Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: 650 gr za 7 nedelja

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno 650 gr za 7 nedelja

sad smo se vratili sa sistematskog, pa rekoh da pitam za svaki slucaj...
    n. je rodjen sa 4000 gr, iz porodilista izasao sa 3700 gr, pre 7 nedelja (znaci sa 4 puna meseca) imao 7350 gr, a danas 8000 gr...
    iskljucivo dojimo, na zahtev, povremeno se posluzimo dudom, ali zaista minimalno...
    650 gr za 7 nedelja bi trebalo da je ok u ovoj dobi? da se ne brinem?
    planiram da pocnemo sa dohranom sledece nedelje, pa bih volela da mi je savest mirna...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja mislim da je sasvim super.
    Uzmi u obzir i da je je sada stvarno solidno tezak, i poduplao je porodjajnu tezinu (iako ni to nije toliko bitno), a i rodio se veliki.
    Tih 650g takodje mogu da budu i 800g i 600g, zavisi kako je izvagan prvi i drugi put, da li je piskio, jeo, kakio.. tako da se ne bih hvatala bas za tu brojku.
    U uspesnost dojenja u ovom periodu nema smisla da se sumnja, deca dobijaju sve manje, sve su pokretnija, sve vise trose, a i pocinje dohrana.
    U prevodu - ako si nekad i brinula da li mu je dojenje dovoljno, sad stvarno vise ne bi trebalo!

Cestitam i zelim vam sto duze druzenje sa maminom sikom!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I meni to zvuči skroz OK. Koliko sam shvatila to je negde od 4.5 do 6. meseca? Ako je on veseo i zdrav samo opušteno. Nađa je u 4. mesecu čini mi se dobila nešto oko 400g, doktorka rekla da je super. Samo uživajte!!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala na odgovorima
    ma i ja mislim da ne bi trebalo da se brinem, n. je ko bomobnica, zdrav i veseo, stvarno "easy maintenance" beba ... ali mi je nekako sigirnije kad cujem misljenja i iskusnijih mama

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

miljice, a zašto već dohrana? Ako ikako možeš, najbolje i najzdravije ti je bebu isključivo dojiti dok ne navrši šest mjeseci, tada je tek probavni sustav spreman za dohranu i manja je mogućnost alergija i upala probavnog trakta.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    miljice, a zašto već dohrana? Ako ikako možeš, najbolje i najzdravije ti je bebu isključivo dojiti dok ne navrši šest mjeseci, tada je tek probavni sustav spreman za dohranu i manja je mogućnost alergija i upala probavnog trakta.

pa n. ulazi u 7. mesec za nedelju dana, kad sam i planirala da lagano krenemo sa uvodjenjem nemlecne hrane a po redosledu iz nove tablice dohrane... to je ok, zar ne?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naravno da je ok, ako bude islo. Ne prihvate sva deca bas odmah dohranu, pa ako ti se desi da i dalje iskljucivo dojis, i to je normalno.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

aaaa, oprosti, ja krivo shvatila. Čitala onaj tvoj tekst gore pa sam skužila da ima 4 mjeseca, sad vidim da je krivo, a imaš i datum u potpisu kojeg jučer nisam ni vidjela čudan neki dan jučer!

Super ti je to sve, samo se opusti i po malo, bez forsiranja.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

no problem
    da znas da je jucerasnji dan bas bio cudan... i mm i ja smo bili potpuno slogirani... a i n. je spavao juce od 17 do 7 odjutros, sto mu se nikad nije desilo... verovatno je to sve zbog ovog ludog vremena...
    u svakom slucaju, thnx na savetima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •