Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Treba li šlapice?

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Treba li šlapice?

Dakle, baka kaže da bi Mihovilu trebali nabaviti čvrste šlapice kako bi stabilnije stajao (on je u fazi stajanja i prvih koraka uz namještaj, još ne hoda) i kako bi mu zglob bio siguran. Naime, malom ne oblačim kod kuće nikakve šlapice već je u čarapicama. Kad sam mu nekoliko puta kod kuće obukla cipelice (dakle, nismo išli u šetnju nego sam mu ih stavila umjesto šlapica), jako se bunio.

Dakle, jesu li šlapice u ovoj fazi neophodne i poželjne?

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nepismenog li posta Ispričavam se, još je rano jutro...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC prohodao bez slapica doma u carapama s ABS-om. za van je imao tzv cipele za prohodavanje ali samo jer je bio vec 10-11. mjesec i vani je bilo hladno da ga pustim samo u carapama. BAlerina se pocela dizati na noga i ja sam jos u :shock: . na naogama ima isto carape s ABS-om ili ove cipelice/papucice

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

N. je prohodavala u carapicama sa ABS-om. Mislim da su im u toj fazi tvrde slapice kao gips na zdravu nogu.
    Ove slapice kao kod spajalice imamo i dan danas i zakon su.
    Jedino je u vrticu u "pravim" slapama.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nisu ti potrebne slapice, posebno ne neke cvrste ... pusti ga slobodno bosog ili u carapicama neka prodohava.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja imam posve drugaciju informaciju od fizijatra....bosi da,ako su na pijesku,kamencicima,zemlji.....inace slapice,pomogucnosti na vezanje(ne cicak i sl.) ,naravno ne precvrste ali vise(ne one plitke,ali te ionako rade samo u vecim brojevima),ulozak ne smije biti nasiven.....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za mene su otkrice bile shooshoos http://www.shooshoosusa.com/ . Niko je u njima od kada je propuzao. U njima je prohodao i nosi ih po doma i u jaslicame. Ne klizu se, ugodne za nosenje, kao da su bose noge ali lijepo zasticene i u toplom. Moj pedijatar je rekao da im u fazi dok jos pronalaze svoj balans noga mora biti slobodna. Sad Niko hoda i vrlo je brzo prihvatio cvrstu cipelu za hodanje po vani. Bas je stabilan i ne pada. Ima 16 mjeseci a prohodao je sa 14 (puzi od 8 mjeseca).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za mene su otkrice bile shooshoos http://www.shooshoosusa.com/ . Niko je u njima od kada je propuzao. U njima je prohodao i nosi ih po doma i u jaslicame. Ne klizu se, ugodne za nosenje, kao da su bose noge ali lijepo zasticene i u toplom. Moj pedijatar je rekao da im u fazi dok jos pronalaze svoj balans noga mora biti slobodna. Sad Niko hoda i vrlo je brzo prihvatio cvrstu cipelu za hodanje po vani. Bas je stabilan i ne pada. Ima 16 mjeseci a prohodao je sa 14 (puzi od 8 mjeseca).

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo bez slapica, bio je i bos do 11. mj, a onda je postalo malo prehladno pa je u debljim carapicama. I jedva cekam da zatopli pa da opet bude bos

Ja sam cula da je dobro da sto vise hoda bez slapa i cipela, tako stice "osjecaj" za podlogu i jaca misice.
    Slazem se lane da je slapa kao gips za zdravu nogu.
    Pogotovo zato sto jos hoda, dakle tek "hvata" ravnotezu.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas u kući su svugdje pločice i laminat, meni je i ljeti hladno hodati bosa. Tako da mi S obavezno oblačimo čvrste šlapice, odkad se počela dizati na noge, a sada kad hoda pod obavezno. Ljeti mi je ok da bude bosa, vani, na travi ili pijesku.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja princeza nosi slapice kupljene kod Valeka. i mrzi ih iz dna duse.
    najvise voli biti bosa, pa tako u tim danima, kad joj se slapice ne smiju niti pribliziti, nosimo ABS carapice i tako je najsretnija na svijetu.

nas fizijatar se slaze s time

a u fazi prohodavanja, bilo je ljeto pa smo bili bosi

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj tonko prvotno napisa
    Ima li ih kod nas za nabaviti i gdje?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ima
    šaljem ti pp

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

gdje ima za nabaviti kod nas shooshoos (i koji je najveći broj)...ako netko zna bila

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ups...
    nastavak:
    ...bila bih jako zahvalna

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima u Bebuška shopu.
    Mislim da je najveći broj XL od 18-24 mjeseci.

Početno

Moje dijete nije prohodalo dok nije dobilo cvrste slapice iz Bambija. Do tada je hodao uz namjestaj al nikako da se pusti. Kupili smo slapice u 14h u 14:20 (kad smo dosli doma) dijete je napravilo 265427525 koraka i jos uvijek hoda

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja imam posve drugaciju informaciju od fizijatra....bosi da,ako su na pijesku,kamencicima,zemlji.....inace slapice,pomogucnosti na vezanje(ne cicak i sl.) ,naravno ne precvrste ali vise(ne one plitke,ali te ionako rade samo u vecim brojevima)
    I mi ovakvu preporuku dobili od fizijatra, baš za fazu prohodavanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •