Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: jesam li dala dobar savjet?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno jesam li dala dobar savjet?

frendica je nedavno rodila, od rodilišta sve krenulo krivo (krivi položaj na dojci, regade, dobila "lijek za zasutavljanje dojenja" dok regade ne prođu itd), mali nema još niti mjesec dana, hrani ga adaptiranim i izdaja se. bebač baš i nije zainteresiran za cicanje. kad je gladan, jako je nervozan i vrišti i tada ga uopće ne može staviti na cicu nego mu da bočicu.doji u nekom čudnom položaju, bebu drži u krilu a sva se jadna savine nad njim i jako je bole leđa pri tome.
    zove me, pita što da radi. htjela bi uspostaviti dojenju i čula je svakakvih savjeta, uglavnom vrlo ekstremnih - ukini skroz adaptirano i mali će početi cicati.
    ja sam joj preporučila naš sos telefon (valjda bude nazvala sutra) i na njeno inzistiranje dala par laičkih savjeta. e sad ako sam nešto krivo rekla, brzo me ispravljajte, da joj što prije prenesem ispravno.
    dakle rekoh joj:
    1. ne ukidati adaptrirano odjednom
    2. djete stavljati što češće na dojku, i kad je gladno i kad nije, nuditi cicu što češće
    3. promjeniti položaj, nek se udobno zavali u fotelju
    4. cica nikad nije prazna, dijete uvijek ima što za povući
    5. ne očekivati čudo odmah, dati si par dana fore, pa će vidjeti da te prazno cice postaju sve punije i da ima sve više mlijeka
    6. objasnila princip potražnje i ponude
    7. s obzirom da nikako ne može namjestiti dijete i dati mu cicu kad je jako gladan, dati mu prvo malo adaptiranog, da se smiri, a zatim probati
    uvaliti cicu

jako me muči da joj nisam što krivo rekla, pogotovo ovaj zadnji savjet.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kakav je lijek dobila? ne kuzim.....

najbolje je da nazoe sos i to vec danas.

nikako ne ukidati odjednom svo adaptirano.
    ono se smanjuje postepeno tako da se u jednom danu smanji 30ml, ukupno po svim obrocima i tako 3 dana, pa onda opet.

obavezno pratiti pelene.

no s obzirom na "lijek", neka nazove sos.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Roza, nisi joj ništa krivo rekla, osim ovo zadnje br 7: ne kužim zašto bi čekala da joj dijete bude jako gladno. Neka doji što češće, neka reagira na prve znakove gladi i neka obavezno zove SOS!
    možeš joj isprintati položaje dojenja ili joj pokazati?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roza, dobro si joj rekla, osim ovog zadnjeg
    ne treba cekati da beba bude jako gladna, tada je nervoznija i eze ce pravilno uhvatiti bradavicu
    provjeri i ovo sto se tice lijeka, koji je uzimala, vjerojatno su joj u bolnici rekli i moze li i koliko poslije njega dojitit...

ne znam kakva ti je prijateljica, ali nekad upali kad nismo nametljive, nego das informacije u budes joj podrska, nemoj je grditi, samo usmjeravaj

bilo bi dobro da nazove sos, ali shvacam i da mozda ne zeli, barem ne jos...
    najvazniji je ipak klik u glavi....

i dobro je da ima tebe

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro se slažem s njom (nisam je grdila nego rekla da vjerujem u nju i da će sve to doći na svoje mjesto), prihvaća sve savjete, mislim da bude nazvala sos danas. a ovo zadnje se odnosilo na trenutak kad se beba probudi i urla od gladi. kaže da se budi s teškim krikovima i da brzo traži nešto za jesti, ona se ne uspije snaći s cicom, onda mali šizi još više...

za smanjivnje adapitranog sam rekla da prvo punudi cicu, koliko mali želi, a onda adaptirano. pa će s vremenom vidjeti kako se količina tog adaptiranog smanjuje.

u bolnici, nakon što joj je mali raskrvario bradavice je vjerojatno dobila bromergon (nisu joj rekli što je dobila) i kasnije nije uzimala ništa
    rodila u privatnom rodilištu

thanks cure, tek sad sam skužila koliko je teško nekog savjetovati za savjetnice

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roza, pogotovo je tesko savjetovati poznate i bliske, jer si onda i emocioalno angazirana...

ovo sto si rekla, kad se beba probudi i urla od gladi, nek joj ponudi dojku dok se jos budi, plac je ionako zadnji znak gladi, nek prati ove prije znakove, cim se meskolji i zijeva okolo, nek legne do bebe i podoji

tom privatnom rodilistu ocito treba poduka iz dojenja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •