Pokazuje rezultate 1 do 50 od 448

Tema: Doula

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Je li moguće muža nekako educirati za doulu?
    Znam da su obično žene, ali ako ne dozvole dvije osobe na porodu, da ne moram birati, da on može ostati, a opet mi pomoći malo upućenije?
    Znam da po domovima zdravlja imaju tečajeve na koje za neka rodilišta moraju ići i muževi, ali ima li RODA nešto svoje?
    (Nisam trudna, dijete planiramo tek kroz par godina, ali informirati se počinjemo sad.)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Ms_Manners prvotno napisa Vidi poruku
    Je li moguće muža nekako educirati za doulu?
    Znam da su obično žene, ali ako ne dozvole dvije osobe na porodu, da ne moram birati, da on može ostati, a opet mi pomoći malo upućenije?
    Znam da po domovima zdravlja imaju tečajeve na koje za neka rodilišta moraju ići i muževi, ali ima li RODA nešto svoje?
    (Nisam trudna, dijete planiramo tek kroz par godina, ali informirati se počinjemo sad.)
    muževi su muževi, a doule su doule
    muškarci se ne mogu educirati za doulu jer najveće iskustvo i vještina doule dolazi iz njezinog iskustva poroda. ona zna što je porod, ona ga je osjetila, prošla kroz njega. nema li bolje osobe od nje da bude pratnja na takvom jednom putu? važno je da žena zapravo sama odluči što joj je važnije: ako joj je važno da se "poveže" s mužem onda može odabrati da on ide s njom (iako ima puno boljih načina za povezivanje para od poroda), ako joj je od toga važnije da ima najveće moguće šanse za porod kakav želi, onda svakako treba povesti doulu. nadam se da sam barem malo pomogla. enivej, prije ćeš prijateljicu educirati za doulu (ako već ne možeš naći jednu) nego muža. od njega nikad doula

Roda nema tečaj već radionicu za trudnice i njihove parove. održavaju se jednom mjesečno u Rodi.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Budem li morala birati, definitivno će biti muž sa mnom, ne moram puno razmišljati.
    Doula možda poznaje porod i postupke, ali on poznaje mene, zna kako reagiram, kako me može smiriti. Nema ženske osobe koja mi je toliko bliska, nisam tip koji se nešto druži s drugim ženama, a pogotovo nemam neku koja je i rodila, pa da mogu neku prijateljicu zamoliti, s nepoznatom osobom mi također ne bi bilo ugodno. Iskreno, čak i da mogu imati dvije osobe, ova druga bi mi bila čudna i teško da bi me još jedno nepoznato lice opustilo.
    Nije poanta zbližavanje nas kao para nego da imam tamo nekoga tko me poznaje, ne zbog nas nego zbog mene.
    Šteta što se njega ne može educirati za neke stvari, upoznati s nekim postupcima i tijekom svega. Ne mora se zvati doula, ali da može paziti na moja prava i želje, a istovremeno na mene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •