Zanima me da li im dajete i kad ste počeli s davanjem svježeg povrća (kupus, zelena salata,paprika..) ?
Zanima me da li im dajete i kad ste počeli s davanjem svježeg povrća (kupus, zelena salata,paprika..) ?
ni G neće, 20 mjeseci. Probam svako malo da vidim
A kaj smiju u toj dobi to jesti ?
Nigdje nisam našla neku tablicu po kojoj bi se ravnala ..
Pa ja se drzim one da nakon godinu, godinu i pol smiju jesti sve osim poznatih alergena (jos uvijek izbjegavamo med, gljive, kikiriki, kostunicavo voce i tako) i da nije prezestoko/preslano/premasno/prezacinjeno.
Malisa ima 22 mjeseca i probao je sve navedeno, najvise mu se svidja paprika, cak i u zakiseljenoj varijanti. Kolicine su bile male. Obozava i kisele krastavce.
karlo jede sve vrste salata ali ipak su mu najdraže zelene masline s paprikom
S ima 17mj. i ja se držim toga da dijete sa godinu dana može sve jesti osim alergena. Ona obožava salatu, najviše voli kiselu papriku, ciklu i kupus.
Ja sam svježu papriku dala već negdje s 9 mjeseci.
Zelenu salatu i kupus iza prvog rođendana, ali prije godine i pol.
Moj malac je papao kupus i ciklu sa nekih 12 mj.
ma samo nemoj dugo čekati sa salatom i svježim povrćem, treba im davati da što više toga probaju dok još žele
evo ja se nisam usudila davati i sada ima skoro 5 godina i još nije probala nikakvu salatu, jednostavno je ne mogu natjerati
moja jela i zelenu saltu i sviježu papriku voli a o rajčici da ne govorim![]()
Moja je crveni luk i kiseli kupus jela u nevjerovatnim količinama (sve probala nakon prve godine), ali u zadnje vrijeme je počela da "voli i ne voli" neke stvari. Moj vam je savjet da iskoristite period od 1. do 3. godine, i date im da probaju, te forsirajte ono što prihvate (što prirodnije i svježije to bolje) dok nisu počeli izvoljevat hamburger i krompiriće![]()
Slažem se! Marin obožava ciklu i kupus. Zelena salata još nije prošla (ipak ju još nemože sažvakat).
O da ovo svakako ,Strobery Shortcake prvotno napisa
moj je jeo sve što i mi ali sad kako je malo stariji počeo glumatati, nemože luk, ovo mu ljuto, ono mu kiselo.
Mada još uvijek mariše uglavnom sve.