U vrtiću sam videla zanimljiv način 'oslikavanja' zidova - stiropor debljine 1cm isečen u raznim oblicima i obojen a onda nalepljen na zid (ili nakačen, svejedno). Tako su po vrtiću raspoređeni klovnovi, baloni, likovi iz crtaća pa se onda po zidovima stepeništa dočaravaju godišnja doba, praznici i sl. Jako zanimljivo mi je to što se te rukotvorine mogu skidati i vraćati, što smeš i da omaneš pa mi stoga deluje i lakše za rad jer si opušten...
Ja sam sva u planovima kako ukrasiti sobu klinaca na proleće kad je napokon okrečimo. Još uvek su u nekoj mlađoj vrtićkoj fazi, nema Spajdermena niti Nindža kornjača pa ih ne bih rano bombardovala time a ipak već postoje naznake da znaju za te likove i samo je pitanje vremena kada će reći 'kuce i mede su za bebe, mi smo veliki'. Razumete, ne bih da sad oslikam sobu medama i da oni kroz par meseci tu prostoriju proglase bebećom jer oni vole transformerse. Em što bi mi uzelo novca, em živaca, em vremena...ovako mi se čini da nije strašno ni ako omanem
Dakle, čime obojiti stiropor? Marker, tempere, auto lak? Sve bi bilo super kad bi znali ko to radi u našem vrtiću pa da se uputim u problematiku ali ne znam...(a šteta, možda bih tu osobu angažovala za oslikavanje par zidova u kući, prelepe stvari im je oslikala po zidovima sobica)