Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: kreme za sunčanje

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno kreme za sunčanje

o kremama za sunčanje za djecu se puno toga pisalo, i stvarno pomogne pri odluci što kupiti...
    ... zanima me što koristite za sebe i svoju drugu polovicu

ja sam ove godine kupila Garnier Ambre Solaire Clear Protect faktor 20 i također njihov spray poslije sunčanja
    prvi put sam kupila Garnier za sunčanje pa me interesira kako ste zadovoljne ovom kremicom?

i još me zanima da li je netko koristio L'erbolario "pekmez" za brže tamnjenje, jučer sam to gledala u ljekarni i poznanica koja tamo radi kaže da je genijalna stvar, ali nema zaštitni faktor pa se mora kombinirati sa pravom kremom

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja iman isti ko ti ove godine i zasad sam zadovoljna...
    a za ovo drugo neznan...

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koristila sam ja pekmez prije par godina, i ok je. Cure na m&b forumu su odusevljene njime

Sad za sucanje koristim ulja sa prirodnim spf, ulje cileanskog ljesnjaka (SPF do 30), ulje sjemenki cileanske maline (SPF do 40), shea maslac (SPF do 8).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj kobila_suzy prvotno napisa

Sad za sucanje koristim ulja sa prirodnim spf, ulje cileanskog ljesnjaka (SPF do 30), ulje sjemenki cileanske maline (SPF do 40)
    Po ovo se mora u Čile ili...??

Ja bih rado probala izbjeći svu "kemiju" ove godine. Molim te savjet: maže li se takvo ulje puno prije izlaganja suncu ili se nanosi na plaži? Što znači "SPF DO 30? Od koliko točno?? Jesu li takva ulja termostabilna? Koliko mogu stajati, u kakvoj ambalaži i na kojim uvjetima?

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Citiraj kobila_suzy prvotno napisa

Sad za sucanje koristim ulja sa prirodnim spf, ulje cileanskog ljesnjaka (SPF do 30), ulje sjemenki cileanske maline (SPF do 40)
    Po ovo se mora u Čile ili...??

Ja bih rado probala izbjeći svu "kemiju" ove godine. Molim te savjet: maže li se takvo ulje puno prije izlaganja suncu ili se nanosi na plaži? Što znači "SPF DO 30? Od koliko točno?? Jesu li takva ulja termostabilna? Koliko mogu stajati, u kakvoj ambalaži i na kojim uvjetima?
    Cileanski ljesnjak od 10-30, sjemenke maline od 25-40. Ulje cileanskog ljesnjaka je stabilnije od ulja sjemenki maline, potonje treba potrositi u roku od 3 mjeseca od otvaranja. Idealno je rastociti ih, odnosno nositi na plazu samo onoliko koliko ce se taj dan potrositi, ne citavu kolicinu. Ambalaza staklo ili pet, nije nuzno da su bilja ulja u staklenoj ambalazi, to je bitno za etericna. Mislim, mogu se nositi i svaki dan ako ce se potrositi za vrijeme trajanja godisnjeg

Uguglaj jedno ili drugo (npr ulje sjemenki cileanske maline ili ulje cileanskog ljesnjaka) pa ces naci i gdje ima, osim u Cileu.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesu ti ljesnjaci i maline ok i za djecu?

L. se neki dan cijela osula od sredstva za suncanje (onog iz dm-a) pa ne znam kaj bi sad :/

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dr. Hauschka je ok jer je na biljnoj bazi i nema kemije. Koristim tu kozmetiku i jako sam zadovoljna.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja koristim dječje kreme za sunčanje, zadnje tri godine Avonove.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prosle godine sam otkrila Bergasol za lice i telo, spf 50. Malo je skuplji, ali mi savrseno odgovara, lepo se razmazuje i mirise mmmm....

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja se isto mažem s dječjim, ove godine je to Vichy
    a ovaj pekmez što pitaš je odličan, za pocrnit, ali ne kao zaštita

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koristim Uriage Creme Extreme SPF 50+, za lice i dekolte. Skupa je kao sam vrag, ali jedina od koje ne dobivam lisajeve, osipe ili nesto jos gore. Bez mirisa je i parabena, a nije ni komedogena, sto god to znacilo. Smeta me samo sto je lagano tonirana, a ja sam prirodno bijela kao svijeca. No i to koza nekako upije pa ne izgledam kao da sam lose napudrana.

Na sunce u principu uopce ne mogu jer sam alergicna pa ga uglavnom izbjegavam. Za ostatak tijela, ako se zelim okupati recimo u 19 sati, stavljam najmanje SPF30, obavezno bez konzervansa, mirisa i cega sve ne.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo neke informacije o pekmezu...

jučer sam u jednoj ljekarni u Ozaljskoj naletila na savjetovanje od firme L`erbolario pa sam se išla malo raspitati

uglavnom, cura veli da je točno da nema zaštite ali se korsti u kombinaciji sa kremom koja ima zaštitu tako da se prvo namaže sa kremom koja ima faktor i nakon 10-ak minuta kada se ova upije namaže se sa pekmezom

koristiti se može i za lice, i veli da uopće ne maže odjeću (kako sam malo čitala, izgleda da je jedina sigurna za badiće, ručnike...)

i još mi je dala informaciju da je dobro mazati tjedan dana prije mora da se napravi neka podloga na koži (naravno ovo je individualno, tj. za one koji nisu bili u solariju i sl.)

na kraju sam je kupila, ali u drugoj ljekarni gdje je jeftinija

mislim da ću biti zadovljna, a o dojmovima javim nakon ljetovanja

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nekidan sam vidjela na TV-u reportažu o zaštitnim faktorima...malo su svi poletjeli k zaštiti 50 kad ono (kaže dermatologica neka cijenjena) ništa nije više 50 od recimo 25 , za nekih 4-7% je to bolja zaštita...kaže ona da je to samo marketing. Neki ljudi se mažu i sa 50 i idu na najgore sunce na sunčanje i pocrvene stoga...i kaže ta liječnica da mi nikad ne nanesemo na kozu kreme za zaštitu koliko bi trebali, nego samo trećinu...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa
    Evo neke informacije o pekmezu...

jučer sam u jednoj ljekarni u Ozaljskoj naletila na savjetovanje od firme L`erbolario pa sam se išla malo raspitati

uglavnom, cura veli da je točno da nema zaštite ali se korsti u kombinaciji sa kremom koja ima zaštitu tako da se prvo namaže sa kremom koja ima faktor i nakon 10-ak minuta kada se ova upije namaže se sa pekmezom

koristiti se može i za lice, i veli da uopće ne maže odjeću (kako sam malo čitala, izgleda da je jedina sigurna za badiće, ručnike...)

i još mi je dala informaciju da je dobro mazati tjedan dana prije mora da se napravi neka podloga na koži (naravno ovo je individualno, tj. za one koji nisu bili u solariju i sl.)

na kraju sam je kupila, ali u drugoj ljekarni gdje je jeftinija

mislim da ću biti zadovljna, a o dojmovima javim nakon ljetovanja
    Što si ti na kraju kupila??? Kremu od L'erbolaria ili pekmez??? I kakav je tčno to pekmez???? :?

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kupila sam pekmez i ovo gore što sam opisivala (kako se koristi, da li smije na lice itd. se odnosi na njega)

evo linka:

http://www.erbolario.com/int/index.php?id=480

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Tko želi mogu mu na mail poslati detaljan članak o tome što kreme za sunčanje rade ljudskom tijelu ..
    pozdrav

Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

podižem temu..
    drage trudnice zanima me koje ste se kreme za sunčanje odlučile koristiti?
    ne znam dal treba kod odabira posebno obratiti pažnju na sastav....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •