Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Citiraj Tiwi prvotno napisa
Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
dosta je tesko uci u rodiliste bilo kome tko prati rodilju, muza puste u radjaonu, a da li bi doulu pustili u predradjaonu?
jos nam tu predstoji puno borbe, na zalost.
mozda bi bila dobra ideja pokusati prvo u "liberalnijim" rodilistima, kao sto je varazdinsko, ili u nekoj privatnoj klinici.
u vž nema predrađaone kao u zg

moja doula je bila sa mnom no nismo joj bađ na čelo napisali doula jer brijem da je tako za sada bolje
tiwi, da li to znaci da te ne sele u drugu prostoriju kad krene izgon? zvuci dobro! da li je onda tvoja pratilja bila cijelo vrijeme s tobom?
da li ti se da malo opsirnije opisati kako je u vz rodilistu? sto imas na raspolaganju - loptu, stolcic, tus? imaju li kadu? (koliko me sjecanje sluzi, mislim da nemaju, ali imaju stolcic :/ )
da li te prikopcaju na ctg, ili ne? kakve su mogucnosti za izbor polozaja pri izgonu, da li mozes biti u polozaju u kojem zelis? (npr. na sve cetiri, ili uspravna )
kako se sve to mijenja ovisno o tome koja je ekipa dezurna?
da li si imala plan poroda?
kakvu si ulogu dodijelila douli, da li je ona prenosila tvoje zelje babicama i doktorima, ili su direktno razgovarali s tobom?
da li traze da osoba koja te prati ima zavrsen trudnicki tecaj kod njih?
puno pitanja, ali sigurna sam da ce ti cure koje razmisljaju o varazdinu biti zahvalne!
ajme puh nije te dugo bilo

cure koje razmišljaju o VŽ pišu na tom topiku (zapravo topicima) npr. http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=73857

a u mojoj priči kako se rodio Ian piše puno odgovora na tovja pitanja pa ak ti se da - čitaj http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=72714

ukratko, nema predrađaone, nego si odmah u istoj prostoriji gdje ćeš i roditi, tamo je i lopta, stolčić, onaj mali krevetac za bebu s pripremljenim ručnikom i narukvicama, ima i nekih fora spravica za masiranje, cdplayer, ma ima svašta, ako ti to baš pri porodu i pada na pamet. kada u VŽ nema.

doula je bila "moja pratnja", nekad je ona pričala s primaljom ili dr, nekad ja. mislim, činjenica je da zapravo ja moram biti ta koja odlučuje pa sam se tako i postavila. nije nam baš bilo puno uletavanja, moj doživljaj je da smo dosta bile same. ja sam najviše bila na sve četiri, primalja je odmah namjestila onaj naslon višlje i stavila jastuke da se mogu odmarati i oslanjati rukama.

doula tj pratnja (svejedno tko to bio) treba imati potvrdu o završenom tečaju, bar je tada bilo tako.

ctg je priča za sebe, to je ono što ja nisam nikako htjela odbiti ako me razumiješ, ali sam se mogla okrenuti, ustati pored kreveta (uh to mi nikako nije bilo ugodno :shock: ) i tako.

smjene kao smjene, različiti ljudi različito rade, pa pretpostavljam da se mnogo toga može i razlikovati. mi smo uletjele kako sam kasnije saznala u ne baš najhvaljeniju al mene to ništa puno nije diralo. došla sam u 20,00 a ian je rođen u pola pet ujutro pa nismo mijenjali smjenu.

i tako. sve u svemu, meni je VŽ bio opcija za 5!