Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Bol u grlu - ujutro!

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Bol u grlu - ujutro!

Svako jutro kad se probudim boli me grlo, onak pecka...obicno popijem sok ili vodu i nakon nekoliko minuta prestane!
    Pretpostavljam da se to dogodi ako se spava s otvorenim ustima pa se grlo ''osusi''! MD mi kaze da mi to po noci pauk ude u usta, da je gledao neki dokumentarac! :shock: :shock: :shock: :shock: ja se uzasavam kukaca i sveg tog i ne mogu vjerovati da to moze biti istina! :shock:

Zanima me da li se to i vama dogada? I da li netko zna postoji li nesto sto bi sprijecilo to peckanje (npr. da necim naspricas grlo prije spavanja pa ujutro ne pece)? Da li to moze imati stetan utjecaj na glasnice i glas?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ako imas centralno grijanje ili spavas u prostorima koji nemaju dovoljno vlazan zrak to ti moze biti dovoljno da ti se osusi grlo i da ti jutro bude neugodno uz peckanje koje ne die dalje do toga.
    moja preporuka je da ovlazis zrak u prostoriji u kojoj spavas, proluftas dobro prije spavanja kako bi se promijenio zrak ili cak da otvoris prozor i spavas uz otvoren (mene ovo zadnje spasava tak da imam prozor otvoren cijelu noc dok nije vani -, cisto zato sto mi sin u neka doba noci useta u moj krevet a imao je problema sa bornihijima pa sam malcice zastitnicki nastrojena)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi se s time borimo.

Pomogli su nam mokri ručnici na radijatoru, koje jednom noću još ovlažim (nemam prave ovlaživače).

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel hrčete

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Može biti i zbog refluksa kiseline iz želuca.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je stvarno bila u pitanju (ne)vlaga u zraku; najprije smo ju riješili u sobi najstarijega, pa kod najmlađeg i mame , a sad izgleda da će i tati biti to jedino rješenje peckanja.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

O da, isti problem. Soba se ne grije. Meni se nos začepi noću i onda se grlo dodatno osuši jer spavam otvorenih ustiju. MM me redovito gurka kad se probudi i vidi me razjapljenih ustiju. Ali ja ne mogu drugačije. Vjerojatno mi je neki septum u nosu ili je hrskavica problem...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja se često budim ujutro s bolnim grlom, slično ovome što opisuješ (nakon jela obično prođe).
    Dosad nisam primijetila nikakav utjecaj na glas ili uopće na zdravstveno stanje. Mislim da je stvarno od suhog zraka i centralnog grijanja (kako je lijepo rekao naš, danas pokojni, klavirštimer: "Centralno grijanje uništava sve!")

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •