-
najjednostavnije ti je kupiti nekakav komad mesa i speći u pećnici:
svinjska vratina u komadu - nasoliš, poliješ s malo ulja i pečeš (najbolje je ako imaš kakav pleh s poklopcem ili pokriješ s folijom) na 220, otprilike se računa koliko je meso teško, toliko sati (1 kg, 1 sat)
svinjska rebrica - isto u komadu pečeš
kremenadli su ti malo presuhi za pečenje u komadu, ja ih kupim narezane, posolim, složim u pleh, prelijem s kiselim vrhnjem i naribanim sirom, pokrijem s folijom i pečem 1 sat
teletina je isto odlična za pećnicu, ali preskupa
kupi cijelo pile, nasoli i isto tako peci u pećnici
junetina je dobra za saft ali se mora dugo dinstati da bude mekana, a meni je najbolja pašticada (ti si dalmatinka pa to sigurno znaš)
juneći flam ili ramstek se kuha s povrćem za juhu, pa meso poslužiš s kuhanim povrćem, krumpirom, hrenom, paradajz sosom,...
faširano meso - možeš raditi faširance, lazanje, bolonjez, mesnu štrucu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma