Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: MODUS-društvo za psihološku pomoć

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno MODUS-društvo za psihološku pomoć

http://www.dpp.hr/hr/modus.php

Neka moderator premjesti ako ovoj temi nije ovdje mjesto.
    Zanima me je li itko ima kontakte s ovom udrugom, i što mislite o načinu njihova rada i pristupa problematici nasilja u obitelji ili "teško odgojive" djece.
    Danas sam kod doktora upoznala jednu mamu,, koja mi je spomenalu da se upisala na njihov tečaj, gdje uči kako se ponašati u određenim konfliktnim stanjima s djetetom, tj. kako reagirati ako se dijete ponaša na npr. način koji nas frustrira tj, kada nismo sigurni kako bi trebali reagirati .......

npr.

Psihološka podrška roditeljima s kronično bolesnom djecom- upisi u tijeku 12.09.2007.
    Psihološka podrška obiteljima s kronično bolesnom djecom

Pozivamo sve roditelje kronično bolesne djece na sudjelovanje u programu «Psihološka podrška obiteljima s kronično bolesnom djecom». Cilj programa je pružiti podršku i inspiraciju obiteljima koje se svakodnevno nose sa specifičnim poteškoćama, te ukazati na mogućnosti unaprjeđenja kvalitete života svih članova obitelji. Svi polaznici kao materijal s radionice besplatno dobivaju knjigu «Obitelji s kronično bolesnom djecom» autora Jespera Juula.

Korisnici

Program je namijenjen roditeljima djece s kroničnim bolestima, roditeljima djece s posebnim potrebama i invaliditetom. Poželjno je da se u radionice uključe oba roditelja iako to nije uvjet za sudjelovanje u programu.

Način rada

Program uključuje izlaganje educiranih psihologinja, vježbi i razgovora u koji su uključeni svi članovi grupe, te razmjenu iskustva polaznika.

Vrsta rada i trajanje

Program obuhvaća tri dvosatne radionice koje se održavaju u tjednom ritmu. Rad se odvija u grupama do 30 članova.

Napomena: U sklopu programa nismo u mogućnosti osigurati čuvanje djece dok su roditelji na radionici.

Način uključivanja

Molimo sve zainteresirane roditelje koji su u mogućnosti da prijavu o svom sudjelovanju pošalju mailom na adresu: modus@dpp.hr te da upišu tekst:

Prijava za sudjelovanje u programu «Psihološka podrška obiteljima s kronično bolesnom djecom» te da OBAVEZNO upišu:

Ime i prezime (ako dolaze oba roditelja, potrebno je upisati podatke za svakog).

Kontakt broj mobitela/telefona na koji se osobu najlakše može dobiti.

Ukratko poteškoća/bolest djeteta (1 rečenica)

Prijaviti se mogu i telefonski pozivom u Modus – Centar za djecu, mlade i obitelj tel 01/4621-554

svakog radnog dana od 9-19h.

Prijave se primaju do popunjenosti grupe (max.30 članova) prema redoslijedu javljanja zainteresiranih roditelja.

Radionice se održavaju u Modusu – Centu za djecu mlade i obitelj, Kneza Mislava 11.

Provođenje programa je omogučio Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Program je za polaznike besplatan.
    Obiteljska medijacija - novi način rješavanja sukoba u obitelji 24.07.2006.
    Ukoliko …

se (Vi ili netko u vašoj okolini) nalazite u složenoj obiteljskoj situaciji u kojoj vlastitim pokušajima ne uspijevate razriješiti problem na dobrobit svih uključenih strana …
    postoje poteškoće u vašem životu čije je rješenje moguće jedino kroz ravnopravan dogovor s drugom osobom/osobama …
    iscrpili ste kapacitete koje ste do sada koristili u rješavanju sukoba i ne znate kako dalje …
    mislite da bi bilo dobro da postoji nepristrana osoba koja bi «vodila» razgovor između sukobljenih strana …
    problem ostaje neriješen jer svaki pokušaj njegova rješavanja završi neproduktivnim i iscrpljujućim svađama i međusobnim optuživanjem, postavljanjem nemogućih zahtjeva, dugotrajnom šutnjom, gubitkom vremena i energije …
    RJEŠENJE SUKOBA JE I TADA MOGUĆE!!!

Pronađite konstruktivna rješenja obiteljskih konflikata i sporova uz pomoć neutralne osobe; pokušajte s

OBITELJSKOM MEDIJACIJOM

jer je obiteljska medijacija:

podrška u pronalaženju konstruktivnih rješenja koja međuljudske odnose čini kvalitetnijima
    posredovanje u konfliktima s ciljem postizanja dogovora koji će za obje strane biti prihvatljivi zato što
    sve uključene strane dobivaju - pristup pobjednik-pobjednik

Važni preduvjeti za uključivanje u medijaciju:

dobrovoljnost obje strane za sudjelovanje u procesu - spremnost na pregovore
    spremnost na pomicanje iz pozicija koje strane čvrsto drže u traženje zajedničkog interesa
    sposobnost poštivanja postignutog dogovora
    povjerenje u nepristranu osobu - medijatora
    Tko je medijator?

· medijator je stručna osoba koja je završila edukaciju iz područja obiteljske medijacije te je osposobljena za provođenje postupka posredovanja

· nepristrana osoba koja brine o procesu posredovanja

· ima sljedeće uloge:

· ne zauzima stranu, ne osuđuje niti procjenjuje

· vodi sukobljene strane kroz unaprijed dogovorene faze procesa posredovanja

· brine o tome da sve strane dobiju dovoljno prostora da izraze svoje potrebe, poteškoće, strahove, očekivanja te predlože rješenja

· pomaže da se sudionici u konfliktu jasno izraze i da mogu razumjeti stajalište druge strane

· radi na uspostavljanju ravnopravnog odnosa

Primjeri situacija u kojima obiteljska medijacija može biti korisna:

- roditeljstvo – dogovor oko neujednačenih odgojnih stilova

- dogovor oko roditeljskih dužnosti nakon rastave braka

- dogovor oko trajnih sukoba roditelja i djece

- dogovor oko raspodjele imovine nakon rastave

- dogovor oko njegovanja oboljelog člana obitelji

- dogovor oko raspodjele zadataka i obaveza u obitelji

…………

Uslugu obiteljske medijacije nudimo u Modusu od 2006. godine. Više o medijaciji pročitajte na našoj stranici u rubrikama Programi i Psihološke teme (obitelj)

Zahvaljujući financijskoj podršci Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba u 2006. godini možemo ponuditi besplatne usluge medijacije za prvih 20 korisnika!!!
    Novi ciklus edukacijske radionice art terapije 15.09.2006.
    Novi ciklus edukacijske radionice art terapije u Modusu čini 10 susreta koji se odvijaju jedanput tjedno u vremenu od 16,30 do 18,30 sati.

Radionice su namijenjene studentima psihologije, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Likovne akademije, socijalnog rada i Pedagoške akademije, kao i psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima i pedagozima, odnosno stručnjacima koji mogu koristiti crtež u terapijskom radu. Voditeljica je Nada Ivanović, diplomirani psiholog i kvalificirani art terapeut.

Radionica se bavi upoznavanjem s osnovama art terapije, teorijom art terapije, te primjenom art terapije u praksi. Uz predavanja ćemo se, kroz osobno sudjelovanje u vježbama, upoznati s mogućnostima likovnog izražavanja i komunikacije, te pristupima likovnom procesu u psihoterapiji. Više o radionicama možete pročitati u rubrici Programi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam išla kod njih prije2 god na Trening roditeljske kompetencije, ali ne do kraja jer sam morala početi mirovati u trudnoći i meni su bili ok.
    Ali o ovoj temi o kojoj govoriš ne znam

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam za striktno ovu temu, no imala sa s njima drugih kontakata i mogu reći sve najbolje o njima.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila sam kod njih na toj radionici za obitelji djece s kronično bolesnom djecom i bila jako razočarana jer su nam samo prepričavali samu knjigu koju su i poslije dijelili. Nisu stimulirali međusobnu izmjenu roditeljskih iskustava ili dozvolili da prekoračimo njihovo vrijeme predviđeno za to.
    Meni su dobro došli jer su mi pokazali vrijednost dobrih psihologa koje inače imam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •