Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Smijem li raditi?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Smijem li raditi?

Situacija je sljedeća.Na trogodišnjem sam porodiljnom i nemam se namjeru vraćati na stari posao.Rado bih našla nešto drugo ali ponude za posao frcaju na sve strane .Naravno,šalim se,kod nas je pronaći stalan posao bajka ali zato sezonskih ima stvarno puno.Zanima me smijem li raditi dok sam na porodiljnom,postoje li kakvi kratkoročni ,sezonski ugovori kojima bi možda to bilo izvedivo ili ne?Na crno ja ne bih a ne isplati mi se prekidati porodiljni koji mi traje još godinu ipo za samo tri mjeseca u sezoni.
    Pretpostavljam koji je odgovor ali pitam za svaki slučaj

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na porodiljnom si prije mogla normalno raditi honorarne poslove. Ne znam jeli se u medjuvremenu nesto promijenilo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Podižem!
    Ako netko zna bila bih mu zahvalna,ovo mi je jako važno.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam radila na ugovor, ali da su me ulovili.... ne bi bilo dobro jer se ipak ne smije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam normalno oba porodiljna provela radeci honorarno. ne znam otkud vam to da se to ne bi smjelo.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa meni je pravnik rekao da ne smijem, pa eto ako je on meni dao krivu info onda sam ju ja samo proslijedila :/ . Kaže da je to sve "rad na crno", pa sad ga znaj :?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Možeš raditi na ugovoru o djelu, to nije rad na crno, poslodavac uplaćuje sve potrebne poreze i doprinose, a tebi ne smeta porodiljnoj naknadi.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uh kako sam , šta je s onim pravnikom, očito nije baš upućen, ja strahovala dok sam radila i bila na porodiljnom, a mogla sam biti bezbrižna. Rhea molim te možeš li mi reći di bi mogla naći to u pravilniku da to ovom tkz. pravniku stavim pod nos.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Rhea prvotno napisa
    Možeš raditi na ugovoru o djelu, to nije rad na crno, poslodavac uplaćuje sve potrebne poreze i doprinose, a tebi ne smeta porodiljnoj naknadi.
    :D Jeli to sigurno?Ako je odoh se baciti u potragu za sezonskim poslom

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čuj, sve ovisi hoće li ti poslodavac ponuditi takav ugovor ili te želi zaposliti na ugovor o radu.
    Pročitaj malo ovaj članak http://www.moj-posao.net/jseeker_lawyer_detailedview.php?entityId=A9[/url]
    Tu kaže da se u pravilu ne bi smjeli tako zapošljavati sezonci, ali ako tko krši zakon, to je poslodavac, a ne zaposlenik. Provjereno znam da dosta poslodavaca sezonce zapošljava na ugovor o djelu, a ne radu.

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam imala isto pitanje kad sam bila član izbornog povjerenstva. Odgovorila mi je pravnica iz varaždinskog HZZOa da se smije raditi OSIM ako je ugovor o radu. Odradila sam jedne izbore za vrijeme porodnog i jedne za vrijeme njege djeteta,i nikakvih problema nisam imala,s time da sam čak i obavijestila našeg soc. radnika.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

možeš se zaposliti na ugovor o djelu, ali tu počinje dobra volja poslodavca jer su doprinosi veliki

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam radila na autorski ugovor cijeli porodiljni bez ikakvih problema; honorar mi je uvelike nadmašivao porod. naknadu

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bok, da li znate gdje to piše? Ja sam isto prvo pitala svoje računovodstvo, pa mi rekli "pa neeee, to bi značilo da možete početi raditi i da ne trebate više biti na porodiljnom )

Ovi koji bi mi dali ugovor o djelu su isto mislili da mogu ali eto još nije kasno da potpišem, ali bi htjela biti sigurna...

Da li onda također mogu tražiti povrat tog uplaćenog poreza koji mi ne bi bio uplaćen da nisam imala taj ugovor o djelu???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ama nije tocno. ja sam radila nocu kad je dijete spavalo. kako sam se mogla vratiti na posao?

a povrat poreza, naravno.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Podižem jer imam još jednu pitanje.Pronašla sam zgodan posao gdje postoji velika mogućnost zapošljavanja na neodređeno nakon probnog roka.E sad mene zanima sljedeće:U slučaju da počnem tamo raditi i prekinem porodiljni pa mi nakon sezone čovjek ipak kaže da ništa od posla na neodređeno....mogu li se vratiti na porodiljni ili je s tim završeno budući da sam promijenila firmu s koje sam otišla na porodiljni?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je moguce prekinuti porodiljni pa opet nastaviti, ali ne znam nikoga kome je to uspjelo.

ja bih radije pokusala dogovoriti da taj probni rok bude na neki nacin honorarni, pa makar za manji honorar, da vidis kako bi ti islo itd, a da nemas neke muke ako ipak ne ide.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    mislim da je moguce prekinuti porodiljni pa opet nastaviti, ali ne znam nikoga kome je to uspjel
    Ja mislim da tu ima ženskih koje su to radile,zato i pitam.A ovo za manji honorar.... to mi nije opcija,ja i želim prekinuti porodiljni zbog manjka love

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm da.
    ali u ovoj situaciji trebas vagnuti, mozda koji mjesec s manjom lovom nego sto bi ubuduce htjela, ali uz porodiljni bi bilo ok.

a ako prekines porodiljni, radis probni rok pa ustanovite da to nije ok, a ako se na porodiljni ne mozes vratiti, nemas vise nikakvu lovu.

mislim da poslodavac ima cak vece izdatke za honorarni rad nego za stalni radni odnos, zato sam rekla da bi teoretski mogla pristati na manju lovu ali da ne mijenjas status, dakle da ostanes na pd.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Morat ću vidit s tim šefom što bi se dalo iskombinirati.Hvala ti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •