Nedavno probala kod prijateljice (V ), pa pravila i ja, ooodlican i jednostavan - iz nekog razloga se zove marcipan:

3 jaja
5 salica secera (za kavu)
1 salica ulja
3 salice mljevenih oraha
5 salica brasna
4 salice mlijeka
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer

Glazura:
4 zlice secera
5 zlica vode
1 maslac
3 rebra cokolade za kuhanje
3 salice mljevenih oraha

Priprema
Izmijesati jaja, secer, dodati ulje i mlijeko. Posebno izmijesati brasno, orahe, prasak za pecivo i vanilin secer i zatim dodati u tekucu smjesu. Izliti u pleh i peci oko 40 minuta na 150 stupnjeva.
Glazura:
Secer i vodu zakuhati, dodati cokoladu, orahe i na kraju maslac. Mijesati dok se dobro ne sjedini. Preliti preko malo ohladjenog biskvita.

Sto da vam kazem, jednostavan za napraviti, a jako ukusan. Nestao u vidu magle.