Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Uplata poslodavca- zdravstveno i mirovinsko

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Uplata poslodavca- zdravstveno i mirovinsko

Zanime me gdje se može provjeriti jel poslodavac uplačuje doprinose za zdravstvano i mirovinsko?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

svaki zaposlenik ima pravo tražiti od poslodavca isplatne liste za svaki mjesec i tamo sve lijepo piše,to se dobiva u računovodstvu!isto tako možeš zatražiti IP karticu(nekadašnja PK porezna kartica)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne da ima pravo traziti, nego je svaki poslodavac obavezan isplatne liste predati svakom radniku, a radnik je duzan potpisati da je primio isplatnu listu. INace uplate u II stup mirovinskog mogu se vidjeti u izabranom fondu- internetom putem pina, a u mirovinskom se moze dobiti izlistanje uplata. Za zdravstveno ne znam postupak provjere.Zdravstveno, doprinos za ozljede na radu i poseban doprinos za zaposljavanje je trosak poslodavca i ne ne ulazi u bruto placu radnika.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mm radi za jednu firmu koja ima sjedište u Hrvatskoj ali rade vani.

Baš zbog uplate u drugi stup i pitam jer otkad je počeo raditi kod njih nema zabilježene nikakve uplate :shock:
    Isplatne liste nisu klasišne naše, a na pk kartici koju sam predavala za povrat poreza bile su same nule
    I to me potpuno zbunilo, jer ok, on prima plaću gore preko banke ali kaj je sa doprinosima onda?
    I što sad da odem do mirovinskog, budući da on nije ovdje, hoće li htjeti meni reči?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E to nemam pojma. Mislim da ako firma ima sjediste ovdje i ako je ovdje registrirana kao pravna osoba s maticnim brojem da se moraju provoditi RH zakoni. No to je moja pretpostavka. Vidi sto pise na ugovoru.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zovem na sve strane i svi mi govore kao i ti, ako nema uplate u regos znači nema ni ostalih uplata, i kaj sad??

Nemam nigdje ugovora

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne znam zaista, a ne bih da ti dajem krive info.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovo sam nasla u Zakon o radu:

Obvezni sadržaj pisanog ugovora o radu, odnosno pisane potvrde o sklopljenom ugovoru o radu u slučaju upućivanja radnika u inozemstvo

Članak 20.

(1) Ako se radnik upućuje na rad u inozemstvo za razdoblje duže od mjesec dana, a za vrijeme rada u inozemstvu na ugovor o radu će se primjenjivati inozemni propisi, pisani ugovor o radu mora se sklopiti ili se radniku mora uručiti pisana potvrda o sklopljenom ugovoru o radu prije odlaska u inozemstvo te mora sadržavati, osim uglavaka iz članka 17. ovoga Zakona i dodatne uglavke o:

1. trajanju rada u inozemstvu,

2. novcu u kojem će se isplaćivati plaća,

3. drugim primanjima u novcu i naravi na koja će radnik imati pravo za vrijeme rada u inozemstvu te

4. uvjetima vraćanja (repatrijacije) u zemlju.

(2) Umjesto uglavaka iz točke 2. i 3. stavka 1. ovoga članka može se u ugovoru, odnosno potvrdi, uputiti na odgovarajuće zakone, druge propise, kolektivne ugovore ili pravilnike o radu koji uređuju ta pitanja.

(3) Primjerak prijave iz članka 16. stavka 5. ovoga Zakona poslodavac mora uručiti radniku prije odlaska u inozemstvo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nela_a - što se onda nalazi na kartici, ako nema doprinosa?
    Samo porezi i neto isplata?

Inače, ako je na radu u inozemstvu, plaću dobiva gore, možda su ga skroz prebacili u njihov sustav, pa mu tamo plaćaju i doprinose. Takvi ljudi nisu obvezni predati poreznu prijavu u Hrvatskoj, ako rade duže od 6 mjeseci u zemlji s kojom se izbjegava dvostruko oporezivanje. Dakle, možda je TM porezni obveznik u inozemstvu, a gore mu plaćaju i doprinose. Zato je možda naveden samo neto. A da pitaš baš njegovu firmu? ili da ih on pita... Ne bi valjda izdavali PK kartice koje mogu završiti na poreznoj upravi, bez uplaćenih doprinosa. Mislim da su oni najbolja adresa da ti objasne što je na kartici.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

no sad mi pada napamet da bi izbjegavanje plaćanja doprinosa ovdje podrazumijevalo da mu ovdje staž miruje, odn. da su ga oni odjavili ovdje. ne znam... sori ako sam te još dodatno zbunila. :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da to i mene zbunjuje jer svugdje mi kažu ako nema uplata u drugi stup da onda nigdje nema uplata doprinosa.
    Nemam pojma, stvarno sad nisam pametna, pokazati ću MM sve ovo pa nek on odluči što je najpametnije

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Na poreznoj kartici su bile u svim stavkama nule :?
    Zato mi se sve i stiltalo :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nela_a prvotno napisa
    Na poreznoj kartici su bile u svim stavkama nule :?
    Zato mi se sve i stiltalo :?
    pretpostavljam da je to zato što su onda u inozemstvu uplaćeni porezi i doprinosi (kad je već tamo dobivao i plaću). Ali nazovi firmu njegovu nek ti objasne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •