Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 128

Tema: Patite li i vi od mamnezije?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Patite li i vi od mamnezije?

O da, konacno imamo dijagnozu

MAMNEZIJA

ja itekako imam mamneziju i ponosim se time

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja imam definitivno i izgleda nepovratno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidiš vidiš... i ja se pridružujem klubu mamnozemičara... :D

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

za sada još uvijek neki slabiji oblik mamnezije....
    (i nadam se da će na tome i ostati)

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam bila uvjerena da imamo duhove u stanu koji pospremaju stvari na čudna mjesta. a kad tamo - čista mamnezija

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja imam mamneziju potpomognutu hipotireozom
    a mm se stalno žali da kako zaboravljam njemu oprati npr. trenirku za stolni tenis i sl. kao meni nije stalo a za Dinu nikad ništa ne zaboravim :/

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i ja se prijavljujem

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas razgovaram na mobitel i mahnito kopam po trobi.2 minute. tražim nešto i paničarim gdje je..

da....mobitel sam tražila

o čem smo ono pričali? koja je tema? ah da...mamnezija.

nemam ja to 8)

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sve ste lude.... i ja to imam...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

o da!

budim se jedno jutro i mislim se sta je ono tribalo bit danas, ima neki razlog zasto iman osjecaj da se moram odma ustat... hm, ne moran u dr... jel triban nesto obavit? hm... stize mi sms: dolazim za pola sata, sorry sta kasnim! ajme pa naravno X je tribala doc! kako san to mogla zaboravit?!

dolazi ona (mama troje djece) i prica mi: dizem se ja ujutro i mislim se zasto san ovako sritna, nesto je tribalo bit danas, jesan tribala nesto napravit, skuhat nesto, kupit... hm... zvoni mi mob i pise: otic kod zhabice i ja se sitin zasto san sritna, a jesan blesava kako san to mogla zaboravit?!

i skupa smo se smijale nasoj mammeziji! sad joj mogu rec da ima i sluzbeno ime. a situacijaaaaaa... ko u prici!

ovaj mi je dio ludilo:
    Ipak, fenomen mamnezije ima i pozitivnu stranu: nakon početne faze zbunjenosti mozak prihvaća novu situaciju i vježba. Rezultat: ženski mozak mnogo bolje od muškoga obavlja više stvari odjednom.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo kaze mm da ja onda iman mammneziju stalno! valjda je mislio na ovaj citirani dio

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma neeeeeeeeeeeeeeeee

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

o daaaaaa

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajme, zar sve to imamo? :shock: uf, da mamnezija! ne znam gdje mi je glava, a gdje rep!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nedavno dodjem po sina u vrtic, pricam s njim, gledam na vjesalici, u ormaru, skuzim da nema skafandera, odem do tete i (fala bogu) bez nercize kazem teti da je netko zabunom uzeo nas skadander, da zna kad taj netko ujutro vrtai da zna ciji je... i tako.

ina me pogleda i blago, ko da govori djetetu: "mama... a sto sto drzite u rukama?"

naravno - ne moram ni napisati da je bilo i svjedoka.

a nasla sam se u ovom:

"...usto, dojenje potiče cirkuliranje hormona koji producira blago odsutno stanje."

dojim vec 2,5 godine, pa valjda se s vremenom to stanje i pogorsava...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ah, a ne biste mi vjerovale ni da napisem da sam kao tinejdzerka bila na prvenstvu rh u brzom i TOCNOM tipkanju...

nerciza je nervoza, ina je ona, vrtai je vrati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sandraf

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dojim vec 2,5 godine, pa valjda se s vremenom to stanje i pogorsava...
    uf, i meni se to cini! sve sam smotanija!
    npr. vec mi se nekoliko puta dogodilo da mi se salju neke stvari autobusom, a ja zaboravim otici opo njih.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ima nas još , al nikak se ne mogu sjetiti nekog primjera
    Ozbiljno

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajde dobro, nisam senilna. jos

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tekst je zabavan, ali stanje nije
    ja sam nekad kao bila inteligentna, ona školska inteligencija, socijalna mi je uvijek bila u podrumu
    imala sam pamćenje kao enciklopedija
    sad sam nekad tako tupa da me je sram same sebe
    a pamćenje ,
    nekad zabrijem da imam neku degenerativnu bolest mozga ili neku tumorčinu kad sam tako zaboravna
    kao da sam bila na lobotomiji, a ne na porodu
    mada mislim da je to kod mene najviše uvjetovano nespavanjem, zadnjih 5 godina nisam prespavala 5 sati u komadu
    i sad sam tu umjesto da idem spat
    mame starijih, vrati li se ikad stanje na staro?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam to imala i prije poroda!

U trudnoći sam polagala neke zaostale ispite sa faksa, izašla na jedno 6 i položila, pogodite koliko! NULA!
    Mjeseci učenja, otišli u propast, pa sam se zafrkavala da sam otupavila od trudnoće

Naravno da sam to kasnije sve riješila, ali još uvijek imam tu i tamo mamneziju

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Meni se nekad znalo desiti, u stanju izuzetnog umora, na poslu, tamo negdje iza 2, da se odjednom ukočim - gdje mi je dijete?
    jesam li ga odvela u vrtić?

Brrr, da se smrzneš!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam nekad kao bila inteligentna, ona školska inteligencija, socijalna mi je uvijek bila u podrumu
    a pamćenje
    ovo i mene ubi, da se slabo koncentriram i da slabo pamtim. uspijem u roku od tri sata zaboravit da imam bitan termin, a uzasavam se pomisli da zaboravim gdje sam parkirala auto na parkingu...

jedno pitanje, alex: koliko anestezije mogu uticati na ovakvo stanje ?!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Do ovog sam teksta bila uvjerena da sam ozbiljan kandidat za Alzhaimera (jer su prvi rani simptomi zaboravljanje). :?
    Sad mi je puno lakše kad znam da je to samo mamnezija (čak me i veseli). :D

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Često kažem da mi je pamet otišla s plodnom vodom

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a pamćenje ,
    nekad zabrijem da imam neku degenerativnu bolest mozga ili neku tumorčinu kad sam tako zaboravna
    mada mislim da je to kod mene najviše uvjetovano nespavanjem, zadnjih 5 godina nisam prespavala 5 sati u komadu

Isssuse, kao da mene opisuješ od riječi do riječi (jedino ne ovaj dio o nespavanju jer spavam i do 7 sati u komadu; mogla bih i više da idem na vrijeme spavati ).

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    a pamćenje ,

Isssuse, kao da mene opisuješ od riječi do riječi (jedino ne ovaj dio o nespavanju jer spavam i do 7 sati u komadu; mogla bih i više da idem na vrijeme spavati ).

Koji je onda moj izgovor? :?

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

iako moja mala ima 9 godina mislim da bih se mogla natjecati u ovoj disciplini.
    zvršim s poslom, krenem doma preko tržnice da kupim par sitnica. težak neki dan, vučem se ko glista s krumpirima i lubenicom. dođem jedva do zgrade i stanem gledati gdje mi je auto. nema mi auta ispred zgrade :shock: :?
    i onda, onda se sjetim da sam autom išla na posao i da sam ga zaboravila na parkingu. da l da se smijem ili da plačem.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo prijavljujem se i ja . . .
    stanje se strašno pogoršalo nakon 2 poroda
    ponekad me sram popričati s nekim jer u pol rečenice se zblokiram, a koliko postova je obrisano jer mi fali neka riječ i ne mogu dalje da me ubiješ. i šta onda nego obrisati pa ako se sjetim dobro, a ako ne više ne čitam tu temu.
    al sad mi više nije žao kad znam razlog, moji

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Znaci ipak nisam iznenada posenilila :D
    Evo jucer krenuli mm i ja u kupovinu i na pola puta pita me sto trebamo kupiti a ja zaboravila popis a kamoli sto sve treba

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a ja sam to stanje pripisivala svojim godinama!
    nije isto ako si zaboravljiv s 20 ili s 40.
    to je još jedan od razloga u prilog majčinstvu u kasnijim godinama.
    tjera mozak na prilagodbu i učenje = sporije starenje.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se mogu natjecati u mamanezija disciplini.
    Strašno!
    Kod mene je tako gadno da mi je Fran već počeo pomagati.
    npr. izgovaram neku rečenicu i nikako se ne mogu sjetiti riječi, pa kad Fran nakon nekoliko sekundi skuži da se ne mogu sjetiti, on mi dovrši rečenicu.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dobro je, barem nisam jedina Već sam se ozbiljno zabrinula za sebe... jutros sam ostavila MM-a bez ijedne kune i naravno da sam mu zaboravila i kreditnu karticu vratiti 8) Neću govoriti o tome da sam se sad sjetila da mi je sinoć rekao da mu ostavim novce i karticu Nemam mamneziju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, pa to je to ! Sad si mogu postavit i dijagnozu samo ne znam koja je terapija

isto kao i a70v, u srednjoj školi i dugo poslije toga, ženski Mirko Miočić, a sad kao da sam zatupila, dok sam bila na porodiljnom, kao mozak mi je bio na rezervi, nisam znala razgovarati sa "odraslim" ljudima,.....

pridružujem se klubu!

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo i mene. Sad napokon imam dijagnozu. Razgovaram s ljudima i fali mi riječi, ne mogu se sjetiti. Luda 100%

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja onda imam nepopravljivu mamneziju
    dojila nisam tako da taj dio nije utjecao na zaboravljivost.

ali da se nisam zabrinila dok ovo nisam pročitala, jesam.

situacija1: tri dana za redom sam odlazila u dućan isključivo i samo kupit jednu jedinu stvar.
    i sva tri dana se vratila doma bez te stvari, ali s hrpom drugih koje uopće nisam tribala kupit.

situacija2: opet odem u dućan po točno 3 stvari. uđem i nemam blage veze po što sam došla. hvala do neba onome ko je izmislio mobitel. i nakon što sam izborjila do 100 i i već se pomirila s činjenicom kako će mm kad ga nazovem pitat po što sam uopće otišla zaključit kako mu je žena otišla totalno uprdec

situacija3: (ove su mi najneugodnije i stvarno me zabrinjavaju jer su vezane uz posao pa mi se par puta dogodilo da ispadnem stvarno glupa ko tava): pričam sa sugovornikom, postavim mu pitanje i gledam ga zadivljeno, ali ko tele u šarena vrata (a ko me gleda sa strane sigurno zaključuje kako cilu tematiku imam u malom prstu ), a onda skužim da nemam blagog pojma o čemu on govori. i sugovornik u momentu izgubi nit priče i pita me "koje je ono bilo pitanje?". a ja blenem u njega ko tele - nemam pojma šta sam ga pitala. i odjednom muk - ne zna on, ne znam ja.....zemljo otvori se

situacije da tražim po kući nešto su skoro pa svakodnevne. krenem oprat suđe, od sobe do kuhinje je 10 metara i u tih 10 metara ja skrenem u zahod i zaboravim na suđe na slijedeća 2 sata.

ujutro kad idemo na posao i vrtić sav ekvipment stavim pred vrata od kuće jer je to jedina garancija da ću ili slomit šiju priko tih stvari ili ih sve ponit. a slažem ih kako mi koja (u sat vrimena spremanja) padne na pamet.

tribam li se dodatno zabrinit ili je dovoljno sve pripisat mamneziji :? koja je btw nakon 3,5 godine od poroda valjda tribala postat manja, a ne ovakvih razmjera.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    situacije da tražim po kući nešto su skoro pa svakodnevne. krenem oprat suđe, od sobe do kuhinje je 10 metara i u tih 10 metara ja skrenem u zahod i zaboravim na suđe na slijedeća 2 sata.
    ovako i kod mene

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sir_oliver prvotno napisa
    zvršim s poslom, krenem doma preko tržnice da kupim par sitnica. težak neki dan, vučem se ko glista s krumpirima i lubenicom. dođem jedva do zgrade i stanem gledati gdje mi je auto. nema mi auta ispred zgrade :shock: :?
    i onda, onda se sjetim da sam autom išla na posao i da sam ga zaboravila na parkingu. da l da se smijem ili da plačem.
    ovo mi se desilo vise puta!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

loryblue:
    situacija1: tri dana za redom sam odlazila u dućan isključivo i samo kupit jednu jedinu stvar.
    i sva tri dana se vratila doma bez te stvari, ali s hrpom drugih koje uopće nisam tribala kupit.
    ja sam tak jednom bila tjedan dana bez soli, stalno zaboravljala, na kraju posudila od susjede, ali se nikako nisam mogla sjetiti kupiti je!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    Citiraj sir_oliver prvotno napisa
    ovo mi se desilo vise puta!
    meni se ovo jednom dogodilo, ali niti sam bila udata niti sam bila mama.
    u čemu je kvaka :?
    i to je još bilo usrid lita, vrućina za krepat, a ja doklapala do doma pješke. i kad sam izvadila ključ za otključat kuću sitim se: aaaaa di mi je auto ostalo parkirano isprid faksa.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dobro je, dobro, vidim u svakoj se pomalo mogu naći

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jao ovo je epidemija
    ma to nije normalno...nekako mi se čini da se nikada to ne vrati na staro...samo bude još gore...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moje najcesce pitanje je "gdje mi je mobitel?" Vjecno je izgubljen negdje u stanu a posto je stalno stisan jako ga je tesko locirat pa MM poludi kad me vec 5. put zove a ja se ne javljam. Obavezno njega zovem da ga pitam gdje je ovaj ili onaj papir ili nesto slicno iako je on na terenu i uopce nije doma preko tjedna i onda jos jadan mora razmisljat gdje je kaj vidio.
    Cesto se dogodi da malca po noci nahranim, on se slucajno probudi sat vremena kasnije a ja vec krecem u kuhinju opet radit bocicu. I onda stanem, sjednem na krevet i razmisljam da li je vec jeo ili ne. Nije ni cudo da ima vec 9 kg
    Svi su rekli da to prolazi nakon trudnoce, al netko je ocito gadno lagao...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dada prvotno napisa
    isto kao i a70v, u srednjoj školi i dugo poslije toga, ženski Mirko Miočić, a sad kao da sam zatupila, dok sam bila na porodiljnom, kao mozak mi je bio na rezervi, nisam znala razgovarati sa "odraslim" ljudima,.....
    dobro, ja baš nisam bila miočić ni u najboljim danima

ja sam pogubila nekoliko kartica i morala raditi nove
    stare bi našla naknadno, nakon što bi već platila izradu novih
    sad zadnje izgubljeno je devizna knjižica, ne bi je našla da se na trepavice nasadim
    nikad ne znam gdje sam što stavila
    a o tome da sam 10 puta išla u dućan po oštro brašno i naravno dolazila bez njega doma ni neću
    čak bi ga imala na popisu
    ne znam, meni se to ne sviđa

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i to je još bilo usrid lita, vrućina za krepat, a ja doklapala do doma pješke. i kad sam izvadila ključ za otključat kuću sitim se: aaaaa di mi je auto ostalo parkirano isprid faksa.
    a valjda si bila zaljubljena... to je slicno, mozak grca pod poplavom hormona.... i...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj aleksanda70vanja sad si me podsjetila, ja sam prije mjesec dana isla po 2 nove kartice i to mi je bio vec drugi put. Doslovno su mi se smijali u banci i iscudavali kako sam vec zagubila i kartice i pinove koje sam dobila u 12. mjesecu. Ja se izvlacim na to da sam plava...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam se jutros probudila sva očajna baš zbog ovog problema :shock: Počela sam si razmišljati patim li i ja od nekakve bolesti što je sa mamine strane u mojoj obitelji čak i prisutno. Moj djeda i ujak imaju jako velikih problema sa pamćenjem.
    Ja se ne mogu sjetiti kada sam imala zadnju mengu i to me ubija. Ne mogu se sjetiti ni približno, a papirić gdje sam to zapisala sam izgubila. Menge nema i nema i sad me stid otići kod ginekologa i reći mu da ne zam datum zadnje.
    Ima još hrpa stvari koje se isto tako ne mogu sjetiti i sad mi je puno lakše nakon što sam pročitala ovaj članak.
    Hvala autorici što ga je iskopala

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala autorici što ga je iskopala
    je, fakat, ja nisam imala pojma da je to tako masovna pojava, povezivala sam to najvise s dojenjem, a sad vidim da i mame koje ne doje imaju iste probleme. :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    a valjda si bila zaljubljena... to je slicno, mozak grca pod poplavom hormona.... i...
    da znaš da i jesam. to je bilo ludo doba ružičastih očala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •