Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Defektolog

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Defektolog

Dakle, situacija je slijedeća...
    zbog usporenog govorno-jezičnog razvoja obavili smo sve moguće pretrage u Suvagu. Danas nam je stigao nalaz po kojem je s fizičke strane sve u redu, preporuča se i dalje odlazak logopedu ali i "djetetu je ipak potreban sustavni defektološki tretman radi poticanja općeg razvoja kakav se u našoj ustanovi ne provodi, molimo potražiti odgovarajuće programe u drugim ustanovama".

Ima li tko kakvu preporuku, ideju gdje se raspitati za defektologe za rad s malom djecom?

Hvala!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Baš nitko nije trebao defektologa?! Blago vama

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam ideju. Registriraj se na forum Mame i Bebe i postavi pitanje na podforumu Grupe Potpore. Tamo ćeš vjerojatno dobiti savjet.

Inače, znam da defektolozi postoje u Klaićevoj bolnici (to je mislim gdje trebate ići).

Treće, moja šogorica je logoped i radi na Goljaku (za tu ustanovu isto niste), pa ju mogu pitati zna li gdje se još sa djecom radi defektološki.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Još sam se nečega sjetila - pa možeš sigurno otići i u savjetovalište ERF-a!

(to je 'defektološki' faks). To je besplatno i bez uputnice.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Javi se u centar za rehabilitaciju edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.
    Oni su ti u Ilici 83 (u Centru Slava Raskaj).
    Ja sam s mladjim sinom isla kod njih na dijagnostiku, ali znam da imaju vise kabineta, izmedju ostalog i logopedski.

Pogledaj malo po njihovim stranicama

www.centar.erf.hr

Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta jedinica je Fakulteta u kojoj se provodi:

* klinički stručni rad
    savjetovanje, prevencija, dijagnostika, tretman, terapija i (re)habilitacija u području:
    - roditeljske zabrinutosti za djetetov razvoj, ponašanje ili učenje
    - neurorazvojnog rizika
    - oštećenja vida
    - oštećenja sluha
    - intelektualnih oštećenja
    - poremećaja iz autističnog spektra
    - motoričkih poremećaja i kroničnih bolesti
    - poremećaja u ponašanju
    - teškoća jezika, govora i glasa
    - teškoća čitanja i pisanja
    - teškoća učenja
    - ADHD poremećaja
    - emocionalnih teškoća
    - komunikacijskih teškoća

ili ih nazovi pa se raspitaj, neka te upute

01/3908-900

Sretno

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eh da, zaboravih napomenuti da oni nisu u sustavu zdravstva i financiraju se sami, dakle naplacuju svoje usluge ali to je stvarno simbolicno.
    Ima cjenik na njihovim stranicama

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

MBee, mi smo kod logopeda i defektologa na Goljaku (ista dijagnoza). Uz to idemo privat defektologu i logopedu jer su na Goljaku termini katastrofa - svaka dva tjedna 45 minuta defektolog i 30 minuta logoped .
    Na žalost, imaju premalo ljudi, a Grad im ne daje više sredstava da bi još nekoga zaposlili.

Na ERF idemo na testiranje slijedeći tjedan - oni imaju samo testiranja, ne i terapije.

Suvag nas nije želio primiti :? .

U Klaićevoj smo bili na dijagnostičkom pregledu (trebalo mi je zbog rada 4 sata) - jednom i nikada više - taman da je zadnji defektolog-logoped na ovoj planeti .

Mi smo izgubili godinu dana tražeći nekoga kome bismo bili "slučaj po mjeri" (ili smo "preteški" ili "prelagani") .

Moj savjet ti je da pokušaš s Goljakom. Za vrijeme radne terapije (to je defektolog) sam s njom unutra, gledam, učim, razgovaram se tetom Mihaelom koja mi daje smjernice šta i kako dalje, i koje sve vježbe možemo raditi doma. :D

Uz to, puno toga sam naučila s neta ili iz knjiga u zadnjih godinu dana i puno radim s njom doma.
    Ako želiš neke tips&tricks rado ću ti pomoći. Skoro svaki dan smo u Zagrebu zbog "nečega", pa ako ti više paše razgovor - reci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne mogu oni na Goljak kad nisu pacijenti :/ Goljak je bolnica za djecu koja su imala motoričke probleme, i tamo se defektološki i,logopedski radi samo sa takvom djecom, ne uzimaju 'vanjske' pacijente.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj otocanka prvotno napisa
    Na ERF idemo na testiranje slijedeći tjedan - oni imaju samo testiranja, ne i terapije.
    Ovo bas i nije tocno :/
    Imaju oni i terapije, raspitaj se jos malo pa ces vidjeti
    Uostalom da ne postoji terapija ne bi ni bila navedena u njihovom cjeniku participacija

PARTICIPACIJA

Kako bismo u Centru za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i dalje mogli provoditi savjetovanje, dijagnostiku i terapiju za različite korisnike, nužno je vaše sufinanciranje materijalnih troškova. Ono će se provoditi prema Odluci o visini sudjelovanja u materijalnim troškovima i to na sljedeći način:

1. savjetovanje, terapija, jednom mjesečno 30,00kn
    2. savjetovanje, terapija, dva puta mjesečno 60,00kn
    3. savjetovanje, terapija, tri puta mjesečno 90,00kn
    4. savjetovanje, terapija, četiri i više puta mjesečno 120,00kn
    5. dijagnostika 50,00kn
    6. kombinirana logopedsko-psihološka dijagnostika 120,00kn

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ne mogu oni na Goljak kad nisu pacijenti :/ Goljak je bolnica za djecu koja su imala motoričke probleme, i tamo se defektološki i,logopedski radi samo sa takvom djecom, ne uzimaju 'vanjske' pacijente.
    Mi smo "vanjski" pacijenti. Nazvala sam prošle godine, pregled kod fizijatrice smo obavile u 9. mjesecu (to je prva točka od koje se kreće). Ona je, nakon pregleda, napisala pregled kod logopeda i psihologa.

Logopedica je napisala da treba terapiju, psihologica je napisala da treba (radnu) terapiju i od 2. mjeseca ove godine je uključena u terapije kod njih.

Nikada prije nije bila njihov pacijent.

Znači li to da su kod nas napravili izuzetak?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Čim ste došli na prvi pregled kod fizijatra postali ste pacijenti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kao što čokolada reče, na Goljaku se kreće od fizijatra, i logoped i psiholog su za djecu koja imaju povijest bolesti od fizijatra. A čak se nakon neke dobi i ne može postati pacijent kod fizijatra.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Točno, ali nije problem nazvati fizijatra i zatražiti pregled, zar ne?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije, ali se to može napraviti do neke dobi, a drugo, fizijatar mora uputiti logopedu/defektologu, a oni rade sa djecom koja imaju motoričke poteškoće, tako da to ne mora upaliti. Mislim da se radi o tome da su ti stručnjaci specijalizirani za djecu sa određenom vrstom problema (zato ih isto nisu uzeli u Suvag); npr. moja šogorica baš radi sa djecom koja nisu pokretna (specifičan je logopedski rad sa takvom djecom).

Ali, naravno, može MBee pokušati .. samo ja mislim da Goljak nije mjesto za njih.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure PUNO vam hvala!

Za Savjetovalište ERF-a znam i naručila sam se još prošle godine. Dobila sam termin 15.4. pa ću vidjeti šta oni misle.
    Svi su nam (psiholog, fizijatar, neurolog, logoped) preporučili da ju svakako na jesen upišemo u vrtić samo se ne slažu oko toga da li bi joj bilo bolje u grupi sa "normalnom" djecom ili tražiti vrtić koji ima posebne grupe pod nadzorom defektologa i logopeda.

Danas smo bili u Suvagu na logopedskim vježbama i logopedica (koju jako cijenim) nam je savjetovala da ju uključimo u bilo kakve razvojne stimulacije, od motoričkih nadalje.

Eva je ušla u Suvagov program sa dijagnozom usporen govorno-jezični razvoj a izašla sa dijagnozom "smetnje u psihomotornom razvoju" što bitno mijenja cijelu priču.

Jednostavno ne znam odakle sada krenuti, već smo umorni od svega

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako su u pitanju smetnje u psihomotornom razvoju onda vjerojatno JE za Goljak.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja V. je godinu i pol starija od Eve. Dijagnoza nam je ista - usporeni psihomotorni i govorni razvoj (to je sve - nije CP, nije Down, nije autizam, nema tjelesnih oštećenja, ... ).

Znam da "drvim" sad po ovome, ali da mi je netko prije godinu dana rekao - idite na Goljak, bila bih mu jako zahvalna. Ovako smo 8 mjeseci potratili na igranje ping-ponga - od jasnog "mi vas nećemo" do "mi ćemo vas možda htjeti, ali se još moramo odlučiti, pa smo se ipak odlučili da vas nećemo" .

Pitam se šta bi bilo da je tih 8 mjeseci provela vježbajući, no nad "prolivenim mlijekom se ne plače" .

Ja sam jako zahvalna prvenstveno fizijatrici, a onda i ostalima i zato sad ovdje vičem "idite na Goljak :D ".

Stvarno ne znam koja još ustanova ima soc. defektologa (osim Klaićeve i Goljaka) :/ .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MBee onda ti se sigurno isplati pokušati na Goljaku. Goljak je jako dobra ustanova jer ima i dijagnostiku i terapije svih vrsta.

otočanka jel ti curica ide i na razvojnu gimnastiku ili samo na radnu terapiju?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Razvojna gimnastika = senzorička integracija ?

Ako da, onda je trenutno na "probnom roku". Za dva-tri tjedna će odlučiti da li joj je potrebno. "Probni rok" traje 5 tjedana tj. 6x 45 minuta.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

otocanka a gdje idete privatno? Jesi s tim zadovoljna?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    otocanka a gdje idete privatno? Jesi s tim zadovoljna?
    Jesam, upravo ti pišem PP.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne, baš vježbe, sa fizioterapeutom.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Išla sam gledati gdje Goljak je, pa kak' bi ja uopće išla tamo? Ne vozim, ne postoji opcija da MM izlazi s posla, znači javni prijevoz. Meni treba min 45 min do Britanca a pretpostavljam da se ide s Britanca busom. Nema šanse da ju vučem sat i pol tamo i nazad bez da poludi a onda ništa od suradnje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo vježbe imali i popodne, i subotom .. ne znam ima li radne terapije popodne.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ne, baš vježbe, sa fizioterapeutom.
    Ne, to nema.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Išla sam gledati gdje Goljak je, pa kak' bi ja uopće išla tamo? Ne vozim, ne postoji opcija da MM izlazi s posla, znači javni prijevoz. Meni treba min 45 min do Britanca a pretpostavljam da se ide s Britanca busom. Nema šanse da ju vučem sat i pol tamo i nazad bez da poludi a onda ništa od suradnje.
    Bus ti stoji na Britancu, a voziš se jednu (ili dvije) stanice i stane ravno pred ulaznim vratima.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Radni terapeuti nisu defektolozi vec radni terapeuti (to je vezano za medicinsku skolu i struku).

Obzirom na dob djeteta-savjetovaliste ERF-a, pa trazi defektologa za rane intervencije. Moja kolegica-Dejana Horvat to tamo radi, preporucujem je, iako ne znam koliko prima (tj. jel prebukirana ili ne).

Ako se radi o usporenom psihomotornom razvoju mozda mozes probati i u Slobostini.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Radni terapeuti nisu defektolozi vec radni terapeuti (to je vezano za medicinsku skolu i struku).
    A u čemu je razlika (informativno me zanima)? Znam da defektolozi nisu medicinski radnici (kao i logopedi). Samo ne kužim razliku između njih jer V. iste stvari radi s tetom na radnoj i defektologicom.

Btw, Sloboštinu sam zvala prije mjesec i pol. Rekli su da su prebukirani jer imaju svoje "interne" pacijente, da ne primaju "vanjske" i da se bave s "težim slučajevima".

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Radni terapeuti su najvise fokusirani na funkciju ruku (barem je tako na Goljaku), defektolozi bi trebali poticati opci razvoj. tehnike se cesto poklapaju (i materijali s kojima rade).

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno defektolog i logoped

Trebala bih savjet/pomoć. Kod moje 3godišnje djevojčice govor dosta zaostaje za razumijevanjem i fina motorika je nerazvijena. Čekamo već par mjeseci termine za logopeda u SR i defektologa iz Sloboštine, ali čini mi se da to više nema svrhe. Ako netko zna kvalitetnog defektologa i logopeda koji rade privatno, u obzir dolazi i patronaža, molim da mi javi kontakt na PM. Unaprijed hvala!

anabell

Početno

Moja V. je godinu i pol starija od Eve. Dijagnoza nam je ista - usporeni psihomotorni i govorni razvoj (to je sve - nije CP, nije Down, nije autizam, nema tjelesnih oštećenja, ... ).

Znam da "drvim" sad po ovome, ali da mi je netko prije godinu dana rekao - idite na Goljak, bila bih mu jako zahvalna. Ovako smo 8 mjeseci potratili na igranje ping-ponga - od jasnog "mi vas nećemo" do "mi ćemo vas možda htjeti, ali se još moramo odlučiti, pa smo se ipak odlučili da vas nećemo" .

Pitam se šta bi bilo da je tih 8 mjeseci provela vježbajući, no nad "prolivenim mlijekom se ne plače" .

Ja sam jako zahvalna prvenstveno fizijatrici, a onda i ostalima i zato sad ovdje vičem "idite na Goljak :D ".

Stvarno ne znam koja još ustanova ima soc. defektologa (osim Klaićeve i Goljaka) :/ .
    Molim pomoć, ako nije problem, tražim privatnog defektologa za dijete, iz ZG-a sam, ako može ostavite neki kontakt, probala sam na nekim forumima ali svi upućuju na neke ustanove a termin ne možemo dobiti ( ili zato što se dijete ne vodi od početka kod njih i iz raznih razloga, ali uglavnom nas odbiju jer kao pa ona nije baš neki težak slučaj...itd)
    Zato sad tražimo privatno, ako znate nekog please help!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •