Results 1 to 41 of 41

Thread: Kako jednostavno pripremiti meso?

  1. #1

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,943

    Default Kako jednostavno pripremiti meso?

    Budući da nisam baš neka vrsna kuharica, moja mašta prestaje na pilećim fileima, kuhanoj junetini i faširancima.
    Dođem u dućan, i gledam svo to meso, gledam, gledam, i onda opet kupim pileće filee.
    Dakle, trebaju mi jednostavni recepti (da ne provedem pola dana u kuhinji), po mogućnosti da pašu uz Montija (znači meso+povrče, krumpir i mrkva ne dolaze u obzir), i treba mi objašnjenje kakvo meso uopće kupiti.

  2. #2
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja se baš ne kužim u Montija ali mogu ti nabaciti neke kombinacije sad iz prve ruke.
    Puretina:
    - batak ili nadbatak, nasoliš i pečeš u pećnici, super paše uz pečenu mrkvu(zajedno s mesom), mlince, pečene krompire. Ja prekrivam folijom tijekom pečenja i na kraju otkrijem da malo zapečem.
    - file-pohanje, na naglo s umacima od vrhnja, povrća, sira...
    piletina: isto pečem kao i puretinu(batkove i nadbatke), dinstam na crvenom ili bijelom luku s malo vode, od filea more kombinacija-s umacima, zapečem na tavici na naglo pa onda u pećnicu s nekim povrćem i gore sir i vrhnje...

    junetina: dinstam s povrćem, gljivama, u variva(mahune npr.)nasjeckam na komadiće, perketl...

    teletina: slično kao i junetina

    svinjetina: vratina u pećnici s povrćem i krompirima, kamenadle zapečem na naglo u tavici pa s grahom iz konzerve, ili sa nekim povrćem malo prdinstam da omekša, poham šnicle od buta, ličke šnicle...

    Trebaš konkretne recepte ili šta?

  3. #3

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,943

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Ja se baš ne kužim u Montija ali mogu ti nabaciti neke kombinacije sad iz prve ruke.
    Puretina:
    - batak ili nadbatak, nasoliš i pečeš u pećnici, super paše uz pečenu mrkvu(zajedno s mesom), mlince, pečene krompire. Ja prekrivam folijom tijekom pečenja i na kraju otkrijem da malo zapečem.
    - file-pohanje, na naglo s umacima od vrhnja, povrća, sira...
    piletina: isto pečem kao i puretinu(batkove i nadbatke), dinstam na crvenom ili bijelom luku s malo vode, od filea more kombinacija-s umacima, zapečem na tavici na naglo pa onda u pećnicu s nekim povrćem i gore sir i vrhnje...

    junetina: dinstam s povrćem, gljivama, u variva(mahune npr.)nasjeckam na komadiće, perketl...

    teletina: slično kao i junetina

    svinjetina: vratina u pećnici s povrćem i krompirima, kamenadle zapečem na naglo u tavici pa s grahom iz konzerve, ili sa nekim povrćem malo prdinstam da omekša, poham šnicle od buta, ličke šnicle...

    Trebaš konkretne recepte ili šta?
    Koje djelove junetine kupuješ? I u kakvom obliku? Šnicle, kockice? Koliko dugo se to dinsta?
    svinjsku vratinu pečeš u komadu?
    što su ličke šnicle?

    Ne trebaju mi doslovno recepti, ali mi je problem što uopće ne znam što se može napraviti od nekog komada mesa i koliko se dugo treba peći da ne bude tvrdo, žilavo...
    i dal treba neka priprema (npr. izudarati, nasoliti prije pečenja, za vrijeme pečenja...)

    hm, vidi se da me mama ništa nije naučila :/

  4. #4
    milamaja's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sesvete
    Posts
    205

    Default

    najjednostavnije ti je kupiti nekakav komad mesa i speći u pećnici:
    svinjska vratina u komadu - nasoliš, poliješ s malo ulja i pečeš (najbolje je ako imaš kakav pleh s poklopcem ili pokriješ s folijom) na 220, otprilike se računa koliko je meso teško, toliko sati (1 kg, 1 sat)
    svinjska rebrica - isto u komadu pečeš
    kremenadli su ti malo presuhi za pečenje u komadu, ja ih kupim narezane, posolim, složim u pleh, prelijem s kiselim vrhnjem i naribanim sirom, pokrijem s folijom i pečem 1 sat

    teletina je isto odlična za pećnicu, ali preskupa

    kupi cijelo pile, nasoli i isto tako peci u pećnici

    junetina je dobra za saft ali se mora dugo dinstati da bude mekana, a meni je najbolja pašticada (ti si dalmatinka pa to sigurno znaš)
    juneći flam ili ramstek se kuha s povrćem za juhu, pa meso poslužiš s kuhanim povrćem, krumpirom, hrenom, paradajz sosom,...

    faširano meso - možeš raditi faširance, lazanje, bolonjez, mesnu štrucu

  5. #5
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    milamajo, koliko je vas u kući?
    za koga pečeš komad mesa u pećnici?
    naš ručak su tri šnicle.
    i povrće.

  6. #6
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    Apri, dobro je kad tako malo papate... MM za ručak pojede sam 2-3 šnicele 8)
    Inače Nina ja ako idem sama u mesnicu (bez mame-mentora za meso) lipo pitam mesara, kažem treba mi nešto za peći - teletina recimo, treba mi komad za šug, za šnicele i onda barba izabere, a odlučim oću li ili neću. A tako i učiš za drugi put da sama izabereš

  7. #7

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZADAR
    Posts
    1,828

    Default

    Apri , ne jedu svi tako malo
    Nas je 4 , i isto pečem kilu mesa. Plus prilog od povrća/krumpira.
    Mislim , meso se pri pečenju skupi i nema tu bog zna kakvog izobilja :?

  8. #8

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZADAR
    Posts
    1,828

    Default

    Apri , ne jedu svi tako malo
    Nas je 4 , i isto pečem kilu mesa. Plus prilog od povrća/krumpira.
    Mislim , meso se pri pečenju skupi i nema tu bog zna kakvog izobilja :?

  9. #9
    Mum2Be's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Zd
    Posts
    653

    Default

    Meni u zadnje vrime najbolje idu gulasi i varijacije na temu. Kupim 1/2 kg teletine, najbolje misic, izrezem na malo vece kockice, prodinstam poriluk i kapulu, stavim meso, mrkvu i dinstam jedno uru vremena. U to jos naribam neki korijen (celer ili sl.), ubacim zacine i npr. pred kraj dodam ledo vrecicu biza i uz to skuham njoke za prilog i super.

    Ili isto tako komad teletine ili junetine, na sitne kockice i napravim ragu juhu.

  10. #10
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Koji komad teletine je dobar za ispeći u pećnici, kako se zove

    Ja sam tumplek za meso, totalni, a MM stalno sanja o velikom masnom komadu mesa pečenom u pećnici

  11. #11
    saška's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    1,051

    Default

    Quote Originally Posted by milamaja
    kremenadli su ti malo presuhi za pečenje u komadu, ja ih kupim narezane, posolim, složim u pleh, prelijem s kiselim vrhnjem i naribanim sirom, pokrijem s folijom i pečem 1 sat
    Kremenadla je meni najfinija (jedino ju ustvari i koristim za ovo jelo)narezana, ali da na kosti ostane spojena. I onda između svake šnicle staviš komad slanine i luka i probiješ sa štapićem za ražnjiće, malo vode, i okolo možeš staviti krumpir ili povrće, prekriješ folijom i pred kraj skineš da se zapeče.
    Nama treba bar kila.
    I od puretine u zadnje vrijeme uzimam file. To ti bude izrezano kao šnicle, ali ima i nešto kosti između. Kosti sa nešto mesa odrežem za laganu juhu, a file pečem u Zepterovoj tavi bez ulja i onda biraš, hoćete li jesti tako na naglo ili zaliti nekakvim umakom. Ili staviti u pećnicu s nekim povrćem.
    Ličke šnicle imaš u pretražniku sigurno, to je njami.
    Ja junetinu koristim samo za juhu, vrlo rijetko mi se da tako dugo dinstati, ne sjetim se to kupiti. U juhi mi je vrat (narezan na one debele šnicle s kostima) idealan. Jako volimo kuhano iz juhe, pa tu bude i povrće i onda paradajz sos i uz kus-kus to je jedan idealan nedjeljni ručak . I u posljednje vrijeme u svojoj mesnici nađem krasne bijele kosti (nisam sigurna jeli to junetina ili teletina). Juha bude odlična.

  12. #12
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by Mima
    Koji komad teletine je dobar za ispeći u pećnici, kako se zove

    Ja sam tumplek za meso, totalni, a MM stalno sanja o velikom masnom komadu mesa pečenom u pećnici
    dobar je vrat, ako hoces nemasno meso, ili bubreznjak (komad oko bubrega) ako TM voli masnije meso.

  13. #13
    saška's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    1,051

    Default

    Quote Originally Posted by Mima
    Ja sam tumplek za meso, totalni, a MM stalno sanja o velikom masnom komadu mesa pečenom u pećnici
    Joj, a moj sanja o bifteku, dobro pečen s bijelim paprom. To nam je prilika da izađemo jesti van jer nema šanse da ja to napravim tako dobro.
    Pod veliki masni komad bi išla i ona moja kremenadla. Mi to zovemo hajdučki odrezak i dok se to peče i muž i sin stalno obilaze oko pećnice.

  14. #14
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Krmenadle su najbolje przene na naglo (telece, mislim). Zapeci se moez i komad od prsa, tzv spic - i to je meso mekano.

    Pece se kako su cure vec rekle, 1 kg 1 sat pecenja, a najbolje peci pod folijom i otkriti posljednjih 10-15 min.

  15. #15
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Svinjetinu ne volimo, osim lungića. Biftek još i znam napraviti, Wellington, a i na naglo, to mi je neki definirani komad mesa pa mi je lakše.
    U mesnici kažem "Jedan biftek" Ali ne znam one 'hrge', komadine mesa koje se peku u komadu u pećnici.

    Teleća prsa? Jel to nije ono za punjenje?

  16. #16
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Quote Originally Posted by wewa
    Quote Originally Posted by Mima
    Koji komad teletine je dobar za ispeći u pećnici, kako se zove

    Ja sam tumplek za meso, totalni, a MM stalno sanja o velikom masnom komadu mesa pečenom u pećnici
    dobar je vrat, ako hoces nemasno meso, ili bubreznjak (komad oko bubrega) ako TM voli masnije meso.
    Ma nama ti je sve masnije, kad nam je vrhunac mesa pureći šnicl. Ne voli on masnije, a i ne smije, šalim se za masno.

  17. #17
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,511

    Default

    Meni je najbolje za pećnicu svinjska lopatica.Nije suha kao but, fina je topla i hladna. Nasolim je, našpikam je češnjakom, nekada premažem senfom i u pećnicu.

    Teletina mi nije nešto.Preskupa je , a dobra mi je samo kad je topla, hladna mi više ne valja.

  18. #18
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by Mima
    Quote Originally Posted by wewa
    Quote Originally Posted by Mima
    Koji komad teletine je dobar za ispeći u pećnici, kako se zove

    Ja sam tumplek za meso, totalni, a MM stalno sanja o velikom masnom komadu mesa pečenom u pećnici
    dobar je vrat, ako hoces nemasno meso, ili bubreznjak (komad oko bubrega) ako TM voli masnije meso.
    Ma nama ti je sve masnije, kad nam je vrhunac mesa pureći šnicl. Ne voli on masnije, a i ne smije, šalim se za masno.
    e onda je dobro rjesenje pureci zabatak ili batak - socno, konkretan komad mesa, a nemasno - to je jedina vrsta pecenja koju ja pravim, ne volim inace pecenje.

  19. #19
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,085

    Default

    Quote Originally Posted by Mima
    Koji komad teletine je dobar za ispeći u pećnici, kako se zove

    :
    Od teletine za pećnicu - ruža i prsa. Ne pitaj me koji je dio tijela ta ruža...valjda negdje oko buta (možda netko zna? ). Kojiput me mesar bijelo pogleda, pa onda nonšalantno kažem - ah, dobro, dajte onda od vrata.

  20. #20
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    To znam samo iz filma San o ruži .. baš sam htjela pitati ne bi li se but mogao peći .. to mi nekako suvislo zvuči

  21. #21
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,085

    Default

    Da, tako...uzmeš komad buta (ruže? ), nasoliš, baciš u pećnicu uz glavicu luka i dvije mrkve, dodaš krumpir, pečeš i stalno podlijevaš. I moliš Boga da shvatiš kad je gotovo.

  22. #22

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,943

    Default

    Koliko super recepata
    Možda konačno uspijem napraviti popis što ću kuhati slijedećih tjedan ili čak mjesec dana

  23. #23
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    Ja sam mislila da sam jedina koja pojma nema o mesu.Ja odem u mesnicu i kažem čovjeku nek mi da komad junetine ili čega već za to i to jelo.I onda mi on da .Stvarno ne znam te dijelove a i kad pokušam naučiti i zatražim od nekoga objašnjenje smuči mi se kad čujem sve te dijelove i najradije bih prešla u vegetarijance

  24. #24
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada
    Da, tako...uzmeš komad buta (ruže? ), nasoliš, baciš u pećnicu uz glavicu luka i dvije mrkve, dodaš krumpir, pečeš i stalno podlijevaš. I moliš Boga da shvatiš kad je gotovo.
    ruza je dio buta, idealan komad (kao i orah) za snicle. mljac.

    a za dobro pecenje, zakon je zaprziti cijeli komad na naglo, da se zatvore pore. onda pod foliju i/ili podlijevati.

  25. #25
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,085

    Default

    Wewa
    Uvijek mislim kako ću pitat nekog mesara da mi pokloni one postere na kojima se lijepo u 4 boje vide dijelovi teleta/svinje, još kad bi pofotkali u živo kako koji dio izgleda...

  26. #26
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada
    Wewa
    one postere na kojima se lijepo u 4 boje vide dijelovi teleta/svinje, još kad bi pofotkali u živo kako koji dio izgleda...
    baš tog postera se bojim

  27. #27
    milamaja's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sesvete
    Posts
    205

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    milamajo, koliko je vas u kući?
    za koga pečeš komad mesa u pećnici?
    naš ručak su tri šnicle.
    i povrće.
    :D ma ja ti mogu pojest da ljudi ne povjeruju...
    manje komade pečem u rajnglici a ovi iz pećnice ostanu za ručak i drugi dan


    a od teletine za pećnicu meni je najbolja koljenica

  28. #28
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Koljenicu moja mama super radi ali nekako sa vinom i povrćem. Ne znam jel se to radi u pećnici.

  29. #29
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada
    Wewa
    Uvijek mislim kako ću pitat nekog mesara da mi pokloni one postere na kojima se lijepo u 4 boje vide dijelovi teleta/svinje, još kad bi pofotkali u živo kako koji dio izgleda...
    ja sam ti iz prehrambene porodice
    dedo je bio mesar, tata je buregdzija

  30. #30
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    joj, i mi smo nekad bili strašni mesojedi. ali sam to sve primijenila - jednostavno pripremim manje mesa, a više povrća. i kad nema mesa, jedemo povrće.

    u zadnje vrijeme idem principom jednostavnosti:
    - narežem lud i izdrinstam ga na vodi, u to ubacim kojekakvo povrće (što god imam), podlijem s vodom, nekad dodam pasirani paradajz
    - dodam meso i začinim (čitaj: malo posolim) a zatim se krčka dok meso ne omekša

    znači nema nikakvog prženja, a s druge strane za to mi treba 10-15 minuta, kasnije samo provjeravam jel meso mekano.

    s malom djecom su mi ovakvi recepti dušu dali. a mogu jesti i mala djeca, jer nema ulja, nema zaprške, nema teških začina

  31. #31

    Join Date
    May 2006
    Location
    mjesto pod suncem
    Posts
    2,786

    Default

    Koji komad teletine je dobar za ispeći u pećnici, kako se zove
    Meni su dobra i ona teleća rebarca, mljac!

    Mi u zadnje vrijeme jedemo drastično manje mesa. od nekoliko puta tjedno došli smo do jednom tjedno. Ako ga pak jedemo onda je to ili domaća piletina (i to najčešće vulgaris: ubacim je u lonac, dodam povrće i vodu, dobijem juhicu i lešo meso). Od mesa još jedemo i teletinu. Možeš je spremati:

    - u obliku šnicli na naglo ili napraviš lagani saftić (but)
    - možeš s bižima (graškom) i krompirom (kojeg možeš i izbacit) napraviti gulaš (ovdje idu rebarca ili opet meso buta)
    - možeš radit saft za tjesteninu ili njoke (teleća ruža - but)
    - možeš u pećnici s povrćem ili krompirom (rebarca, vrat) ili nabockano, "špikovano" pancetom, klinčićem, paprom, češnjakom, mrkvom, selenom (but)
    - a možeš lagano i juhicu (koljenica ili opet rebarca)

    Sad sam se sjetila da jako volim i teleće jetrice, ali ih rijetko spremam jer ih je teško naći, a i nekako trebam imati povjerenja u mesara tj. znati da je meso svježe i zdravo. I od njih se može raditi saft (dolce-garbo), mogu na naglo s različitim prilozima.

  32. #32
    pirica's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sesvete
    Posts
    2,873

    Default

    Quote Originally Posted by fritulica1
    Koji komad teletine je dobar za ispeći u pećnici, kako se zove
    Meni su dobra i ona teleća rebarca, mljac!

    Od mesa jedemo teletinu. Možeš je spremati:

    - u obliku šnicli na naglo ili napraviš lagani saftić (but)
    - možeš s bižima (graškom) i krompirom (kojeg možeš i izbacit) napraviti gulaš (ovdje idu rebarca ili opet meso buta)
    - možeš radit saft za tjesteninu ili njoke (teleća ruža - but)
    - možeš u pećnici s povrćem ili krompirom (rebarca, vrat) ili nabockano, "špikovano" pancetom, klinčićem, paprom, češnjakom, mrkvom, selenom (but)
    - a možeš lagano i juhicu (koljenica ili opet rebarca)

    Sad sam se sjetila da jako volim i teleće jetrice, ali ih rijetko spremam jer ih je teško naći, a i nekako trebam imati povjerenja u mesara tj. znati da je meso svježe i zdravo. I od njih se može raditi saft (dolce-garbo), mogu na naglo s različitim prilozima.
    X
    a teleća jetrica obožavam, sve jedno kako su spremljena: na roštilju, tavi ili saft. MM najviše voli na tevi s lukom pa je to i najčešće.
    šnicle večinom radimo na teflonskoj tavi s kapljicom ulja na naglo

  33. #33

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,943

    Default

    Sad sam par dana kod mame na hrani , ali čim se vratim krećem s isprobavanjem

  34. #34
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    Quote Originally Posted by ninaXY
    Ne trebaju mi doslovno recepti, ali mi je problem što uopće ne znam što se može napraviti od nekog komada mesa i koliko se dugo treba peći da ne bude tvrdo, žilavo...
    i dal treba neka priprema (npr. izudarati, nasoliti prije pečenja, za vrijeme pečenja...)

    hm, vidi se da me mama ništa nije naučila :/
    moja srodna dušo!

    upravo sam popravila ladicu koja se raspala...

  35. #35

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    2,229

    Default

    Kupis telece snicle da su sto tanje izrezane. Naprasis ih sve brasnom. Ugrijes u dubljoj serpi maslinovog ulja i naglo ih sve ispeces. Minut mozda. Onda u tu istu serpu dodas ili bistru junecu ili pilecu judu. Jedno litru(ja cesto koristim gotovu bistru iz tetrepaka sa manje sodijuma tj soli). Stavis onda jednu zlicu senfa i pola salice bijelog vina. Onda vratis sve meso unutra. Kuha se tako 30 min. Onda dodas malo soli, dosta cesnjaka i persunov list nasjeckan sitno i malo papra. Kuha se sve zajedno jos jedno 15 minuta.
    Za prilog riza ili krompir pire.
    Ako pravim rizu onda jos na pari napravim mahune pa salatu s njima tj samo malo maslinovog i iscjedim limun po njima i cesnjak sitno naravno.
    A ako pravim pire cesto sa krompirom u istoj serpi ubacim da se kuha malo spinata i sve zajedno zgnjecim.
    Salate idu sa strane.

    Za sataviti to meso treba ti bukvalo 5 minuta. Onda se kuha i nemas vise nista s njim. Meni je ovo super i brzo.

    Napisacu jos kasnije.

    E da iz ovog mesa saftic bude tako lijepi za prste lizati.

  36. #36

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    2,229

    Default

    pilecu judu-pilecu juhu

  37. #37
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    A sad jedno pitanje od mene budući da uvijek kad jedemo janjetinu kupimo već pečenu ne znam. Koji komad janjetine je najbolji za peći, da nije jako žilavo, a opet i da ima krtog mesa, znači ne samo rebarca? Pekla bih za Uskrs s mladim krompirima.

  38. #38

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,943

    Default

    ivancica, meni je najbolji onaj dio potrbušine, što visi na rebrima. Ali kad ja to spremim nije mi ni blizu onoj što kupim pečenu. :/

    imam jedno pitanje u vezi komada mesa za pečnicu: što ako se radi o komadu manjem od kile, recimo od pola kile. Koliko ga onda moram peći? Ako idem po onome 1 sat za svaku kilu, onda bi pola kile trebalo peći pola sata, a to mi je premalo.

    Radi li netko pileće filee u alu foliji? Vidjela sam jednom golog kuhara na TV da je to radio, ali nisam uspjela naći recept na netu.

  39. #39

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Đurđevac
    Posts
    174

    Default

    ninaXY imaš na webu crochef video recepte, pa škicni
    Progooglaj za točnu adresu....

  40. #40
    wana's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Split
    Posts
    1,262

    Default

    Quote Originally Posted by milamaja
    kremenadli su ti malo presuhi za pečenje u komadu, ja ih kupim narezane, posolim, složim u pleh, prelijem s kiselim vrhnjem i naribanim sirom, pokrijem s folijom i pečem 1 sat
    ovo, samo sam makla kosti sam pravila jučer za ručak, prvi put.
    MM ga je svrstao u top 5 jela.
    Meni i nije nešto, ali ja ne volim svinjetinu, probat ću sa piletinom.

  41. #41
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by ninaXY
    ivancica, meni je najbolji onaj dio potrbušine, što visi na rebrima. Ali kad ja to spremim nije mi ni blizu onoj što kupim pečenu. :/

    imam jedno pitanje u vezi komada mesa za pečnicu: što ako se radi o komadu manjem od kile, recimo od pola kile. Koliko ga onda moram peći? Ako idem po onome 1 sat za svaku kilu, onda bi pola kile trebalo peći pola sata, a to mi je premalo.

    Radi li netko pileće filee u alu foliji? Vidjela sam jednom golog kuhara na TV da je to radio, ali nisam uspjela naći recept na netu.
    Ja radila pileće filee i super su mi - napravim te vrećice, stavim pileći file, posolim, stavim malo vegete, malo maslaca, okolo svakog filea poslažem povrće otprilike za jednu osobu (omiljena kombinacija - šampinjoni, malo mladog luka ili poriluka, mlada mrkvica, karfiol, brokula, krumpir), posipam peršinom, ulijem malo bijelog vina i peče se oko pola sata, možda malo više. Uz to salata i mrak ručak pripremljen bez većih komplikacija.

    Što se tiče pečenja pola kile mesa - u biti se ne isplati tak malo peći u pećnici, osim ako je to pola kile lungića (pečem ga oko četrdesetak minuta).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •