-
Bol u grlu - ujutro!
Svako jutro kad se probudim boli me grlo, onak pecka...obicno popijem sok ili vodu i nakon nekoliko minuta prestane!
Pretpostavljam da se to dogodi ako se spava s otvorenim ustima pa se grlo ''osusi''! MD mi kaze da mi to po noci pauk ude u usta, da je gledao neki dokumentarac! :shock: :shock: :shock: :shock: ja se uzasavam kukaca i sveg tog i ne mogu vjerovati da to moze biti istina! :shock:
Zanima me da li se to i vama dogada? I da li netko zna postoji li nesto sto bi sprijecilo to peckanje (npr. da necim naspricas grlo prije spavanja pa ujutro ne pece)? Da li to moze imati stetan utjecaj na glasnice i glas?
-
ako imas centralno grijanje ili spavas u prostorima koji nemaju dovoljno vlazan zrak to ti moze biti dovoljno da ti se osusi grlo i da ti jutro bude neugodno uz peckanje koje ne die dalje do toga.
moja preporuka je da ovlazis zrak u prostoriji u kojoj spavas, proluftas dobro prije spavanja kako bi se promijenio zrak ili cak da otvoris prozor i spavas uz otvoren (mene ovo zadnje spasava tak da imam prozor otvoren cijelu noc dok nije vani -, cisto zato sto mi sin u neka doba noci useta u moj krevet a imao je problema sa bornihijima pa sam malcice zastitnicki nastrojena)
-
I mi se s time borimo.
Pomogli su nam mokri ručnici na radijatoru, koje jednom noću još ovlažim (nemam prave ovlaživače).
-
Jel hrčete
-
Može biti i zbog refluksa kiseline iz želuca.
-
Kod nas je stvarno bila u pitanju (ne)vlaga u zraku; najprije smo ju riješili u sobi najstarijega, pa kod najmlađeg i mame
, a sad izgleda da će i tati biti to jedino rješenje peckanja.
-
O da, isti problem. Soba se ne grije. Meni se nos začepi noću i onda se grlo dodatno osuši jer spavam otvorenih ustiju. MM me redovito gurka kad se probudi i vidi me razjapljenih ustiju. Ali ja ne mogu drugačije. Vjerojatno mi je neki septum u nosu ili je hrskavica problem...
-
Ja se često budim ujutro s bolnim grlom, slično ovome što opisuješ (nakon jela obično prođe).
Dosad nisam primijetila nikakav utjecaj na glas ili uopće na zdravstveno stanje. Mislim da je stvarno od suhog zraka i centralnog grijanja (kako je lijepo rekao naš, danas pokojni, klavirštimer: "Centralno grijanje uništava sve!")
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma