Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Cudan je

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Cudan je

Vec 3 dana u nekim situacijama, kao da to nije moje dijete. Nije promjenio ritam spavanja ni hranjena ali karakterno je skroz cudan. Ima faze da je toliko ozbiljan da nemogu izmamit ni jedan smjesak a onda se odjednom bezveze opali smijat samo kad me pogleda i smije se po 15 minuta toliko glasno i od srca kako jos nikad nije. Zadnje 2 noci probudi se oko ponoci i pocne plakat. Bez cendranja prije. Samo odjednom jaki plac i nemogu ga nikako smirit. Onda ga uzmem k sebi u krevet, stisnem ga k sebi, mazim, tiho mu pricam i onda zaspi i spava do 10.30 ujutro!!!! Do sad je spavao do 8.
    Sinoc se u snu okrenuo na bok, isto prvi put, i zatvorenih ociju, znaci u polusnu, uzeo svoju igracku-tjesilicu i igrao se s njom a onda i zaspao. 10 min kasnije poceo je opet plac pa je opet spavao samnom. Jucer se sam igrao u baby gym-u sat vremena! Nije me ni pogledao! Uopce neznam kaj mu je odjednom i cemu sve te promjene.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hm... ne znam sta bi ti pametnog rekla al svaki put kad vidim da ti pises odma me bocne pa provjerim sta je, nadam se da je sve u redu. ako mislis da nema veze sa zdravljem onda se mozda samo mijenja i sazrijeva... ne znam... uh, bolje da ne pisem kad nemam nista pametno za rec. samo se nadam da je sve u redu!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uspoređujam ga s mojom nećakinjom koja je rođena 14.9. i mislim da to nije ništa čudno.

A krikova u noći se sjećam i od moje kćeri. Kako je došlo, tako je i otišlo.
    Mislim da se ne bi trebala opterećivati, pogotovo ako je dijete inače zdravo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa kolko ja vidim i znam, sa zdravljem je sve ok, jede normalnu kolicinu samo sto je sad extra zaigran tokom jela pa malo duze traje.
    Za ovaj plac nocu sam mislila da su zubici. Naziru mu se donje jedinice ali nema nekog pomaka vec danima. A ni ne prestane plakat kad mu namazem desni.
    Neznam uopce kaj mu je, evo sad mu se jaaaako spavalo, dam mu bocicu prije spavanja, on fino papa, drijema i odjednom me pogleda i opali se smijat i radit neke smijesne face kao da se srami. Iz cista mira!
    Mislim, nije da se ja sad neznam kolko strasno brinem ali me zanima da li se takve nagle promjene i drugima dogadaju.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

koksy, moj sinčić je malo stariji od tvoga i mogla bi isto reći da se ponaša "čudno"...
    zna se probuditi plačući, mislim da to ima veze ili sa nečim što je sanjao ili se plače jer bi još spavao a probudilo ga nešto...
    zna mi biti drugačiji, zamišljen ponekad a ponekad priča sto na sat (dobro, ne priča smisleno), ali mislim da je to sve normalno.... sada kad su već veći (oko 6 mjeseci) drugačije doživljavaju svijet i polako im se nazire i osobnost... to više nije mala bebica već pravi mali čovjek... pa i mi imamo svojih loših i dobrih dana i trenutaka... meni su najgore ove promjene vremena jer je Pavao kao barometar...

dok on dobro papa i dobro napreduje (motorički, i bla bla, sve ostalo), ja se ne brinem...

samo hrabro, nadam se da stvarno nije ništa, da samo rastu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma vise neznam ni ja, sinoc opet ista stvar, budenje oko ponoci i plac, uspavljivanje sat i pol na sve moguce i nemoguce nacine i nakraju opet spava samnom. Nije meni to problem, volim kad je kraj mene, ali kad dode muz vikendom jednostavno nemoze bit s nama jer muz jako nemirno spava i nije svjestan da je mali kraj njega pa se bojim. Palo mi je i na pamet da mu je mozda faza zblizavanja samnom pa hoce biti kraj mene. Ne vjerujem da je bolestan a sve manje sumnjam i u zubice jer se budi svaku vecer u isto vijeme, par min, prije ili kasnije. Nije gladan jer je na ad. i inace jede svaka 4 sata preko dana a do ovog budenja produ jedva 2 i pol.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Curke, mislim da ne morate brinuti, moj Luka je isto sa otprilike 6 mjeseci 'kao poludio', isto je bilo to buđenje točno oko ponoći u strašnom plaču i uspio bi se umiriti jedino uz cicu i s nama u krevetu (tako se i 'preselio' k nama ). Mislim da je to samo faza jer mi je frendica proživjela potpuno istu stvar i sada je sve ok, i kod nas i kod njih, trajalo je koji tjedan.
    Dok su oni veseli, papaju i napreduju - nema straha.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj suncica, hvala ti na odgovoru, sad sam malo mirnija... :D

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

isto je bilo i kod nas!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Skuzila sam ga! Budi se zato jer je gladan! Iako je na ad! Gladan je zato sto prije spavanja pojede samo pola doze. Oduvijek navecer manje jede iz nekog razloga i dosad mu to nije smetalo, ali eto, sad se mladi gospodin sjetio da bi on ipak jeo i u ponoc! S njim nikad dosadno!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

to si mu poucena iskustvom ponudila papat? pametnice! aj super da je sve u redu!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj se znao buditi histericno placuci kada bi zaspao premoren i prestimuliran od strane pomahnitale rodbine. to je prestalo nakon sto je napunio godinu dana. ali isti scenarij-spava, odjednom pocne vristati, i nista ga ne smiruje, kao da place u snu, ne mogu ga ni probuditi. odjednom se smiri i zaspe i dalje normalno spava.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja je isto negdje od 5og mj počela intenzivno sisati noću, ako se probudi i nema cicu uz sebe odmah kreće plač, samo ona je sa mnom u krevetu pa uglavnom siše cijelu noć (da nije tako vjerojatno bih poludila )... To sam ti htjela napisati prije nego sam došla do kraja, a onda sam vidjela da si se dosjetila jadu
    A za ostalo ne znam, valjda se razvija. I moja se sad može malo zabaviti sama, otkad je počela sjediti i puzati - ali prilično kratko (što bih ja dala za sat vremena na baby gym-u...ili bilo čemu)

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da naslov ovog topica savrseno odgovara.
    Moja je bebica apsolutno savrsena. Nikakvih problema s njom. Vesela, spavalica, papalica, ni dana bolesna. Savrsena!
    Ali u zadnja tri dana kao da nije ona.
    Probudi se svako jutro u 5, odmah dize glavu da me pogleda i pocne vristati. Inace skoro nikad ne place a ako i da onda se prvo buni, pa pocne malo plakati. A ovo je bas vriskanje bez uvoda. Tijekom dana je ili hipervesela ili hiperozbiljna. I ono sto me najvise brine je sto se pocne kao nesto ljutiti, bacati, stenjati, kao da je nervozna i ljuta.
    Inace slini vec 4 mjeseca a kad gledam desni ne cini mi se da ce uskoro zubic.
    I jos je promjena kod dnevnih spavanja. Ne uspavljujem je nego samo spustim u krevetic kad joj se prispava i nitko sretniji od nje. Ali ova tri dana i to je nemoguca misija. Cim otvorim vrata od sobe i krenem prema kreveticu opet vrisak. Uspavljivanje ne pali. Tako da je spustim, place pola minute do minutu i umiri se. Onda je odem jos poljubiti i pomaziti i zaspi. Ali tako se osjecam nekako ruzno.
    Ima neko slicnih iskustva?
    Mozda pun mjesec? Skok u razvoju?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, mjesec dana nakon otvaranja ovog topica mogu ti samo reci da ces se prilagoditi novoj situaciji, barem je tako kod nas. Nekakav kompromis smo postigli i sad mi je sve sto mi je bilo cudno, sasvim normalno. Jede 2 puta po noci, u ponoc i u 5 ujutro i odmah poslje nastavi spavati.
    I promjenama raspolozenja preko dana sam se navikla, a i dnevno uspavljivanje nam je puno puta drugacije. Skuzila sam da mu je najslade zaspati kraj mene, cim se malo umiri, legnemo. Ako smo u tom trenutku na trosjedu, legnemo na trosjed, ako smo na podu, lezimo na podu. On se stisne k meni, ja ga mazim i zaspi. Onda ga samo pokrijem i on odspava.
    Mislim da to ima velike veze s strahom od odvajanja koji se javlja u toj dobi.
    Eto, nadam se da sam ti malo pomogla.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne moze se ocekivati da se bilo koja osoba, pa tako ni beba, uvijek ponasa jednako.
    kad pomislim da se covjek u prvoj godini zivota iz najbespomocnijeg sisavca pretvara u stvorenje koje moze dosta toga razumjeti, izgovoriti nekoliko rijeci, poceti hodati.... ne mogu ni zamisliti koliko su ogromne promjene kroz koje prolazi taj mali organizam u tako kratkom vremenu. pa naravno da se sve to mora odraziti na bebino ponasanje.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I moja M je jednako cudna.
    Puze i pocne se smijat na sav glas.
    Ili plakat ko ljuta godina
    PA pocne s budjenjima iako je inace fino spavala nocu
    pa postane ozbiljna ko da ima 70 godina a ne 7 mj. ...
    sve je to normalno, mislim
    samo mijena stalna jest 8)
    faza neki kazu, a ja mislim da je to jednostavno tak
    evo, do neki dan je uzivala u dohrani a sad je mrzi, ali doslovno
    i grizla sam se dok me prija nije utjesila... neka cica dijete, ima vremena za zlicu. jos ce ona mene zicat da joj dam, kak je krenulo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •