Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Rođenje Luke – žabice

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Rođenje Luke – žabice

Luka je drugo dijete. Prva trudnoća je bila u redu, ali porod (Merkur) je bio prestrašan, inducirani porod, drip, dijelić posteljice ostao, skoro dobila sepsu, operirali me ponovno 3 h nakon poroda i tek drugi dan, još omamljena donijeli su mi kćer - iskreno - apsolutno nikakvih osjećaja nisam imala. Možda jedino tuga, teret .... Dojenje? Ni 1 minutu.

Druga trudnoća nakon 10 godina, prekrasna, nikakvih tegoba, razmišljala sam samo – to mora biti prirodan porod. Odlučila sam se za Rijeku – porod u vodi i imala sam podršku mm. Pošto smo iz okolice Samobora – ljudi iz okoline su jedino bili jako skeptični – pa kako ćete znati kada treba krenuti? – Da lik ćete stići, što ako ??? Ja sam uvijek bila mirna – u dubini srca znala sam i osjećala da će sve biti u redu. Termin je bio 23.08.07., termin prošao, a nikakvih naznaka, ja sam i dalje bila mirna, nekih 11 dana poslije termina bilo mi je više dosta nositi mojih 27 kg viška (trbuh je bio OGROMAN – doktor je bio u strahu da nešto nije u redu – a ja i dalje znam – SVE je u redu) i odem u Vinogradsku. Kaže doktor – otvorena sam, mogu ostati i da mi papir na kojem piše – upućuje se za drip. Kako da ne, malo sutra?!!!
    Odemo doma, najedem se, otuširam, odspavam sat-dva i mm, kćer i ja krećemo za RI.
    Osjećam se super, puna pozitivne energije i želje da rodim u vodi i vidim našeg Kvrga (to mu je bio nadimak dok je bio u utrobi). Stigavši prikljućuju me na EEG (valjda se to tako zove) i zamjećuju se trudovi koje ja ne osjećam. Nakon pola h počinjem osjećati ali lagano. Vode me u rađaonu i tu predajem plan poroda i sve prođe OK, u slučaju komplikacija pristajem na medicinske zahvate – ali – Kakve komplikacije? Neće ih biti!
    Trudovi su bili sasvim čudesni, bila sam sasvim prisebna i između svakog sam odspavala i osjećala se kao na nekom sedmom nebu, totalno blaenstvo, prekrasno. Jedino su mi rekli da je beba zauzela položaj u kojem ne bi smjela roditi do kraja u vodi – okrenula je tijelo na drugu stranu – ne naopako već samo leđa .... tako da kad bude već skoro vani – morat ću na stol. Kad su počeli malo žešći – upadam u bazen! Da – dok se bazen punio bila sam na lopti i sama u sobi – i primjetim ja da ta voda ide u bazenu ide i ide i da će gotovo preliti rub i onakva ogromna sa trudovima bauljam po hodniku i tražim nekog, sretnem doktora a on nije znao jel da se smije ili ljuti – Pa neće voda nikud, vratite se unutrašta vam je, ne smijete šetati? – Mislim si pa što sad, ne zna on šta ja sve mogu! U bazenu sam bila sat i pol otprilike i kad sam izašla – na stolu 5 min i evo ga – rodio se Luka. 4 kg i 55 cm. Nakon što su ga malo obrisali dali su mi ga i odma je malo cicnuo i gledao me svojim okicama, neki kažu beba ne vidi kad se rodi. Mene je Luka gledao u oči – i nije gledao prazno, mutno, omamljen lijekovima (jer ih nisam primila!) – gledao me gotovo bistro. To je bio prekrasan, trenutak pun čarolije. Preponosna sam na sebe i njega što smo cijeli porođaj odradili sami, rodila sam ga u tišini i znam da sam mu time priredila najbolji doček na ovaj svijet. A to se sve vidi i sada na njemu. Isključivo je dojena beba, otvoren je prema svim ljudima, bistrog pogleda, a radost i znatiželja mu zrači iz lica. Totalni je pozitivac.
    Ja sam zahvalna Bogu za to a naravno i KB Rijeka koji omogućuju tako nešto rodiljama, moram i spomenut da je u bolnici rooming IN – 24 h sa djetetom i da svako malo dođe sestra koja pomaže savjetima oko dojenja. Svaka čast bolnici. Presretna sam. I za kraj onih 27 kg – 22 kg je otišlo za 3 – 4 mjeseca – sve dojenjem jer jedem i dalje ko da sam trudna, ostalo mi taman 5 kg koji mi trebaju da izgledam ženstveno – jer sam zatrudnila sa 52 kg – a visoka 167 cm – to je bilo premršavo.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Divna priča, čestitam na Luki

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

koje samopouzdanje!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Puno hvala, mislim da to svaka žena može, samo treba slušati svoje srce i unutarnji glas. Medicina je od porođaja napravila problem a zapravo je to divan trenutak.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

krasna priča,baš ju je lijepo bilo čitati

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čestitam na porodu kakav si željela

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

čestitam stvarno si mama puna samopouzdanja , upravo onako kako i treba biti

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Drago mi je da je da je sve bilo kako si željela. Priča je prekrasna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •