Meni je polip uočen u prvom dijelu ciklusa, kad je endometrij bio još tanak.
Ultrazvukom se zapravo može vidjeti polipozna masa (a da li se radi o polipu ili miomu može se sa sigurnošću utvrditi tek histeroskopijom).
Uklanjanje polipa se radi u prvom dijelu ciklusa kako bi bio bolje uočljiv, dakle odmah po prestanku M.
Postoji više tehnika uklanjanja, a koja će biti upotrijebljena ovisi o njegovoj veličini i broju (obično je jedan, ali znade se dogoditi da ih ima više), o bazi kojom je pričvršćen za stjenku maternice (obično je to "petljka" ali može biti i široka baza - kao kod mene).
Ja sam se za dr. Radončića odlučila iz nekoliko razloga:

1. Ja nemam vremena za gubljenje (vidi potpis) i nisam si željela priuštiti hodočašćenje od ginekologa primarne prakse, preko čekaonica u klinikama, dogovaranja termina, računanja kad M treba doći, pa još hodočašćenja kod anesteziologa, pa preoperativne pretrage.....itd.
2. Nisam na ti sa totalnom anestezijom (nije da se bojim, ali, ako ne moram, zašto se izlagati još jednom riziku).
3. Ako se već radi histeroskopija radi dijagnostike, onda je zaista gubljenje vremena raditi još jednu radi odstranjivanja dijagnosticiranog polipa ili/i priraslica ili raditi nakon toga kiretažu
4. Cijena (ako nekoga zanima, šaljem pp) nije takva da bi me obeshrabrila .

I konačno:

5. Uz Lučija s kojim sam se konzultirala, dr. R je moj doktor; u njih dvojicu imam povjerenja. A to je meni vrlo bitno.

Dakle, napravili smo histeroskopiju da vidimo jel se radi o polipu ili nečem drugom, utvrdili da je polip i odmah odstranili njega i par priraslica.

Ja se osjećam otprilike ko da imam M, nisam baš za teretanu, ali, danas sam išla na posao.