Meni su dobra i ona teleća rebarca, mljac!Koji komad teletine je dobar za ispeći u pećnici, kako se zove![]()
Mi u zadnje vrijeme jedemo drastično manje mesa. od nekoliko puta tjedno došli smo do jednom tjedno. Ako ga pak jedemo onda je to ili domaća piletina (i to najčešće vulgaris: ubacim je u lonac, dodam povrće i vodu, dobijem juhicu i lešo meso). Od mesa još jedemo i teletinu. Možeš je spremati:
- u obliku šnicli na naglo ili napraviš lagani saftić (but)
- možeš s bižima (graškom) i krompirom (kojeg možeš i izbacit) napraviti gulaš (ovdje idu rebarca ili opet meso buta)
- možeš radit saft za tjesteninu ili njoke (teleća ruža - but)
- možeš u pećnici s povrćem ili krompirom (rebarca, vrat) ili nabockano, "špikovano" pancetom, klinčićem, paprom, češnjakom, mrkvom, selenom (but)
- a možeš lagano i juhicu (koljenica ili opet rebarca)
Sad sam se sjetila da jako volim i teleće jetrice, ali ih rijetko spremam jer ih je teško naći, a i nekako trebam imati povjerenja u mesara tj. znati da je meso svježe i zdravo. I od njih se može raditi saft (dolce-garbo), mogu na naglo s različitim prilozima.