petarpan prvotno napisa
naravno...jer generalno gledajući i jest tako...mada svaka čast iznimkama (hvala bogu da ih itekako ima...),no bojim se da će i iznimke većinom kad tad potvrditi pravilo...

Nemam sad vremena pisati, no samo sam htjela reći da su u Beču (koji je nekoliko godina zaredom proglašen gradom br. 1. u EU po kvaliteti života, a gleda se preko pedeset kriterija) zgrade s vešerajem u manjini, kao uostalom i u drugim austrijskim gradovima.
Da tek vidiš kako u središtu Kopenhagena peru i suše rublje, ne bi vjerovala. :/ A Pariz, a London... Da ne govorim o velikim gradovima novih EU članica. :/
Vidiš, u Švedskoj nije tako...Dobro, u šveđane bi se dalo ugledati po mnogočemu....Znam i za par njemačkih gradova (odn.zgrada u njima).Ameri (koji ajd nisu europa) čini mi se kao da to imaju većinom po defaultu....
Iznenađujuće, takve sam zgrade viđala i u Rumunjskoj,Bugarskoj,Mađarskoj...
Nizozemska,Belgija,Luxemburg....
Ne kažem da je svaka zgrada u tim zemljama takva, ali ih j dosta...
Znači,ipak je ljudima omogućeno....Pa kad kupuješ stan imaš mogućnost kakvog-takvog izbora....
I da, moj balkon, jedini, gleda na uličnu stranu...iako je zgrada uvučena i nije na samoj glavnoj ulici,zakačit će me propis jer netko tko više ne zna gdje bi dalje, smišlja kako da si popuni dane....
ni ja ne primječujem tuđi veš kad hodam gradom,a vanjske klima jedinice, kako je već netko rekao, samo kad mi počnu kapat na glavu...
više me brinu rupe na cesti, vlasnici pasa koji ne kupe za svojim ljubimcima, parking,nebulozni gup, horvatinčić i afera cvjetni trg, dinamov stadion, bacanje gradskog novca u vjetar, to što nema adekvatnog dječjeg igrališta nigdje u blizini gdje stanujem...
trla baba lan...
Budem ti se javila kasnije ako te zanimaju detalji.