Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Posivio zub?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Posivio zub?

Jucer sam skuzila da je Sankaru posivila lijeva jedinica, nije jako, otprilike kao smajliji na forumu . Boja je ravnomjerno rasporedjena, ne izgleda mi da je od bojica ili flomastera. Ni on ne zna otkud (nista ga ne boli), pa se pitam jeste li imali nekakvo slicno iskustvo, i sto to uopce moze biti?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andriji je jedan zubic (isto jedinica) odumro nakon udarca, pao je na stepenicama. Nismo ga vadili dok nije poceo raditi probleme, cuvao je mjesto stalnom zubu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, jao Sto je najgore, nije bilo niceg takvog da je pao ili nesto slicno.

Ako je Zdravlje djece prikladnije mjesto za ovo, molim moderatore da presele.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogao je biti bilo kakav udarac. A mozda je nesto deseto. A da postavis pitanje na Cybermedu?

Kod nas to nije imalo nikakve strasne posljedice. Taj zub je razbio s 2,5 godina i izvadio ga s 5 kad smo skuzili da mu se pokrej zuba napravila gnojna fistula. Zubarica je to sve izvadila i sanirala.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I meni to liči na avitalan zub. Koliko sam skontala kod vas je u pitanju mliječni zub? Ako je, ne moraš puno brinuti, jer će ga i tako zamijeniti stalni.

Moja je curka udarila zubom od umivaonik u školi i smo ga mrvicu okrhnula. Nažalost nakon 8 mjeseci zub (stalna jedinica) je počeo siviti. RTG je potvrdio da je zub avitalan.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Zrinki su posivjele obje gornje jedinice, oko 2 tjedna nakon udarca . I sad čitam i tješim se da se boja često vrati... nadam se, ovako je baš grdo kad se nasmije, a sivi zubići provire.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

i mojem sinu je tako posivio zub, jedinica, mislim desna (više nisam sigurna), i nakon par mjeseci boja se vratila, eto sad više ni ne vidim razliku.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nama se isto boja vratila, a bio je posivio nakon udarca.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bas sam danas pricala sa zubarkom o tome.. moj maleni je uspio isto pasti toliko jako da su gornje jedinice usle u usnu supljinu, iskrivile se i posivile. kaze da se vrati boja, odnosno taj korjen zivac postanu opet prokrrvljeni u rijetkim slucajevima. govorila je za situaciju mog sina. no ako je udarac bio blazi, odnosno ako se nije puno pokaknuo od prvobitnog polozaja onda su mozda vece sanse.
    rekla nam je da obavzno moramo pratiti da se ne stvore fistulice..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure moje,

sad ću čim dođem doma odmah curi pogledat jedinicu.

Ona je pala na pločniku dok je trčkarala nekako nezgodno baš na zub i primjetila sam nakon 2 tjedna da joj je zubić posivio,al sad kad razmislim kao da se boja vratila jer više ne primjećujem da je siv.nisam znala da je moguće da se boja može vratit.

ožujak, baš koma za sinove zubiće.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moj mladi sin je lupio gornjim zubicima po rubu kade. Jedinica lijevo se odkrhnula,a desna se zabila u zubno meso. Nakon dan dva se vratila u normalni polozaj ali sive boje. Zubar je komentirao da je to najmanji problem,ali da postoji opasnost da je od udarca stradao i zametak trajne jedinice...

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I moj stariji je udario prednjim zubima i nakon par dana jedna jedinica je posivila. Mislila sam da ce takav i ostati dok mu ne naraste trajni, ali onda se nakon par tjedana boja vratila.
    Pretpostavljam da se onda ne moram bojati ovoga sto je sony napisala, da je ostecen zametak trajnog zuba?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Čini se da naše jedinice pomalo vraćaju staru boju. Nadam se da ne umišljam .

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

moja djevojčica je isto lupila zubima i doslovno sutradan smo počeli primjecivati da taj zub mjenja boju..otišli smo kod zubarice,otvorila joj je rupu na tom zubu i rekla je ništa dalje ne raditi..ona ima 4,5godine i to će tako stajati dok zubić ne ispadne..nakon što joj je napravljena ta rupica neko vrime se činilo da se zub više nije toliko sivi,ali ipak nam se samo činilo,sad mi se čini da je još više siv/crn..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •