Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: Kad ste se počele bar malo otvarati?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Kad ste se počele bar malo otvarati?

cure do poroda imam još 3 tjedna,jučer sam bilana prvom pregledu u bolnici i još uvijek sam zavorena.

svi mi kažu da ću se prije otvorit do kraja ako se sad barem malo otvorim... je li to istina? ima li vas koje se niste otvarale sve do poroda i trudova?

u kojem tjednu pred porod ste se počele otvarati (one koje jesu)?

ne bih željela prenijeti jer se jako bojim trudova pod dripom(ni sama ne znam zašto...)

molim vaša iskustva

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam 4 tjedna pred termin bila 1 prst, tjedan pred termin 2 prsta, u bolnicu dosla na pregled 7 prstiju a sve prakticki bez trudova, mislim osjecala sam ja da me boli i stisce al nista jako i neizdrzivo! stavili mi drip i isto nije bilo nista neizdrzivo. svatko je slucaj za sebe ali pokusaj se opustit i ic sa sto manje straha, ako se bojis dripa odbij ga i otidji u bolnicu sto kasnije da si smanjis sanse da ti ga daju.

sretno! i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve prodje kako zelis!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ti je prvo dijete?
    savrseno je normalno da si zatvorena. savrseno je normalno da i dan prije poroda budes zatvorena. savrseno je normalno da se, jednom kad porod pocne, brzo otvoris i rodis. to sto si sad zatvorena ne znaci da ces dugo radjati niti da ces prenijeti niti... zatvorenost ne znaci NISTA.

fascinira me kako nas medicinski sustav sluzi za plasenje trudnica.

ako si zatvorena - nije dobro, ne otvaras se, prenijet ces, radjat ces danima ako ti ne ubrzaju porod da ti olaksaju... i na kraju jedva stignes do rodilista

ako si otvorena - nije dobro, prijeti prijevremeni porod, moras strogo mirovati... i na kraju te induciraju jer si prenijela.

sto god bilo, kako god bilo - uvijek se nadje nesto sto ne valja pa se mora intervenirati... a drip je univerzalan lijek za sve trudnicke boljke, to se oduvijek znalo s razlogom se bojis dripa, jer umjetni oksitocin nije bezazlena vodica - daleko od toga.

ako se TI osjecas dobro, ako osjecas da je BEBA dobro, onda i JEST sve dobro. opusti se, uzivaj u zadnjim danima, pricaj s bebicom, spavaj jer nakon poroda neces puno i onda kad beba odluci izaci, vjeruj u svoje tijelo i u svoju bebu da ce to obaviti sigurno i uspjesno

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ja se skoncentrirala da odgovorim na pitanje i zaboravila te utjesit.

potpisujem felix, bas si sve lipo sazela!

iva sve je u redu s tobom! opusti se i uzivaj! da si otvorena mozda bi ti jos dr. rekao i da mirujes jer si otvorena! jos jednom sretno!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U terminu si dva tjedna prije 'termina' na koji ti misliš (planiranog datuma) i dva tjedna poslije. Znači, ako ne rodiš na taj datum, još dva tjedna poslije ti zapravo nisi prenijela. Zato, dok je god sve u redu s tobom i sa bebom nemoj pristajati ni na kakve intervencije. Mnoge žene su se počele otvarati i otvorile se skroz tek u zadnji čas. Mnoge su opet tjednima prije otvorene. I sve je to ok. Imaš iste strahove kao i većina žena u toj fazi, ali nemoj misliti o tome, nego pusti da tvoje tijelo odredi kad je vrijeme i uživaj u tim zadnjim danima trudnoće. Nek sve bude kako si želiš

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ja ponovila neke stvari koje već gore pišu jer sam pisala u isto vrijeme, valjda.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala vam cureee... ma ja sam vam sva u panici jer općenito imam strah od bolnica i doktora a o porodu da ni ne govorim... a za induciranje i drip sam čula da je još gore nego kad krene prirodno pa se toga bojim ...a nadam se da će sve proći ok i da ja to mogu!!! :D

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu samo svoje iskustvo, cure su ovo drugo odradile super

sva cetiri puta bila zatvorena ko sampanjac do poroda

porodi trajali toliko da je onaj najduzi trajao punih sest sati od prvog najslabijeg truda do izgona

uzivaj

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo jedne koja je bila zatvorena s punih 42 tjedna. a plasili su me od 37og, "pa vi ste skroz zatvoreni". to sam slusala punih 5 tjedana!! :shock:

na kraju su me po bolnickim propisima inducirali sa puna 42, kasnije sam se pojela ziva (i jos uvijek se jedem) sto sam im dozvolila.

ali unatoc indukciji, otvorila sam se u 12 sati od 0 do 10 prstiju i rodila vaginalno. jeeee! valjda je bilo vrijeme i kod mene, ne samo kod njih

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

rodila sam u 5:15 ujutro, a dosli smo u bolnicu u 2 ujutro i bila sam potpuno zatvorena.
    poslali su me doma i kad sam se vratila u 4:15 jer mi je puknuo vodenjak i vec sam bila potpuno otvorena.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tri tjedna prije poroda bila sam otvorena 2 prsta, i tako do poroda kad sam došla otvorena 5 prstiju (cm)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi porod, dosta rano se otvorila i nisam imala zivaca vise mirovati (prelezala cijelu trudnocu) i taj zadnji mjesec... sam setala iako su mi zabranili, imala i amnioskopiju i bila sam 2tjedna prije poroda 4cm otvorena :shock: nakon tih 2tjedna pocela je curiti plodna voda i krenuo porod - otvorila sam se pod dripom jos 6cm u roku od 2h i onda pakao.. trudovi bolni - uzas jedan i to tako jos 4h i onda me prebacili na 'kobilu' i tamo dosao dr. i pritisnuo objema rukama po mom trbuhu istovremeno su me razrezali i Elena je izletjela kao metak, strasno.. popucala sam i iznutra tokom onih 4h naprezanja... stvarno strasno!

a, sada evo u 35tj. otvorena 2cm i moram mirovati jos 15dana do 37tj , ovaj put sam definitivno bolje psihicki i puno sigurnija u sebe (trudnoca protekla tako-tako, malo krvarila malo mirovala, ali me je zadnje vrijeme bilo posvuda ) pa sad evo nadam se da cu izdrzati jos 15dana ili barem jos 10 dana da udjem u 9mj trudnoce, a onda ... idem u setnju a, MM neka spremi torbu u auto i krene put bolnice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok... hocu reci, nemojte panicariti!
    sve je vrlo individualno, bitno je kako se osjecate!

Otvorenost definitivno nista ne znaci, eto kao sto sam napisala ja sam 2tj. setala a bila sam 4cm otvorena i nista me nije stiskalo ni napinjalo!

a, evo sad sam 2cm otv. i osjecam taj pritisak posebno danas... pa eto mirujem jer mi se stvarno vini da ce krenuti porod ako krenem setati po vani

dakle slusajte svoje tijelo

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Trebaš samo imati vjere da će sve biti dobro ako i ne ide onako kako si zamišljala, jer tako je bilo sa mnom...
    Pukao mi je vodenjak oko 3 u noći, a u 5 smo bili u bolnici, otvorena 2 cm. Nisam se baš otvarala pa su me oko 10 ujutro prikopčali na drip. Nisam imala izbora jer je prošlo već 7 h od puknuća vodenjaka, ali ti trudovi nisu bili ništa jači od mojih prirodnih koje sam prohodala od 12 do 14h. tad sam bila otvorena 4 cm pa sam opet završila na dripu, ali sad su trudovi bili puno jači, ali očito i efektivniji jer sam nešto prije 17h rodila.
    Nije bilo baš onako kako sam željela- prirodno, bez intervencije, ali najvažnije je da smo beba i ja sve to preživjele bez ikakvih trauma ili komplikacija.
    Sretno!!

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I da...nisam uopće bila otvorena dva dana prije poroda, a čini mi se da sam se počela otvarati tek kad mi je vodenjak pukao. Po prognozama dr. trebala sam roditi tek iza 1. 5.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam prvi trud dobila u ponoć...do jutra do 10 su postepeno došli na 4-5 min razlike (prva 3 sata su bili na 20 min, druga 2 na 15, pa 3 sata na 10, pa na 7, pa na 5.)...bolni kao menstrualna bol, ništa strašno i bila otvorena 8 cm..rodila 2,5 sata nakon dolaska u bolnicu

sretno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

(maša) ovo tvoje zvuci jako dobro... mislim vesele me takvi postovi bez rijeci: drip, nesnosni bolovi, ...

ulijevas mi nadu za laksi i brzi porod od mojeg prvog 8)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dva tjedna prije poroda sam bila otvorena 1,5 cm; kod prijema u rodilište opet 1,5 cm :shock: , a mislila sam da sam barem 5-6 cm! Došla sam jer mi je puko vodenjak, trudove dobila odmah, bili su blagi i lako podnošljivi. Stalno sam čekala kad će oni strašni; tako sam se i porodila čekajući!
    Mel think pink!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala Elinor... trudim se ali me 'malo' sputava mirovanje

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    hvala Elinor... trudim se ali me 'malo' sputava mirovanje
    Sigurno ti nije lako mirovati; ja sam bila u spidu do zadnjeg dana. Al još malo, još samo malo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam 3 tj prije poroda 1 prst,kaže dr da je to normalno i da slobodno šetam i dalje i budem aktivna kao i do sada :D

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

S prvim sam bila zatvorena do poroda, a sa drugim tjedan prije poroda sam se otvorila prst. Oba su bila relativno brza i sa oba sam se otvarala bez problema kad su krenuli trudovi.
    Sretno!!~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo sam se dvojila dal da uopce napisem svoje iskustvo da te ne zbediram, al mozda ti bas pokaze da uz svakakve komplikacije ipak sve moze dobro zavrsiti...
    Ja se naime nisam uopce otvorila.
    Dosla u bolnicu u cca 23 sata potpuno zatvorena ali s strasno jakim trudovima (nisu mogli vjerovat kad su me na CTG spojili :shock: ). Obzirom na mekonijsku plodnu vodu morali probusiti vodenjak, a ubrzo nakon toga skuzili da mom mishu srceko ne kuca kak treba i da ostaje bez kisika tako da su me u 1:00 odveli na hitan carski rez.
    Prva reakcija nakon svega mi je bila tuga sto je sve tak zavrsilo i osjecaj neke neobicne krivnje da nisam uspjela (nakon savrsene trudnoce) sve "odraditi" kak treba.
    Medjutim od prvog momenta kad sam vidla svog misha nekak je sve to proslo... Sad si nekak samo mislim da je valjda tak trebalo bit i zapravo sam sretna da je ipak sve zavrsilo kak treba :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam na ulasku u rađaonu (a sa 40+5) bila otvorena tek 1 prst, smiješno

no, u 4 sata sam se potpuno otvorila do 10 prstiju i rodila potpuno spontano

stoga, ne opterećuj se unaprijed

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam sad u 36. tjednu i potpuno zatvorena i isto sam u panici pitala doktora kaj je to normalno, al on veli da je sve savršeno...najviše se sami uplašimo, koliko god osjećamo da je sve u redu, kad čujemo priče drugih "pametnih" onda te nekak počne lovit panika...a najviše imaju za reći oni koji nemaju nikakvog iskustva :?
    zato je najbolji lijek za živce ovaj forum

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam krajem 7. mjeseca trudnoće bila otvorena za prst. strogo mirovala u bolnici 2 tjedna, izašla na svoju ruku. kod kuće baš i nisam strogo mirovala, prilegla bi kad bi osjetila potrebu za odmorom i nisam se dalje otvarala dok nisu krenuli trudovi. rodila u 39. tjednu. u bolnicu sam došla 3 prsta otvorena. došla sam oko pola 5 popodne a rodila u 19.40. jedina intervencija je bila bušenje vodenjaka, ostalo je sve bilo prirodno.
    i nemoj se bojati, to ti samo može odužiti porod. veseli se porodu. ja sam sad opet trudna i jako se veselim porodu (unatoč tome što znam da će jako boliti). ali ja još dugo moram čekati do poroda

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam na prvom porodu bila skroz zatvorena na pocetku 43. tjedna. porod su mi inducirali, u 12 sati se otvorila do kraja i rodila sina 4,2 kile.

drugu trudnocu sam odbila vaginalne preglede, pa ni ne znam kakvo je bilo stanje. prvi trudovi poceli u petak navecer, rodila u subotu prije kraja dnevnika, bez frke.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prva trudnoća prešla termin za dva dana i kod amnioskopije 1 cm otvorena,dobila drip i nakon osam sati u rađaoni stigla je moja curica... Druga trudnoća,prije sedam dana na kontroli u 38-osmom tjednu prst otvorena a sutra ćemo kod dr vidjeti kakva je trenutna situacija...no sve je to individualno i razloga za paniku nema...beba će na kraju sama pokucati za van..

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bila otvorena 1 prst od 32. tjedna trudnoće do poroda koji je bio s 39+4

dan prije poroda na pregledu u 12h i dalje bila otvorena taj 1 prst, drugi dan ujutro dobila trudove u 6:40, došla u bolnicu, oko 8:45 sam bila otvorena 8 prstiju, rodila u 9:35

kad sam na prijemu dala papire s pregleda od dan prije sestra mi je rekla da mi to baš nije nalaz za roditi pogotovo jer mi je prvi put a sat vremena kasnije u naručju sam držala svog malog

mislim da tu nema nikakvih pravila

a znam i za slučaj gdje se žena otvorila bez problema do 10 prstiju kroz nekih 6 sati trudova ali još 2 sata nije mogla istiskati dijete van

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj xenia prvotno napisa
    bila otvorena 1 prst od 32. tjedna trudnoće do poroda koji je bio s 39+4

dan prije poroda na pregledu u 12h i dalje bila otvorena taj 1 prst, drugi dan ujutro dobila trudove u 6:40, došla u bolnicu, oko 8:45 sam bila otvorena 8 prstiju, rodila u 9:35

kad sam na prijemu dala papire s pregleda od dan prije sestra mi je rekla da mi to baš nije nalaz za roditi pogotovo jer mi je prvi put a sat vremena kasnije u naručju sam držala svog malog

mislim da tu nema nikakvih pravila

a znam i za slučaj gdje se žena otvorila bez problema do 10 prstiju kroz nekih 6 sati trudova ali još 2 sata nije mogla istiskati dijete van

tako je bilo i kod mene....

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja se nikako nisam otvarala. ni kad su trudovi počeli. nikako... a bila u 41 sedmici. istina, onda sam morala na CR, jer se beba počela gušiti. mislim da nema pravila kad i kako treba.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sa 40 +3 sam bila jedva za prst i tako je i ostalo do zadnjeg dana. Voda mi je kapala i kad sam dosla u bolnicu vec sam 4 prsta bila otvorena, nakon sat i pol 8!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

fakat nema dva ista poroda

Ja sam u 34. tjednu bila otvorena koliko i na dan poroda (40+1), unatoč šetanju, lopti...30 sati trudova se nisam otvarala a onda zadnjih 4 sata za 10 prstiju!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam krenula noc prije poroda kad su mi krenuli i trudovi. dan prije sam bila kao cep

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

već sam postavila isto pitanje na drugom mjestu al me strašno zanima a vidim da mi nitko ne odgovara pa da pitam još jednom:sad sam u 34 tj. bila na pregledu i doc je napisao da portio skraćena, CC uloživ za 1/3 članka - šta to znači

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

portio bi bio grlić maternice i mislim da je normalno da je skraćen jer je to priprema pred porod, al bolje da ti odgovore cure sa više iskustva jer se ja borim sa svojim portiom koji je održan :? i skroz sam zatvorena a 40+1 :? moja malička ne želi na svjetlo dana
    prosurfaj malo o tom portiu tj. kad bi se trebao početi skračivati možda nekaj nađeš....

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je u 35.tjednu ustanovljeno da sam otvorena 1 prst pa sam do 37. mirovala, a sad sam 38. i otvorena sam 2 prsta. E sad kako ce ici dalje, vidjet cemo

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sonata jesi otvorena 2 prsta ili 2 centimetra?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U trudnickoj pise 2 prsta i 1/3 članka

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U trudnickoj pise 2 prsta i 1/3 članka

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a jel se moze nekak osjetiti kad se pocnem otvarati?postoji neka boli ili nesto?
    vec jedno 5 dana me dosta trbuh boli i osjecam pritisak na stidnu kosti i opcenito prema dolje. svi mi komentiraju kako mi se i trbuh spustio iako ja ne primjecujem razliku (osim kad pokusavam majicu navuci preko skembe)
    38.tj. sam i isto sam primjetila kak je bebica manje aktivna nego prije al kolko znam to je normalna pojava nakon 36-37.tj.
    doktor me narucio danas navecer i jako sam nestrpljiva kaj ce reci...

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hej cure
    moram i ja napisati da sam danas već 39+4 i uopće nisam otvorena
    strah me nekako da se neću otvarati, ustvari postala sam uvjerena u to...
    nemam nikakve kontrakcije, niti me išta boli, jedino osjećam nekakav slabi pritisak prema dolje u sredini trbuha :?

a bojim se tog induciranog poroda užasno, ja mislim da nema priče koju nisam pročitala ovdje na internetu o tom otvaranju :shock:
    želila bi da napokon to krene....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam bila zatvorena do 3 sata prije poroda.

u 2 ujutro sam bila u bolnici na pregledu radi nekih sitnih trudova, pregledali me i rekli da necu tako skoro roditi jer sam skroz zatvorena.
    istu noc u 5 ujutro sam rodila, prirodno bez dripa, samo moji trudovi.

nemoj se bojati

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Od mislim 17. tjedna bila uloživa za vršak prsa.
    Ginekolog mi rekao da je to ništa i da nastavim svojim tempom.
    Ostala sam uloživa za vršak prsa sve do četiri tjedna prije poroda, kada sam se otvorila 1 prst.
    Dva tjedna prije poroda bila sam otvorena 2 cm.
    U bolnicu došla otvorena 5 cm, dok su me klistirali 6,5 cm.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kod mene je ko i kod bejb - zatvorena do 3 sata pred porod. onda mi dali drip i otvorila se u točno 2 sata, a nakon još sat i 15 minuta sam rodila.
    drip me nije ni bolio.
    svojih trudova nisam ni imala.
    a drip mi dali jer mi je 14 i pol sati prije pukao vodenjak, a ništa osim toga se nije počelo događat.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam dva tjedna prije poroda bila otvorena 1 cm.U bolnicu sam došla sa 5cm te za cca pola sata-sat skroz , i to prirodno :D

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam se počela otvarat 6 dana prije poroda i to sam bila na zadnjoj kontroli otvorena za prst.
    U rodilište sam došla otovrena 5cm,za manje od tri sata rodila sa svojim trudovima.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

laura - nemoj se bojati ja sam u 1. trudnoci bila skroz zatvorena, dobila trudove, dosla u bolnicu 6cm otvorena, imala svoje trudove, tak da mi nisu dali drip. u 2. trudnoci sam bila od cca 20tj otvorena 1 prst, normalno sam radila, nisam mirovala, puknuo mi je vodenjak, dobila trudove i dosla samo 2 prsta otvorena. tako da ti to otvaranje prije poroda i nije neki znak

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj bejb prvotno napisa
    ja sam bila zatvorena do 3 sata prije poroda.

u 2 ujutro sam bila u bolnici na pregledu radi nekih sitnih trudova, pregledali me i rekli da necu tako skoro roditi jer sam skroz zatvorena.
    istu noc u 5 ujutro sam rodila, prirodno bez dripa, samo moji trudovi.

nemoj se bojati
    uf, dobro je, utješno utješno hvala ti

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •