ah da se i ja požalim na svog zakonitog smradaca.
njemu ne da noge smrde nego je bojni otrov šala mala. iperit je nula koliku razornu moć ima smrad mm-ovih nogu

.
a sirotan stvarno održava higijenu. pere te nesritne papke i prije izlaska u bijeli svijet, a i sa povratka iz njega.
cipele mu je strogo zabranjeno skinit bilo di drugo osim u banju i isti tren oprat smrdljive nožurde. probao je on skidat cipele isprid ulaznih vrata, ali bi onda kuća ostala ovijena takvim smradom da su meni oči doslovno suzile. a kako i ne bi: skine cipele isprid vrata, pa prošeta priko tapeta i dugog hodnika do banja, pa se naglo siti kako nije ponio čiste čarape, pa opet progaza priko tapet-staze do sobe, pa se u sobi uzvrti ko prdac u gaćama birajući čarape (ko da će na modnu pistu s njima), pa se onda opet tapetom (koji je sad već u njegovom trećem prolasku njime upio smrad) vrati u banj. i onda fino skine one smrdljive čarapetine i stavi ih u košaru za šporku robu. fuuuuuj gadosti i smrada neslućenih razmjera.
onako kad skine cipele u banju i opere odma noge usmrdi samo banj, ali se otvori prozor i prozrači. onako šetkajući neopranim nogama usmrdi cilu kuću.
ja mislim da mm ima gljivice, ali njega natirat u doktora je ravno nemogućoj misiji. nema teorije. osim što ima nakupine debele kože pa su mu tabani više nalik konjskim kopitama nego ljudskim nogama (to je drugi par opanaka) sigurno je skupio gljivice. ali ta bijela koža, raspucala koja dođe do izražaja nakon namakanja nogu nema šta drugo bit nego nožni tartufi. i moli ga, kumi, priti.....da ode u doktora i uzme kremu - nema teorije. čak sam mu nedavno ispričala kako sam negdi pročitala jedan članak koji me zgrozio (to mi je bio onako adut za strah) i rekla mu kako su čoviku amputirali stopalo jer je godinama uzgajao gljivice koje su mu toliko izgrizle tabane da je onda kroz te ranice došla neka bakterija i otrovala mu tabane. stvarno sam bila uvjerljiva u izmišljanju da sam skoro pa i sebe uvjerila kako sam to pročitala i da se to stvarno dogodilo.
malo me je gleda blidunjavo, sasluša onako kako tele sluša gledajući u šarena vrata (a to je: slušam, slušam, a moje misli vrludaju zelenim pašnjacima) i pribacija program na tv-u.
sad ću kupit ovaj čaj od žalfije i hipermangan pa ćemo vidit čija će majka crnu vunu prest olitiga ko će više zagađivat naš kućni zrak svojim miomirisima. ima da stanem na kraj tim beštijama koje su mu napale noge, a moje nosnice trpe tolike atake da imam tzrajne posljedice.
neko ih je vrime maza s plymicolom, ali je linost pobijedila želju za izlječenjem gljivakisa. i vratili smo se na početak.
od sutra će moj dragan banjat nogare ko veliki momak.