pikam sa suprefactom, radije sam izabrala tekućinu nego sprej, jer ga je teško i neprecizno dozirati.

S obzirom da sam je mlađa, i nemam nikakvu dijagnozu propisano mi je 0,5ml dnevno, tj jedno pakiranje mi je bilo dovoljno za 11 dana

sprej se obićno propisuje 3xdnevno u svaku nosincu.

Osim suprefacta postoji i druga supresija Decapeptil, pakiran je u špricama po 1 ml, kupuje se na komad, pa možete kupiti za točan proj dana. 1 kom košta oko 50kn

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Onda nam je doc poludio
    Pa zakaj bi dala 3300kn za ampule Suprefacta kad mogu proc sa 500kn za spray ili toliko za Decapeptyl :?
    A vidjet cu u utorak, idem gore pa cu ga pitati jel moze on malo srezat te troskove
    TNX Barbi

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tikica, ne daješ si od jednom cijelu bočicu , jer ima 5,5 ml, neko se dozira ja po 0,5 ml (bočica mi traje 11 dana)!

Zapravo je suprefact injekcija najjeftinija!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Aha...znaci ja ampulu Suprefacta mogu imati par dana ako sam dobro shvatila :?

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

točno. ovisi da li će ti dr propisati 0,5ml ( dovoljno 11 dana) dnevno ili 1 ml (dovoljno za 5 dana)!

i ne daj se zbuniti, oni suprefact zovu buserelin, to ti je isto!

Ako ti propiše 1 ml, onda ti se financijski gledano, bolje isplati decapeptil, jer je već pripremljen sa špricom i iglom po 1 ml.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma zlatna si...moramo skoro opet na kavu
    Vidim ja tko je ovdje dipl. doc. prof. ili sto vec

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: ampule Suprefacta

Citiraj ljubica33 prvotno napisa
    sta je to supresija i zasto sluzi? Pocela sam sa supresijom 22 d.c. pa me o tome sve zanima jer sam prvi put u dugom protokolu. Hvala.
    evo ti objašnjenje, supresija drži folikule pod kontrolom, tako da svi otprilike podjednako rastu, da se ne dogodi da imaš jedan dva velike, i više premalih jer js ne bi bile jednake zrelosti kad ih se ispunktira

obićno se koristi od 22 dc, pa sve do štoperice, postoji mogućnost da će ti ova sad menstruacija malo kasniti zbog supresije.

koristi se i u drugoj kombinacije, kada piješ kontracepciju od 1 dc, do 14 dc ili 21, i onda odmah nastavljaš sa supresijom, menstruaciju dobiš 4 dana nakon prekida kontacepcije, i tad uz supresiju počinješ i s gonalima ili menopurom

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Ma zlatna si...moramo skoro opet na kavu
    Vidim ja tko je ovdje dipl. doc. prof. ili sto vec
    nema problema! što god trebaš, samo pitaj!

za kavicu - uvijek!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pazite, ako je koja od vas u postupku u Mariboru, oni inzistiraju na injekcijama za supresiju (pretpostavljam isto zbog preciznosti doziranja) - znači ili suprefact injekcije ili decapeptyl injekcije, suprefact sprej NIJE tamo na listi lijekova (da ne bi bilo zabune).

KristinaH

Početno

Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu premda već duže vrijeme nalazim ovdje informacije koje su mi trebale u vezi mog problema.
    Uglavnom, htjela sam reći da sam jučer kupila sprej Suprefact u ljekarni na Dolcu i platila 459,00 Kn + još 15,00 Kn za nekakve usluge marketinga. A stvarno nisam imala pojima da Suprefact postoji i u ampulama, a sad sam saznala i za šta služi. U kutiji koju ja imam je papirić na kojem sve piše na francuskom o kojem ja nemam pojima, tak da niti znam za šta služi niti da li ima kakvih nuspojava.
    Inače, meni je ovo prvi IVF postupak i skroz sam zbunjena i malo me strah da nešto krivo ne napravim sa svim tim ljekovima koje mi je doktor rekao da uzimam.
    U svakom slučaju, ovaj forum mi je puno pomogao od samog početka.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U kutiji koju ja imam je papirić na kojem sve piše na francuskom o kojem ja nemam pojima, tak da niti znam za šta služi niti da li ima kakvih nuspojava.
    Uf bolje ne znati o nuspojavama... :/ .. Obično se koristi kod muškaraca kada imaju problema sa prostatom... a nama laički rečeno služi za suzbijanje hormona kako bi se injekcijama moglo točno po želji dozirati.

Neznam gdje si u protokolu ali najbolje da pitaš sestru ili dr-a o načinu primjene. Znam samo za VV....

KristinaH

Početno

Ja i jesam na VV kod dr.L. A sestre su stvarno dobre i strpljive i uvijek mi sve super objasne kad nešto pitam.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo da se i ja ubacim. u teku je supresija s suprefactom ( injekcije) kod nas u makedoniji to su grcke ampule od 7 ml i cena jednom ampulom je 23 eur .meni su prepisali 2 ampule ( a i svim curama s kojim razgovaram obicno prepisuju 2 ampule) i sestra svaki dan uzima od te ampule onoliko koliko i treba - u mom slucaju to je 0.5 ml dnevno. nemogu to sama. primala sam u ruci al mi je jedna ruka malo ono neprimetno otekla pa mi je sestra rekla da produzimo u stomak. poslusala sam je al nekako mi je strav dali sam ucinila pravilno? moze li mi neko reci dali je to greska ( pikati se prvo u ruci , pa nastamis u stomaku?) pusa svima

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

e i ovo jos, dali je bitno pikati se u tocno odredeno vreme ili moze biti mali razmak od 30 min od injekcije do injekcije

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nije greška pikati se malo u ruku, malo u stomak, možeš bilo gdje gdje imaš masnog tkiva! zapikneš cijelu iglu pod kožu istisneš tekućinu i to je to.

A vremenski razmak, jako je bitno pikati se baš točno u isto vrijeme svakih 24 sata!!! razmak od pola sata ti se možda ne čini velik, možda i nije z agonale, ali za supresiju je itekako važno točno tempirati!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

joj barby bas si me uplasila :shock: ja sam primala to u 16.00 a ovih nekoliko dana recimo okolo 15 i 30 . i stomak mi je ono pun ko da sam trudna . nreznam dali je to od suprefacta ili sto cekam menstr.ali ovoliki stomac nisam imala nikad.pozzz svima i nadam se da ce sve biti u redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •