Candy znaš li dozvoljava li zd rodilište prisutnost doule?
Candy znaš li dozvoljava li zd rodilište prisutnost doule?
Posljednje uređivanje od RING : 12.01.2012. at 20:33
Dozvoljava prisutnost osobe koja je bila na bolničkom tečaju s trudnicom, a to ne mora isključivo biti muž nego i prijateljica, mama, sestra...
Trazim doulu za porod. Planiram roditi u Varazdinskoj bolnici, termin mi je 05.05. Trudnoca je sasvim uredna, a velika mi je zelja roditi prirodno (bez lijekova i kemikalija). Osjecam da je moja odgovornost dati bebi najbolji moguci start u zivotu, ali ne znam da li cu biti u stanju izboriti se sama za to. Prvi mi je porod pa nemam pojma kako se to sve odigrava u rodilistu i bila bi jako zahvalana da mi se netko javi.
Mirjana
Tražim doulu - iskusnu osobu koja bi mi bila voljna biti podrška na porodu, ali možda i s nekim savjetima prije i poslije.
Ja sam još mala trudnica, porod je još daleko - tek u 9.mj, pa nema nikakve žurbe, ali super bi mi bio osjećaj da imam nekoga na koga se mogu osloniti - nešto najbliže je kailash napisala: "Većina doula je zapravo prije i za vrijeme poroda uz ženu, no neke su i postporođajne. Osobno ostajem sa ženama u kontaktu sigurno prvih mjesec-dva po porodu i vidim ih barem još jednom-dvaput nakon poroda. Još ako imaš iskustvo dojenja pa možeš tu pripomoći ili oko njege bebe...može i to." Možda netko tko je prošao Paramanadoula seminaj jer taj pristup odgovara mojim stavovima.
Dakle ovo mi je prva trudnoća i k tome još mala, pa nemam razrađene detalje. Znam da bih voljela roditi kod kuće, uz prisustvo dragog i doule, naravno u slučaju uredne trudnoće. Planiram ju pratiti kod svoje ginekologice i u slučaju da se jave komplikacije koje zahtijevaju stručnu pomoć ići u jednu od zagrebačkih bolnica (nalazim se u bližoj okolici zagreba). No i tada bih (možda i više) voljela/trebala podršku![]()
Zahvalna sam što postojite![]()