Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: "Mama, zašto sam rođen u Vž?"

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno "Mama, zašto sam rođen u Vž?"

Sven se rodio pred Badnjak u OB VŽ i evo ja odlučila prepisati našu priču koju sam na papir stavila još u rodilištu... znam koliko su meni priče pomogle da se odlučim za rodilište u kojem bih voljela roditi svog drugog sina, pa možda i moja priča pomogne nekome da lakše donese svoju odluku

Ivor se konačno vratio iz bolnice nakon 5-dnevnog boravka. Rota virus ga je totalno iscrpio, ali najvažnije je da je doma. Cijelo popodne provodimo zajedno, igramo se, nismo se vidjeli 5 dana jer je bio u Zaraznoj pa su mi savjetovali da ne idem k njemu kako ne bih još nešto pokupila. Hvala još jednom bakama i dedama što su uskakali kad je trebalo da malo rasterete MM i da mališa ne bude sam.
    Kontrakcije su stalno lagano prisutne i ja imam jaki osjećaj da bi večeras ili noćas mogli krenuti u Vž. Ivor je zaspao, a ja se pokušavam koncentrirati da vidim jesam li sve spremila u torbu. Oko 23h idem u krevet odspavati još koji sat ako ću moći. U 1 ujutro me probudi još jedna kontrakcija. Gledam na sat i mjerim. Svakih 7-8 min i traje oko 30 sek. Vani je debeli minus, voljela bih da izdržim do jutra da ne moramo krenuti u noć po ovoj zimi, ali ipak budim MM. To je to, moramo stići do VŽ, nije za čekati. Zovem starce da dođu čuvati Ivora i oko 2 sata krećemo.
    U 3.10 zvonimo na vrata bolnice. Sve je mirno. Nije dežuran moj doktor, provjeravam sa sestrom "tko je?". Nepoznati su mi obojica. Nakon što mi je sestra upisala tehnikalije i otvorila "karton", dolazi dr. M. Probudili smo ga, vidim mu na faci da je sav smežuran. Pregled bolan (svi su bolni nakon moje nježne doktorice i dr. J), ali kratkotrajan. Otvorena 5cm! Super! Ići će to brzo.
    Sestra me vodi na 1. kat gdje me čeka vrlo ljubazna primalja. Zamoljena sam da malo pričekam jer baš imaju jedan porod u tijeku. Ostajem sama u sobi, nema gužve što je dobro. Osvrćem se uokolo-sve je vrlo uredno i čisto, skužim WC i tuš.
    Dolazi ona ista sestra, obrije me i daje klizmu. Raspitujem se o dežurnom doktoru. Sestra me pita jesam li napomenula doktoru da želim porod na stolčiću pa po tome vidim da su pročitali moj plan poroda. Hm, zar sam trebala? :/
    Malo me obeshrabruje saznanje da dežurni doktor nije ljubitelj stolčića. Raspitujem se za drugoga, ali sestra je vrlo rezervirana i kaže da što se njih tiče nema problema ukoliko je s bebom sve ok, ali da je doktor taj koji mora potpisati porod. Ostavlja me samu, već je 4.00h. Nakon nekoliko min ponovno dolazi i kaže kako doktor za sada nema ništa protiv stolčića! To je već bolje-mislim si-ima šanse!
    Obavila sam WC i malo dulje bila pod tušem jer još uvijek nema nikoga u sobi pa koristim priliku. Trudovi su cijelo vrijeme na cca 5min i već dosta intenzivni. Konačno zovu MM i oko 5h nas smještaju u veliku sobu sa krevetom na kojem je jastuk za dojenje, poviše kreveta 3 lopte za fitness, pored kreveta s jedne strane krevetić za bebu... vaga... sve potrebno.
    Sestra me prikopčava na CTG, spušta mi loptu i nudi mi Spasmex ili Apaurin. Za sada mi nije potrebno. Ostavljaju nas ponovno same... MM i ja se divimo komfortu koji imamo, slikamo se...
    Njišem se na lopti, prodisujem trudove koji su sve bolniji. Penjem se malo na krevet da vidim jel će mi biti lakše. Trudovi se pojačavaju... Osjećam da moram na WC isprazniti mjehur pa MM zove sestru da me otprati do Wc-a. Vraćam se u sobu. Opet smo sami. Sad me već dosta boli tako da nisam ni skužila da su se primalje zamijenile i da je došla smjena u 7 ujutro. MM mi kaže kako su donijele stolčić! Bolovi su već tako jaki da mi ništa nije važno, ali vidim da se ipak sve odvija onako kako smo htjeli. Primalja V. koja je došla nova, kaže MM da mi pomogne da sjednem na stolčić. Malo me brine što vodenjak još nije pukao. Sjedim na stolčiću, MM me pridržava iza leđa, hvata me još jedan jaki trud i pljas! Velika količina vode je pljusnula na strunjaču ispod mene. MM sav sretan jer je znao da ne želimo da ga prokinu i da je ovo najbolja moguća varijanta.
    U silnim bolovima vidim samo da su uz V. u sobi još dvije mlađe primalje. V. se spušta na koljena ispred mene kako bi dočekala Svena, a druga primalja mi je s lijeve strane i drži me za ruku. MM me drži za leđa, dva jaka truda, dva jaka vriska i osjetim glavicu kako izlazi. Sad mi je već nekako lakše iako još nije gotovo. Osjećam topli oblog, druga primalja polijeva međicu uljem. Primalja V. polako masira i glavica lagano izlazi van. Neopisiv osjećaj olakšanja, više me uopće ne boli tako jako i znam da je kraj blizu. Glavica je vani, a ubrzo i ostatak tijela. Gotovo!
    Bacam pogled na Svena koji je sav plav, ali prekrasan. Pupkovina je prerezana i uzimaju krv za MS. I to je riješeno. Primalja V. me zamoli da se popnem na krevet kako bi izvadili posteljicu. Dobivam oksitocin u ruku i to je ujedno jedino od lijekova što sam primila. Posteljica je i dalje dosta visoko i ne izlazi. Primalja V. savjetuje da ispraznimo mjehur kateterom jer možda to priječi put posteljici da izađe. Pristajem iako se bojim katetera ko samog vraga. Kod 1. poroda su mi oštetili sluznicu kad su ga vadili i trebalo mi je jako dugo da se od toga oporavim.
    Nedugo nakon toga, posteljica je vani, V. pregledava-cijela je! Nisam popucala! MM slika Svena koji se već nalazi u krevetiću pored mene zamotan u dekicu. Težak je 3430gr, dugačak 50cm, apgar 10/10. Savršenstvo u malom!
    Dežurni doktor dolazi na vrata sobe kako bi provjerio jel sve ok na što mu primalja V. odgovara kako je tu sve u redu i da može ići dalje. Presretna sam što nije bilo nikakvih intervencija, osjećam se kao da nisam rodila prije koju minutu. Ostavljaju nas opet same i konačno mi se Sven nalazi na prsima.

Još uvijek ne vjerujem da je sve tako lijepo završilo, toliko prirodno, mirno i staloženo. Upravo onako kako smo željeli i kako mora biti.

Vrlo sam ponosna na sebe i MM jer smo ustrajali u našem naumu da dođemo u Vž i za nagradu dobili porod koji ćemo pamtiti cijeli život. Ivor je rođen na Sv. Duhu u ZG, a ja jedva čekam dan kada će me Sven pitati: "Mama, zašto sam ja rođen u VŽ?", pa da mu s veseljem mogu ispričati barem dio ove priče. Stvari će mu odmah biti jasnije 8)

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bravo!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čestitam još jednom draga Mala! I oćemo sličice tebe na lopti :D

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

super,super! :D

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

:D

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prekrasno!
    Svaki ut se rasplačem nad ovako lijepmi porodom

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako lijepo!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prelijepa priča!!

PS
    Tvoji klinci su imenjaci sam mojim nećacima (dosta starijim od njih )

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dežurni doktor dolazi na vrata sobe kako bi provjerio jel sve ok na što mu primalja V. odgovara kako je tu sve u redu i da može ići dalje
    Ova rečenica, meni sve govori

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bravo, bravo! super priča!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

predivno!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Prelijepa priča!!

PS
    Tvoji klinci su imenjaci sam mojim nećacima (dosta starijim od njih )
    Baš sam o tome razmišljala, ali nekako Ivor i Sven toliko dobro pašu zajedno da kao da ni ne može biti drukčije

Prelijepa priča!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Super priča!
    Ako se odlučim na treće, pravac Varaždin!

leekt avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bas lijepo

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Procitala sam je u jednom dahu :D prekrasno iskustvo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super prica! :D

jos te se sjecam dok si bila trudna sa ivorom, prije malo vise od dvije godine, sa radionice o vezanju marama kod ive kolic. imala si crnu majicu i mali trbuscic, iako pred porod

a kakav ti je bio porod sa ivorom?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja u suzama

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    ...nekako Ivor i Sven toliko dobro pašu zajedno da kao da ni ne može biti drukčije !
    Da, zato je Sven i dobio to ime Mi smo isto gledali da si braća pašu.

Citiraj Felix prvotno napisa
    jos te se sjecam dok si bila trudna sa ivorom, prije malo vise od dvije godine, sa radionice o vezanju marama kod ive kolic. imala si crnu majicu i mali trbuscic, iako pred porod

a kakav ti je bio porod sa ivorom?
    Felix, kojih se ti detalja sjećaš!

Kako je bilo s Ivorom na SD? Pa tada, kada nisam znala kako je to i da može biti drugačije, mi je zapravo bilo ok. Nisam taj prvi porod doživjela traumatično, ali nakon ovoga vidim što sam propustila. Na SD sam rodila na leđima, na krevetu, izgon sam skroz tiskala (naravno, krivo ), ovdje mi je rečeno samo jednom da stisnem kad je već glavica bila vani i kad je trebalo izaći tijelo, sve ovo prije kao da su trudovi odradili umjesto mene. A najveća razlika je bila ta što sam Ivora rodila u 21h, vidjela ga na 5min i onda ga dobila tek drugi dan oko 13h :shock: nakon što su otpustili nekoliko rodilja i nakon što se napravilo mjesta na odjelu. Cijelo to vrijeme do tada sam provela u predrađaoni gdje naravno ne nose bebice.
    Ovdje sam Svena dobila odmah i zajedno smo išli na odjel gdje se više nismo odvajali osim kad su ga odfurali na pregled sluha i to je trajalo toliko kratko da nisam stigla ni na WC 8) .
    Moram priznati da sam se u VŽ osjećala kao da sam u nekom apartmanu, i kako da sve plaćam pa svi moraju biti ljubazni. Tim ljudima se ne miče smješak sa ustiju, od čistačice, preko doktora pa do kuharice

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram priznati da sam se u VŽ osjećala kao da sam u nekom apartmanu, i kako da sve plaćam pa svi moraju biti ljubazni
    da, i ja sam negdje u primozgu stalno čekala da mi zaračunaju neki basnoslovni račun na odlasku

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mala
    Prekrasno...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Moram priznati da sam se u VŽ osjećala kao da sam u nekom apartmanu, i kako da sve plaćam pa svi moraju biti ljubazni
    da, i ja sam negdje u primozgu stalno čekala da mi zaračunaju neki basnoslovni račun na odlasku

Predivna priča!!! Predivnaaa!!!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Moram priznati da sam se u VŽ osjećala kao da sam u nekom apartmanu, i kako da sve plaćam pa svi moraju biti ljubazni. Tim ljudima se ne miče smješak sa ustiju, od čistačice, preko doktora pa do kuharice
    , ovo mogu samo potpisati. i meni su bili svi super, zapravo kao da si opisivala moj porod (samo meni nisu dali stolčić zbog zelene plodne vode). čak je babica zvala na odjel da mi donesu večeru i ostave je u sobi.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Treći dan kad smo trebali ići doma, otpuštali su puno rodilja pa sam malo dulje morala čekati otpusno pismo. Taman su krenuli nositi ručak i ja sam rekla da meni ne treba da ja idem danas doma, a one meni doslovce gurnule u ruku hranu da nek si ja ipak pojedem nešto, treba doći do Zagreba 8)

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Predivno

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Predivno

Još ćemo si napraviti majice: JA

Jedva čekam..

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Još ćemo si napraviti majice: JA

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bi rodila što prije u Vž (a nisam još ni trudna). Jedva čekam

Prekrasna priča!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mala01, stvarno lijepa i pitka priča .

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Predivno.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prekrasna priča

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:D Hvala ti mala01!
    I čestitam na prinovi!

Nama koji idemo roditiu VŽ ovakve priče znače više nego išta na svijetu!!!

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mala, ne znam je li mi promakao podatak dok sam čitala... voljela bih znati kada si rodila? Dakle, koliko je sveukupno trajalo?

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Predivno

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Super, super!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Svea prvotno napisa
    Mala, ne znam je li mi promakao podatak dok sam čitala... voljela bih znati kada si rodila? Dakle, koliko je sveukupno trajalo?
    U 3h zvonili na vrata rodilišta, u 5 ušla sa MM u rađaonu, u 7.15 rodila 8)
    Nisam stigla ni dočekati smjenu svog doktora koji je dolazio u 8 ujutro, ali srećom nije nam ni trebao

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj, kad čitam ovakve priče poželim i zatrudnit i rodit istog časa

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:D Juppiiii za još malih "varaždinaca". Super je kad ti osoblje ne pomuti taj prekrasni trenutak dolaska djeteta i prve sate i dane s njim. Sva se raznježim jer se sjetim kako je nama bilo lijepo.
    Eva 12/07

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Joj, kad čitam ovakve priče poželim i zatrudnit i rodit istog časa
    samo naprijed! što se čeka 8)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pravila pisanja postova