-
Najčešći uzroci proširenom pijelona (hidronefroza) su valvular stražnje uretre što se događa kod muških, to je membrana na uretre koja onemogućavaju normalno mokrenje i drugo je prirodno suženje u području gdje se pijelon prazni u ureter. U oba slučaja je uzrok opstrukcija i stvara se pritisak jer se mokraća ne prazni kako treba i dolazi do proširenja. A može doći do proširenja i da nema opstrukcije. Uglavnom u utrobi je najbitnije da beba stvara dovoljno mokraće da bude dovoljno plodne vode da se normalno razviju pluća. 7mm je granično ali s obzirom da ste u kasnijoj trudnoći i ako je količina plodne vode uredu ja nebi tu ništa poduzimala do nakon poroda jer je nalaz samo granican a nekad se zna i povući. Nisam nefrolog ali sam budući pedijatar i ja bi to tako procijenila. Ginekolozi malo o tome znaju treba se konzultirati djeceg nefrologa ( preporučujem dr.ćuka u klaicevoj). Nakon poroda će se trebate napraviti kontrolni ultrazvuk i ako hidronefroza perzistira najmanji problem vam je infekcija mokraćnih putova ( iako će se pri svakoj temperaturi obavezno morati napraviti urin i urinokultura) već oštećenje bubrega. Ali nemojte da vas to sad jako zabrinja jer dijete ima jedan zdravi bubreg. A možda na kontrolnom uzv neće biti proširenja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma