Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 128 od 128

Tema: Patite li i vi od mamnezije?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

O, a kak se onda zove ta "bolest" ak si ju već imal prije rođenja djeteta? 8)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma ti si več dugo rodila, tko to više zna kaj je bilo prije, a kaj poslije.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ma ti si več dugo rodila, tko to više zna kaj je bilo prije, a kaj poslije.
    ne, patila sam ja već prije od takve bolesti

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i ja se priključujem ovom klubu.
    jučer zovem jednu klijenticu, mamu kojab se friško vratila s porodiljnog i obajšnjavam ja njoj nešto , pa ona meni i odjednom samo stanem i počnem mucat, više ne znam o čem sam joj pričala, ali zato skužim da ona postavlja pitanje na koje sam joj odgovorila prije pol minute, a ja ne znam odgovor. lude, zbunjene, nema normalnih. i onda mi se šef čudi kad ne napravim plan taj mjesec.

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam prije poroda u naletu ludila čišćenja kuće, negdje pohranila nešto para za nekoliko rata osiguranja (pripremila sam ih unaprijed 8) ) i jučer pošla da ih uzmem tamo di sam mislila da sam ih stavila...kad ono :shock: nema ih! sve sam izvrnila i nisam ih našla. ovo je samo jedan od primjera što mi se dešava. vidite da mi je bolest počela i prije rođenja djeteta

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    potpisujem

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutka prvotno napisa
    potpisujem
    I mene ovo zanima?

pa ona meni i odjednom samo stanem i počnem mucat, više ne znam o čem sam joj pričala, ali zato skužim da ona postavlja pitanje na koje sam joj odgovorila prije pol minute, a ja ne znam odgovor

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lutka prvotno napisa
    potpisujem
    možda premamnezija??? 8)

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma ja mislim da se mamnezjia pojavljuje cim zena ostane trudna...sto definitvno ukljucuje vrijeme prije rodjenja djeteta...ili... vise ni sama nisam sigurna...o cemu ono pricamo :?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i traje do kraja života.
    u jednoj fazi postane babnezija

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni nije smijesno, mene moja mamnezija rastuzuje. vec se 8 godina pitam hoce li to ikada doci na staro... a stanje samo sve gore... pitam se kako ce biti nakon treceg ili eventualno cetvrtog djeteta

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

e baš ovu temu tražim pa da ju malo podignem.
    ne znam je li mamnezija, il nešto treće al sam luda od sebe više, prije sam tako lijepo znala sve gdje mi je, kad mi , je šta mi je, a sad nešto stavim negdje i kažem aha to sam stavila tu, i onda poslije kopaj po mogućim mjestima .
    Smutim se u danima, jednom sam došla na ispit i sva ljuta čekala, čekala, čekala i onda odjednom shvatila da je ispit bio jučer .
    i jednoim ležim u krevetu i mislim kako super što se ne moram još dignut jer ustra ujutro idem kod zubara i pogodite ....DA sutra sam skužila da sam trebala jučer bit kod zubara...uf
    Prije kad mi je netko rekao bilo kamo usred grada, na cesti, preko telefona, neku sitnicu da treba napravit ili reć uvijek nema problema, a sad sam se sto put ulovila kako se sjetim tek za par dana, ili se sjetim kad me nešto podsjeti, a jednom sam čak uvjeravala frendicu da mi to niej ni rekla , dok mi u pamćenje nije počela navirat poznata situacija.

od svih čuda, ljekovitih, vitamina i sl. ima li koji koji pomaže kod zaboravljivosti??

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam mislila da to traje dok su bebe, ali meni se bas oduzilo...
    Juce cekamo lift. Ulazi zena sa bebom u kolicima, nema mesta za nas sa biciklom. Nema veze, ljubazno kazem zeni da ide, mi cemo cekati da se lift vrati. I sta uradim...tek sto su se vrata zatvorila, ne sacekah da lift ode vec ga odmah zovem. Vrata se otvaraju, ista zena sa istim detetom, gleda me i smeje se. Izvinim se, a ona sva srecna: "nema veze, drago mi je da znam da nisam jedina kojoj se takve stvari dogadjaju".

Tockalica, postoje biljke za bolju koncentraciju i sl. ali mislm da kod mamnezije nema pomoci.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne patim, ja uživam, blaženo bilo stanje kad ništa nebitno ne opterećuje moju glavetinu

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jedva čekam ovu dijagnozu!!!
    Za sad su hormoni u trudnoći "krivci" za moje prekrasno bezbrižno stanje! Tak je dobro kad ne moraš misliti! A uskoro bum imala mamneziju!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj sandra-zvrk prvotno napisa
    Jedva čekam ovu dijagnozu!!!
    Za sad su hormoni u trudnoći "krivci" za moje prekrasno bezbrižno stanje! Tak je dobro kad ne moraš misliti! A uskoro bum imala mamneziju!
    a ne, ne ja stalno razmišljam jesam li što zaboravila, samo se u razlici s prošlim razmišljanjem osjećam tupasto,nesigurno jesam li što zaboravila a kad dođeš na ispit sljedeći dan i nije baš fora !!!

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ista stvar i kod mene.Malo mi je lakše jer sam mislila da sam luda :D
    Zaboravljam gdje sam šta stavila , pa čak i u koliko sati se beba probudila ili kada je zadnji put jela ...moram si zapisivati na papir puno toga !

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj migoh prvotno napisa
    Ista stvar i kod mene.Malo mi je lakše jer sam mislila da sam luda :D
    Zaboravljam gdje sam šta stavila , pa čak i u koliko sati se beba probudila ili kada je zadnji put jela ...moram si zapisivati na papir puno toga !

da tako si i ja pomislim, aha to je bilo u 9 i onda u 3 više ne znam kad je bilo.
    Također sad sam morala pit duphasotne 10 dana i kažem si počela sam ??. 06. :? :? . naravno da sam zaboravila kad, samo je isparilo. sreća da sam prebrojala dane na tableticama pa sam zapamtila kad popijem jednu onu tablu onda još jedan dan i gotovo. Možda sam fulala dan-gore dolje ali tu je negdje. :/

morat ću si počet zapisivat

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nakon prvog poroda mi je mamnezija bila užasna. sve sam zaboravljala, ali budalaštine nikako. to sam pamtila ko slon

jednom sam 5 dana odlazila kupit mliko i svaki bi ga put zaboravila. vrhunac je bio kad me mm navečer sjeo u auto da idemo isključivo po to mliko, a ja (dok sam oblačila cipele) na teraci ostavila novce na stolu i došla u dućan ko crkveni miš, nigdi novaca.

u ponediljak sam otišla u bolnicu kod svoje dr. otvorit porodiljni i upisat L. za jedan pregled. naravno, sve u istoj bolnici. i naravno, obavim šta imam za sebe, ali nju zaboravim zapisat za pregled.

ostale svakodnevne stvari koje zaboravljam više ni ne pamtim

ako mi je mamnezija bila izražena ovakvim intenzitetom s prvim ditetom šta će tek bit kad rodim drugo??? možda zaboravim i da sam udata i da sam majka pa se pritvorim u curetak.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iako sam znala da je vezano uz trudnoću, porod, odsutnost s posla, sad mi je puuuuuuuuuuuuuno lakše! Kad sam prvi radni dan nakon porodiljnog, ušla u razred i trebala održati uvodni sat, sva sam se preznojavala i jedva sam uspjela. A prije porodiljnog sam mogla lajat 45 min bez prestanka i nisam sve rekla! Od tada su prošle dvije školske godine a ja još uvijek nisam u normali, tek se vraćam! Ponekad imam osjećaj da ispred mog znanja stoji zid i tu nema ništa, a iza zida je sve što znam samo nemam malj da srušim zid!

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da malo podignem...

Ja se usred noći trgnem iz sna, vidim da mi dijete nije u naručju, panika, pipam u mraku po krevetu da mi se nije otkotrljao iz naručja...
    I onda pogledam u kinderbet, dijete mirno tamo spava...
    Moje zadnje sjećanje je da ga držim u naručju, dojim. Pojma nemam da sam se ustala s njim iz kreveta, napravila nekoliko koraka do kinderbeta i spustila ga.
    To mi se dogodilo nekih 10-ak puta, i svaki put se užasno prepadnem da mi je ispao iz ruku.
    A masu puta npr. pitam/kažem mm nešto i on u mene bijelo gleda, kaže pa sad si me to pitala prije 5 minuta... Ja razmišljaaaam i ne mogu se sjetit.
    Mogla bih nabrojati milijardu primjera

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jella, baš mi je drago da si podigla temu jer sam se već ozbiljno zabrinula i spremala otići do doktorice da me pošalje na pretrage.

Uhhhh...

)))

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sve je ovo prisutno i kod mene!
    A posebno ovaj dio o obavljanju deset poslova po kuci u isto vrijeme.
    I naravno, ni jedan ne napravim kako treba, pa me ulove zivci, pa stres itd itd!
    A tek kada si ujutro napravim salicu bijele kave i onda ju vucem sa sobom iz prostorije u prostoriju (ovisno gdje sto moram ZAPOCETI raditi), pa ju putem negdje zaboravim. Onda popodne najdem tu istu salicu kave, ali ne znam je li od jutros ili od jucer ujutro............provam......mlijeko se nije zakiselilo......ma dobra je, ionako nemam vremena napraviti si novu kavu!
    A uz frisku mamneziju tu su jos i hormoni od nove trudnoce od kojih stalno nesto placem i cmoljim. Ali usred epizode placa zaboravim sto me rasplakalo. Ni ne moram pisati koja je to sapunica moja svakodnevnica.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

3 godine nakon poroda kod mene gore nego ikad...
    Al sad vec svi oko mene znaju, pa kad me netko zamoli neku uslugu posebno mi napominje nekoliko puta da ne zaboravim i jos me mora podsjetit bar 3-4 puta. Iako, ipak se moze dogodit da zaboravim...

MM je postao gori od zene, stalno mi predbacuje "pa ti mene uopce ne slusas, koliko sam ti puta vec to pricao". Nije da ga ne slusam al ono...ispari za sekundu.

Prroslu nedjelju sam Svena ujutro digla za vrtic, srecom pa ga nisam i odvela, sjetila sam se kad smo se vec obukli, pa smo se vratili u krevet

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

to valjda počne još u trudnoći...

idemo MD i ja cijepit psa... izašli kroz vrata ispred zgrade kad se ja sjetim - e, a trebali bi povest psa!!!
    tu priča ne prestaje... vozimo se prema Dubravi kad se ja sjetim - e, al nemamo novce... ma dobro, budemo negdje na bankomat...
    došli do okretišta u Dubravi - e, al nemamo knjižicu od psa!!!
    naravno da smo se vraćali po to doma...

eto... ali stanje se ne poboljšava...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

oooo i ja sam tu

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

- izlazim van, skontam da sam zaboravila kljuceve od auta, vratim se doma, odem na wc i naravno opet izadem van do auta i onda se sjetim da sam zapravo isla po kljuceve...
    - konstantno zaboravljam MM-u kupiti sto mi kaze, cak i kad zapisem obicno mi papir ostane kuci...
    - nerjetko uđem npr u sobu i pitam se po što sam zapravo došla

..... itd itd... kod mene je kronično

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nakon 2,5 godine još me uvijek pere. baš nekidan trčim pod gablecom kući ogulit krumpir da nam ručak bude što prije gotov kad dodemo kući. Usput obavim nekoliko poslića, 3x pokisnem, trčim navrat-nanos da stignem, vratim se i sjetim se da sam opet zaboravila ogulit krumpir

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •