Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 98

Thread: Biskvit sa pjenom od svježeg sira i voćem

  1. #1

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default Biskvit sa pjenom od svježeg sira i voćem

    Sočno, osvježavajuće, kremasto....mmmm; ovako izgleda:

    http://tinypic.com/view.php?pic=20h4upl&s=3

    biskivit:

    3 jaja
    18 dag šećera
    3-4 žlice kipuće vode
    15 dag brašna oštroga
    prašak za pecivo / na vrh noža

    pjena:

    50 dag svježeg sira
    2 slatka vrhnja /ona u čašici/
    4 žlice šećera u prahu
    sok 1 limuna

    1 velika piksa voćnog kompota /breskve, ananas../
    ili skuhani kompot od 3 kruške
    ili u sezoni: jagode, šumsko voće...


    biskvit:

    žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, pa naizmjence dodajite vodu i brašno izmiješano s pr. za pecivo, a na kraju snijeg od bjelanjaka.
    biskvit pecite u namašćenom kalupu /26 ili 28 cm/, oko 15 min. na 280, tj. dok blago ne porumeni i čačkalica upiknuta u tijesto ne izađe suha /pazite da ne prepečete!/.
    ohlađeni biskvit razrežite na pola.

    pjena:

    svježi sir dobro ocijedite, propasirajte štapnim mikserom/obavezno ako hoćete finu kremu!/, dodajte limunov sok, šećer i slatko vrhnje.


    prerezane polovice biskvita poprskajte dobro sa sokom od kompota/voća i na donju polovicu poslažite u krug četvrtine voća, da prekrije čitav biskvit.
    preko toga namažite kremu /ostavite 1/3 kreme ako želite premazati kolač odozgora/. gornji biskvit također malo pošpricajte sokom i poklopite kremu.
    kolač možete premazati ostatkom kreme i poslagati po vrhu voće, ili možete samo ukrasiti šećerom u prahu.

    kolač ostavite nekoliko sati prije posluživanja u hladnjaku, da se dobro ohladi...probajte, mljac je

  2. #2
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    :shock: ti si prava napast sa svim ovim divnim kolacima. svaki recept ti je

  3. #3

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default Re: Biskvit sa pjenom od svježeg sira i voćem

    Quote Originally Posted by anek
    oko 15 min. na 280
    sorry, na 180.

  4. #4
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,851

    Default

    :D evo što ćemo za Uskrs .. već se danima odlučujem između nekoliko verzija torte od sira, a uvijek mi je drago nešto novo probati

    Samo moram i nešto čokoladno, za Leu

  5. #5

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Meni se biskvit od tri jaja čini malo pretanak za rezanje...ja se jako bojim tog prerezivanja , uvijek sam za opciju dva tanja biskvita, bez obzira na količinu posla. Tako da ne pali ono - jednostavan i brz kolač, ja ga zakompliciram.

  6. #6

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    iako nisam od voćnih kolača, ovo mi zvuči jako fino pa ćemo probati...

  7. #7

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by ASTRA
    Meni se biskvit od tri jaja čini malo pretanak za rezanje...ja se jako bojim tog prerezivanja , uvijek sam za opciju dva tanja biskvita, bez obzira na količinu posla. Tako da ne pali ono - jednostavan i brz kolač, ja ga zakompliciram.
    ma ne bude pretanak, definitivno - baš lijepo naraste, imaš što prerezati
    zarežeš u krug sa svih strana nožem, a onda hop koncem po sredini, i prerezano bez problema.

  8. #8

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    E baš neću peći dva! Iako me već strah prerezivanja.


  9. #9
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ispeci u limu iz pećnice, onom crnom.
    pa ga prepolovi i dobiješ dva tanka.

    ovaj kolač smo mi u sloveniji jeli pod nazivom Pohorski omlet...
    stvarno je fin!

  10. #10
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,851

    Default

    btw. zar još ima za kupiti slatkog vrhnja u čašici ??

  11. #11

    Default

    slatko vrhnje se miksa u šlag ili se samo ovako umješa?

  12. #12
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Quote Originally Posted by ASTRA
    iako nisam od voćnih kolača, ovo mi zvuči jako fino pa ćemo probati...
    Ovaj kolač već godinama radim i stavrno je . Super je i bez voća, samo u kremu staviš nekoliko vanil šećera.

  13. #13

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    slatko vrhnje se miksa u šlag ili se samo ovako umješa?
    ne, samo se ovako umiješa.

    da, slatko vrhnje u čašicama još uvijek postoji , to mi je najbolje.

  14. #14

    Default

    meni je najfinije riječko
    ali nisam nigdje u zg vidjela za kupiti

  15. #15
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,851

    Default

    Za ovaj kolač sam odmah znala da će biti po mom ukusu i stvarno je odličan, radila sam ga već dva puta, za Uskrs i jučer za goste koji su bili jako zadovoljni! Radim sa breskvama, a možda ću isprobati i neko drugo voće. I zaista, pronašla sam slatko vrhnje u čašici - Meggle, pa njega koristim.

  16. #16

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    mima, super - i ja sam radila za uskrs, bio je odličan

  17. #17
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Anek, tek sada otkrivam ovo, i sline mi doslovno cure

    Obozavam kombinaciju sira i voca

  18. #18

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by Mony
    Anek, tek sada otkrivam ovo, i sline mi doslovno cure

    Obozavam kombinaciju sira i voca
    ajde isprobaj recept, pa javi kako ti se sviđa

  19. #19
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Kako mi je ovo promaknulo :shock: ?

    Inače radim svaki put kolač za koji Anek stavi recept i mogu reći da sam svakog puta bila oduševljena tako da jedva čekam da napravim ovaj

  20. #20
    Dodirko's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,405

    Default

    Bio je

  21. #21

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb, Bukovac
    Posts
    227

    Default

    Ja taj recept imam vec jako dugo i kadgod da ga napravim svi su odusevljeni. Kolac je cista petica

  22. #22

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb, Bukovac
    Posts
    227

    Default

    Ja taj recept imam vec jako dugo i kadgod da ga napravim svi su odusevljeni. Kolac je cista petica

  23. #23

    Join Date
    May 2006
    Location
    mjesto pod suncem
    Posts
    2,786

    Default

    Quote Originally Posted by Ana:)
    Inače radim svaki put kolač za koji Anek stavi recept i mogu reći da sam svakog puta bila oduševljena
    I ja isto!

    Pravila sam sinoć ovaj kolac i fenomenalan je, zapravo je to ispala prava torta. Radila sam ga s jagodama koje se fenomenalno slazu s kombinacijom slatkog vrhnja, sira (ja stavila ricottu) i limuna. Jedino sam malo duze morala peci biskvit i stavila sam malo vise secera jer sam koristila svjeze jagode (ne one usecerene iz kompota).
    Ovaj kolac je bas po mom gustu! Hvala Anek!

  24. #24

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Zadar
    Posts
    121

    Default

    uh fritulice mislim da ću i ja napraviti sa jagodama....Možda već veceras. :D

  25. #25

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Zadar
    Posts
    121

    Default

    uh fritulice mislim da ću i ja napraviti sa jagodama....Možda već veceras. :D

  26. #26
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Koji vam je kupovni sir najboilji za ovo,da nije prekisel?

  27. #27
    thalia's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,861

    Default

    imaš u mercatoru u rinfuzi pekarski sir. odličan je i nije kisel ni malo. i mislim da onaj varaždinski u marami isto nije kisel.

  28. #28
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Ma onaj u marami mislim da je bezobrazno skup, jednom sam videjla da je preko 20 kn,dok Dukat i sl od pola kilograma ima po 11,12 kn. Vidjet ću onda taj u mercatoru.Thx

  29. #29
    thalia's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,861

    Default

    e, još je i jeftin, 19 kg kila
    ma izvrstan je, mi ga začas smažemo.

  30. #30
    zumbulmama's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zg, Kvatrić
    Posts
    839

    Default

    Ja koristim Dukatov zagrebački sir (i inače mi je najdraži) a umjesto slatkog vrhnja stavim mascarpone. Ako ispadne prečvrsto, umiješam voćnog soka.

  31. #31

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    470

    Default

    ah strašno volim kolače od sira i voća, baš ste zločeste, cure mi sline, morat ću po sir i vrhnje njam njam

  32. #32
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Quote Originally Posted by thalia
    e, još je i jeftin, 19 kg kila
    ma izvrstan je, mi ga začas smažemo.
    ja sam mislila da je pola kg 20 kn
    da, 19 kn za kilogram nije skupo


    ja sam jučer radila sa Dukat posnim sirom i super je.Samo mi je krema prvo bila malkice mekana,ali se u frižideru smrznula.Kupila sam kako je i pisalo dva slatka vrhnja u čašici.Jel i vama tako ili odmah bude tvrđa krema?

  33. #33
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Prijavka:
    napravila sam kolac
    Jako mi je fin, uzela sam Zagorski sir, prema preporuci tete u Konzumu, kompot od marelica (il breskva - ne sjecam se tocno) i kompot od visanja (jako volim kombinaciju sir i visnje). Tako da sam u praznom prostoru izmedju marelica poslagala visnje Da sam znala da ce biti tako fino, stavila bi ih jos.
    Jako dobar kolac, uglavnom

  34. #34

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb, Bukovac
    Posts
    227

    Default

    Da, da, meni je zagorski sir jako fini, mislim da ga radi desinicka Veronika.

  35. #35
    Maruška's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Split
    Posts
    3,926

    Default

    Jesam li ja jedina kojoj nije uspio?
    Još ima šanse da bude ukusan ali izgleda - nikako....

  36. #36

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by Maruška
    Jesam li ja jedina kojoj nije uspio?
    Još ima šanse da bude ukusan ali izgleda - nikako....

    a što se dogodilo?

  37. #37
    Maruška's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Split
    Posts
    3,926

    Default

    Izvješće: bio je jako ukusan. Izgled - :/ .

    A što se dogodilo? Krema/pjena mi je bila prerijetka/premekana. Sve se... razlijevalo. Izgledom nije bio ni blizu tvome sa sličica.
    Rješenje - drugi put pjenu staviti u frižider dok čekam da se biskvit ohladi.

    (...)

    Odličan recept!

  38. #38

    Default

    fino
    mada meni od 550gr sira i 2 vrhnja nije ni upola toliko visoka krema kao na slici
    krema je onako 2 prsta, i još sam 1/4 ostavila za gore
    ali je fino
    lagano
    i ja sam se bojala da će mi se razljevati, još kad sam sir zmiksala, sam je bio rijedak, i kad sam nalijevala tekuće vrhnje, sve me bilo strah, ali uopće nije bilo prerijetko
    taman kako treba

    Maruška, si stavila okvir od kalupa kad si filala tortu?

  39. #39
    pale's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    zadar
    Posts
    981

    Default

    Probala napraviti i oduševila se :D, ovaj vikend repriza

  40. #40
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,511

    Default

    Mali OT.

    Anek, RICOTTA CHEESECAKE SA BOROVNICAMA je

  41. #41

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by pepi
    Mali OT.

    Anek, RICOTTA CHEESECAKE SA BOROVNICAMA je
    jooj jelda je odlična,
    ne znam nikoga tko ie isprobao taj recept osim mene, baš mi je drago da ti se sviđa

  42. #42
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by stella
    Ma onaj u marami mislim da je bezobrazno skup, jednom sam videjla da je preko 20 kn,dok Dukat i sl od pola kilograma ima po 11,12 kn. Vidjet ću onda taj u mercatoru.Thx
    Ali sir u marami je oko 700-800 g, a onaj Dukatov je između 350 i 450 g (doduše, ovaj u marami je i dalje skuplji, ali je meni puno ukusniji od
    Dukatovog).

  43. #43
    Maruška's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Split
    Posts
    3,926

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    Maruška, si stavila okvir od kalupa kad si filala tortu?
    Ne. Jel' sam trebala?

    A kako bi ju onda 'oblijepila' s vanjske strane?

    (vjerujem da se iz mojih gornjih komentara jasno iščitava neukost...)

  44. #44

    Default

    Quote Originally Posted by anek
    Quote Originally Posted by pepi
    Mali OT.

    Anek, RICOTTA CHEESECAKE SA BOROVNICAMA je
    jooj jelda je odlična,
    ne znam nikoga tko ie isprobao taj recept osim mene, baš mi je drago da ti se sviđa
    a gdje ima taj recept?


    Quote Originally Posted by Maruška
    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    Maruška, si stavila okvir od kalupa kad si filala tortu?
    Ne. Jel' sam trebala?

    A kako bi ju onda 'oblijepila' s vanjske strane?
    ja stavim okvir, pogotovo kad mi je neka rjeđa fila, i onda ga skinem kad se stisne u frižideru
    odlijepi se lako, možeš odmaknuti malo s nožem
    kad skineš kalup onda još premažeš izvana s kremom, ako tako ide po receptu, ili šlagom ili s čim već

  45. #45
    Maruška's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Split
    Posts
    3,926

    Default

    Hvala na savjetu. Probat ću drugi put.
    A za ovaj gornji kolač s borovnicama - ukucaj u pretražnik. To će biti moj 'projekt' za slijedeći vikend.

  46. #46

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    cure, recept za ricotta cheesecake s borovnicama - imate na mom blogu

  47. #47
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    ricotta cheesecake s borovnicama izgleda


    ja moram imati pitanje moze li se ricotta zamjeniti mascarponeom? (u sarajevu nema ricotte ni za lijek )

  48. #48

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by MoMo
    ricotta cheesecake s borovnicama izgleda


    ja moram imati pitanje moze li se ricotta zamjeniti mascarponeom? (u sarajevu nema ricotte ni za lijek )
    ne znam, ja uvijek radim s ricottom, meni je mascarpone nekako težak, mastan...radije probaj s običnim kravljim sirom.

  49. #49
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    anek, hvala u pravu si za mascarpone tezak je ali sam isla logikom da sam ricottu koja ide u nutela brownies mijenjala mascarponeom. ali razummijem sad da bi to zbog brasna i ostalih sastojaka trebala biti skroz drga tekstura i okus probam s obicnim pa javim kako je bilo

  50. #50
    Maruška's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Split
    Posts
    3,926

    Default

    Quote Originally Posted by anek
    Quote Originally Posted by pepi
    Mali OT.

    Anek, RICOTTA CHEESECAKE SA BOROVNICAMA je
    jooj jelda je odlična,
    ne znam nikoga tko ie isprobao taj recept osim mene, baš mi je drago da ti se sviđa
    Ponukana uspjehom 'biskvita' upravo pečem Ricotta Cheesecake...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •