Sočno, osvježavajuće, kremasto....mmmm; ovako izgleda:
http://tinypic.com/view.php?pic=20h4upl&s=3
biskivit:
3 jaja
18 dag šećera
3-4 žlice kipuće vode
15 dag brašna oštroga
prašak za pecivo / na vrh noža
pjena:
50 dag svježeg sira
2 slatka vrhnja /ona u čašici/
4 žlice šećera u prahu
sok 1 limuna
1 velika piksa voćnog kompota /breskve, ananas../
ili skuhani kompot od 3 kruške
ili u sezoni: jagode, šumsko voće...
biskvit:
žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, pa naizmjence dodajite vodu i brašno izmiješano s pr. za pecivo, a na kraju snijeg od bjelanjaka.
biskvit pecite u namašćenom kalupu /26 ili 28 cm/, oko 15 min. na 280, tj. dok blago ne porumeni i čačkalica upiknuta u tijesto ne izađe suha /pazite da ne prepečete!/.
ohlađeni biskvit razrežite na pola.
pjena:
svježi sir dobro ocijedite, propasirajte štapnim mikserom/obavezno ako hoćete finu kremu!/, dodajte limunov sok, šećer i slatko vrhnje.
prerezane polovice biskvita poprskajte dobro sa sokom od kompota/voća i na donju polovicu poslažite u krug četvrtine voća, da prekrije čitav biskvit.
preko toga namažite kremu /ostavite 1/3 kreme ako želite premazati kolač odozgora/. gornji biskvit također malo pošpricajte sokom i poklopite kremu.
kolač možete premazati ostatkom kreme i poslagati po vrhu voće, ili možete samo ukrasiti šećerom u prahu.
kolač ostavite nekoliko sati prije posluživanja u hladnjaku, da se dobro ohladi...probajte, mljac je![]()