Citiraj ninaXY prvotno napisa
ivancica, meni je najbolji onaj dio potrbušine, što visi na rebrima. Ali kad ja to spremim nije mi ni blizu onoj što kupim pečenu. :/

imam jedno pitanje u vezi komada mesa za pečnicu: što ako se radi o komadu manjem od kile, recimo od pola kile. Koliko ga onda moram peći? Ako idem po onome 1 sat za svaku kilu, onda bi pola kile trebalo peći pola sata, a to mi je premalo.

Radi li netko pileće filee u alu foliji? Vidjela sam jednom golog kuhara na TV da je to radio, ali nisam uspjela naći recept na netu.
Ja radila pileće filee i super su mi - napravim te vrećice, stavim pileći file, posolim, stavim malo vegete, malo maslaca, okolo svakog filea poslažem povrće otprilike za jednu osobu (omiljena kombinacija - šampinjoni, malo mladog luka ili poriluka, mlada mrkvica, karfiol, brokula, krumpir), posipam peršinom, ulijem malo bijelog vina i peče se oko pola sata, možda malo više. Uz to salata i mrak ručak pripremljen bez većih komplikacija.

Što se tiče pečenja pola kile mesa - u biti se ne isplati tak malo peći u pećnici, osim ako je to pola kile lungića (pečem ga oko četrdesetak minuta).