Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Spasmex i otvorenost

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Spasmex i otvorenost

Evo me sa kontrole!
    Danas sam usla u 35tj.
    Ginic kaze otvorena sam 2cm i da to nije dobro, prerano.. jos kaze kao latentna faza poroda je pocela i da mirujem slijedecih 2-2.5tj. jer bi toliko jos trebala izdrzati do poroda!

nekako me zbunilo sto mi je propisao spasmex 3x1 i plymicol 1x1 ?
    plymicol necu uzimati jer nemam gljivice (to je kao preventiva), ali zasto spasmex? Ginica pitala i on kaze da to moram piti ...
    Zenska u ljekarni mi kaze da se to pije po potrebi :?

nemam trudova, niti grceva, osjecam povremeno pritisak dolje ali vec duze jer 'nosim nisko', glavica bebe je na zdjelicnim kostima vec par mjeseci! Takodjer bolova nemam, kicma me jedino boli ako duze stojim ili hodam !!!

Ali evo lezim i osjecam se savrseno ok! Decko je aktivan kao i uvijek... nemam nikakvih tegoba zasad...

je li neka od vas pila spasmex?

sve si mislim malo nazvati hoomeopaticu, da vidim sto ona kaze... bila sam kod nje prije dva dana i kaze sve mi je u redu

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mel, možda ti ovo malo pomogne u odluci
    http://www.tegobe.com/vademecumi/lek/spasmex.htm

meni nije jasno zašto bi to morala piti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamma Juanita hvala na linku!
    Citam i nije mi jasno... MM je podignuo te tbl. po receptu i isto me zvao da li se ginic mozda zabunio?

nemam pojma.. :?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uf spasmex. Meni ga dali u rađaoni i užasno mi je bilo loše od toga. lijek protiv grčeva - meni je to totalni nonsense

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

protiv grceva.. :? ali ja nemam nikakvih grceva

mozda misli tako sprijeciti eventualne trudove ?

bas se osjecam glupo.... trebala sam vise inzistirati da mi objasni zasto mi je to propisao

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam isto par puta dobila Spasmex u rodilištu. Rekao mi doc da smiruje kontrakcije, olaksava bolove...zato ga daju i prije (u slucaju da treba smirit kontrakcije) i za vrijeme poroda (da olaksa bolove)...nisam primjetila da mi je olakšao išta. Bilo bi mi logičnije da ti je rekao da si popiješ Magnezij da spriječi eventualne kontrakcije, ali Spasmex?!
    Ti ideš u rodilište kod ginića?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma mislim da cu piti Mg, kao ne preporucuje se od 34tj zbog toga sto usporava otvaranje... ali sad nemam tih problema

Moj ginic radi i u Rijeckom rodilistu, prilicno je poznat i cijenjen, kod njega sam preko socijalnog i dosad je sve bilo ok... pa sam zbunjena sa ovom terapijom?

ali sto se poroda tice, ne vjerujem da ce mi biti bas on na porodu! Ici cu na porod bez ikakvih dogovora i/ili trazenja nekog dr. !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvu trudnocu sam cijelu prelezala, bilo je stvarno puno komplikacija, vodili su mi ju u bolnici (dr.Petrovic i dr.Vlastelic), na porodu je bio dr.Sindik, a porodio me dr.Mamula!

Imala sam svakakve dijagnoze, nista od terapije, cak su me htjeli i sivati ali su odustali od toga... uglavnom bila sam isto dosta rano otvorena, ali nisam imala nikakvu terapiju... prosla amnioskopiju vise puta, na kraju poceo curiti vodenjak .. i rodila na dripu

Tako da sam ovu trudnocu (iako sam imala komplikacije) odlucila da ne zelim da mi ju vode u bolnici, htjela sam jednog ginica i bez previse teorija ... jednostavno da izbjegnem sav onaj stres i paniku i strah.. kojeg sam se nauzivala u prvoj trudnoci!

I eto sad... spasmex?!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Znam za Spasmex i 34 tjedan, ja pijem i dalje (danas ušla u 36) jer sam otvorena kao i ti, kaže dr još tjedan dana pa smo mirni. Primjetila sam da često posežu za tim Spasmexom u ri rodilištu. Frančišković ti je dr?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije Franciskovic, moj ginic je dr. Bacic !!
    A, kazes to je i tvoja terapija? isto pijes 3x1 od 34/35tj?

da li bas mirujes (lezanje) ili malo i sestas - ne mislim da djiras okolo po 2-3h, nego ono malo promijeniti ambijent, negdje se pdvesti i popiti kavu, bez setanja naravno?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Krivo sam napisala, ne pijem Spasmex već Magnezij...Ona rečenica je trebala glasit : "Znam za Magnezij i 34 tjedan" ...od 31 sam tjedna otvorena pa sam morala mirovat, moram priznat da nisam mirovala jer jednostavno nisam imala uvjete za to. U petak idem na pregled pa ću vidjet šta se zbiva "dolje"...valjda će bit ok.

Tko zna možda se vidimo u rodilištu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

8) ... super sto ti je jos uvijek sve ok!
    Znam i ja za Mg !!! Idem odmah rastopiti jednu sumecu

Po svemu sudeci necu piti taj Spasmex, barem ne dok ne dobijem neke grceve :/
    Jos cu nazvati homeopaticu da vidim sto ce mi ona savjetovati

A, tebi sretno na kontroli! I javi kako je prosla kontrola...
    I da... mozda se i sretnemo u rodilistu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Magnezij nam stvarno nikako ne može škodit.

Čuvaj se i polako...stižu nam sinčine (i cure su tu negdje, cool)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... da!
    Morati cemo se naci na nekoj kavi kad decki stignu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i eto... homeopatica kaze da mi spasmex nece skoditi, a propisan mi je da relaksira misice, odnosno sprijeci otvaranje ako je pocelo

dakle, spasmex pijem do daljnjega..
    a, kaze jos hhomeopatica da ako bude bilo problema narednih dana, misli pri tome na trudove i/ili bolove da zovem pa ce mi dati jos stogod homeopatsko

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Najvažnije je da se ti osjećaš ugodno uz terapiju koju uzimaš...u smislu toga da ako postoji bilo kakva sumnja da nešto ne treba-da se i ne uzima. A kao što si rekla dr ti je cijenjen i ugledan, zna šta radi.

Ja sam drugi slučaj jer sam protivnik tableta, pogotovo bez simptoma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh.. ja sam isto protivnik tableta i svega slicnoga... zato smo moji najblizi i ja kod homeopate (posebno Elena), a i kod bioenrgicara isto, a da ne spominjem i cajeve ... ma meni je prirodna medicina ipak neki prvi izbor!
    ali nazalost postoje ovako neke da ne kazem (ne)prilike kada ne zazirem ni od klasicne medicine - ipak se ovdje ne radi o meni vec o mojoj bebi, pa je bolje biti na strani sigurnosti, a kako su mi to potvrdili jos i homeopatica i moja dr. opce medicine .... eto nekako bi bilo neodgovorno da se oglusim o preporuku 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bit će to sve super!

I ja se nadam da će kod mene sve bit ok u petak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •