Mljac, napravila sam sirno-voćni i dijelim vaše oduševljenje, prefin, lagan, osvježavajući, visok i čvrst, prezadovoljna!![]()
Mljac, napravila sam sirno-voćni i dijelim vaše oduševljenje, prefin, lagan, osvježavajući, visok i čvrst, prezadovoljna!![]()
Anek, kolač je MRAAAAAAAAAK!
Bio je tak dobar da je mene dopala samo jedna tanka šnitica, morat ću ponovit gradivo što prije!
Ja mislim da će ovo biti pre pre fino sa jagodama !!
Jesam li ja jedina koja je pekla na 280°C ?
nekoliko postova niže...anek prvotno napisa
auuu, čokolada, to je bio vuššš ispečen biskvit
nadam se da nije izgorio
inače me taj kolač podsjeća na Voćnu tortu s jogurtom s Coolinarike
http://www.coolinarika.com/recept/vo...rta-s-jogurtom
jako fino![]()
nije izgorio, Ana je nakon 5 minuta rekla: mama nešto smrdi.
Samo se skratilo vrijeme pečenja, bio jest malo smećkastiji, ali nitko ništa nije primijetio 8)
Prijavljujem još jedan uspjeh. 8)anek prvotno napisa
Istina, umjesto ricotte je bio svježi sir, a umjesto borovnica šumsko voće...
Cure, navalite! Ako je meni uspjelo...![]()
ja sam probala taj ricottin kod ninexy i fenomenalan je!!!
za cure iz rijeke i okolice, koje kupuju u riječkom mercatoru: ovaj pekarski sir je grozno kiseothalia prvotno napisa
. vjerojatno nije isti kao i u zg.
inače, torta je mljac!
u-uh! ovo radim sutra! mljac! već ga vidim vjerovatno sa kompotom od višanja!
nemoj s kompotom od višanja, radila je moja prijateljica i nije bio tako dobar kao sa nekim slađim voćem. probaj kompot od bresaka ili svježe, slatke jagodemozarela prvotno napisa
![]()
dobar je i ananas, a mogu i banane.
ok! hvala! dobro da sam to saznala prije nego odem u trgovinu! breskve dakle...
torta je hit!
jednostavno, brzo a fiiiiiiiiiiiiiiino!!!!!!!!!!
Danas sam mislila peći ovu tortu ali nisam našla riccotu...išla u Sparr i superkonzum ali bezuspješno...Maruška prvotno napisa
Anek, gdje ti kupiš taj sir?
imaš u dioni i u merkatoru![]()
napravila ja juče i svi su oduševljeni! koristila sam obični sir čakštoviše posnijer sam ga imala od prije i opet je ispalo odlično. meni je to baš pravi osvježavajući ljetni kolač!
Gdje ima kupiti slatko vrhnje u čašici?
I od kojeg proizvođača?
Ja ga jučer kupila u našem kvartovskom dućanu...mislim da ćeš ga bez problema naći u malo bolje opskrbljenim trgovinama :D
A kaj piše na njemu? Čiji je?ewa prvotno napisa
Piše slatko vrhnje, o.2 l, 30 %m.m i proizvođać je Bayernland, Njemačka
![]()
Jel se tu radi o onom gotovom šlagu u čašici što se odmah može jesti ili je to nešto drugo?
O slatkom vrhnju u čašici. Ne znam zašto je bitna čašica, valjda zbog doze, ja sam radila s tetrapakom i bilo je u redu.
ne, baš ti je onak vrhnjasto, da bi se jelo kao šlag moraš ga umutiti!
ovako je rijetko.
Treba li vrhnje umutiti ili se u kremu umiješa u tekućem stanju?
ja to nigdje nisam vidjela :? koja firma to proizvodi?Balarosa prvotno napisa
ima Meggle slatko vrnje u casici
bilo je i dukatovo nekad davno (sa zlatnim poklopcem)
mislim da je anek negdje na pocetku napisala da nema nekog posebnog razloga zasto bas to, njoj je tako finije
ja sam radila i sa vrhnjem iz casice, i sa onim iz tetrapaka, i sa biljnim, i svaki puta je kolac bio![]()
Imao ga je nekad PIK Rijeka, ali nisam vec dugo vidjela.dorotea24 prvotno napisa
Ja sam radila duplu količinu i stavila litru vrhnja iz tetrapaka, a šećer sam prepolovila. Torta je super lagana i osježavajuća, bila nam je druga torta T. za rođendan, nekako mi je baby friendly.
je i MM friendly je bila. on se ubio u njoj. i veli kako je super. a ja napravila istu za S. rođendan i nije bio tako oduševljen :?
btw. PIK i dalje radi slatko vrhnje, ima ga u svakom Brodokomercu, a ja ga kupujem u Mercatoru.
torta mi je bila pravo razoćaranje ,bez uvrede :shock: ,veliki sam ljubitelj slatkog ,tako da sam kod ove torte imala osjećaj da samo narezani špek može popraviti njen okus
evo napravila i ja danas i bilo jesvi su gustali! :D
Ma daj? :shock:Lambi prvotno napisa
A da nešto nisi fulala u izvedbi? Mislim, možda nešto sa sirom nije bilo OK, ili s voćem ili s vrhnjem? Kod mene su svi bili oduševljeni ovom tortom (radila sam je u sezoni jagoda), i evo sad namjeravam ponovo...možda sa šumskim voćem...
I ovo sam pravila i super je. Jedino što se meni na 90° C torta nikako nije htjela ispeći (stalno je bila mekana u sredini) pa sam morala dignuti temp. na oko 150°C.Anek, RICOTTA CHEESECAKE SA BOROVNICAMA je![]()
Ovdje nije morao prati suđe iza pripremethalia prvotno napisa
![]()
Da, i meni ponekad kolač ne uspijeLambi prvotno napisa
![]()
I ja sam ovaj pravila (nekoliko putaAnek, RICOTTA CHEESECAKE SA BOROVNICAMA je![]()
)
Šta da kažem osim![]()
A šta ako nemaš štapni mikser?anek prvotno napisa
![]()
Ja sam provrtila običnim mikserom običan VIndijin sir i sasvim se dobro usitnilo.
Joj pravila juce.....
pa to je prestrasno koliko je MLJAC
Kad ga MM dohvati verovatno nece ostati nista.
A inace sam koristila sir koji sam sama radila... tako da sam :D :D
I planiram da to bude rodjendanska torta za mog malog pisulinca.
ja samo malo podižem ovo
radila sam za vikend i torta je bila baš super. uzela sam sir od vindije pa mi se malo osjetio sir
ali bez obzira pojela se u, ali doslovno pola sata. ne lažem
radila sam ju s friškim jagodam i bila je baš dobra
biskvit je prefin, tako mekan, mmmmm
baš dobro da si podigla temu, ja i pol kile svježeg posnog sira u frižideru već se danima gledamo no nećemo zadugo thanks to you i Anek!
pratim
Jel netko probao ovo raditi sa smrznutim voćem? Imam domaćih malina u frizeru.
anek a kako ide link za tvoj blog? bas me zanima
ovo je omiljeni kolac/torta moje kceri
svaki put kad ona bira - jedemo ovaj prefini kolac