Citiraj babel prvotno napisa
Tiwi svaka čast i tebi i Maji
Nisi se bojala komplikacija?
Točnije da se možda nečeš otvorit?
Meni gin. ne daje baš neke dobre prognoze šta se tiće prirodnog poroda :/
Ne, nisam se bojala. Dapače išla sam poprilično vesela na porod

Znaš što, meni je doula bila potrebna zbog mene, prvenstveno. Ja sam u sebi bila smirena i sigurna jer sam kao prvo odabrala rodilište u kojem su zadovoljeni neki kriteriji koji su mi bili izuzetno važni (kao prvo boravak majke i djeteta od početka zajedno, a kao drugo mogućost da pokušam roditi prirodno, pogotovo bez dripa, no da imam za svaku sigurnost tim koji će uskočiti ako opet nešto krene krivo).

Dakle, doula je meni bila ... pokušaam naći prave riječi...
ovako, netko tko me slušao kad sam pričala da samu sebe zabavim,
netko tko sluša moja trabunjanja i glupiranja između trudova
netko tko mi dodaje vode kad sam žedna
netko na kog se naslanjam kad me jako boli ili primam oko vrata kad se prepuštam trudu
netko za koga se primim kad gubim snagu
netko tko je tu i kad šutim i zatvorim oči
... i tako..

Svi smo mi jako različiti. Treba se jako zagledati u sebe i razmisliti o tome što želiš. Ja sam željela da nisam sama. I da imam nekoga tko zna što znači roditi i rađati, pa da se mogu osloboditi i prepustiti. A opet da zna da zapravo volim i osamu. Tako nekako smo se i našle.

Ja nisam imala problem s otvaranjem, dapače Kako je išlo mislile smo da će sve i završiti brzinski. No, to je drugi dio priče koji sad uopće nije bitan. Bitno je da doula zna što ti želiš a što ne želiš. Ona je tu da ti pomogne. Sretno!