[quote]uopće ne
izuzetak su, po nekima, šampinjoni, ali ja ne dajem ni to
stvar je u tome da su dječja tijela premala plus što nemaju taj neki enzim, i oni toksini na koje odrasla osoba možda ne bi reagirala ili bi slabije reagirala, za dijete mogu biti smrtonosni

Ljudi, dajte... Jel ima koja nutricionistkinja ili sl. da se javi pa da čujemo glas struke?
Ovako čitamo svašta, ananas (???), šampinjoni... Malo mi je to smiješno. Recimo jučer sam bila na tečaju za trudnice u Domu zdravlja, naravno bilo je govora i rasprave i o pravilnoj prehrani, što izbjegavati, što je opasno i iz kojih razloga i tako to - ugl. da skratim - nitko nije spomenuo, erm, ananas i bukovače
Al je zato bila trudnica koja je već rodila i djete je imalo hematom na glavi pa je ona ''čula'' da je to zato kaj je pila željezo u trudnoći
I tak...
Hoću reć nek se javi struka!!