Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Oštećena caklina

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Oštećena caklina

Riječ je o gornjim jedinicama. Ispočetka mi se činilo da su zubići na mjestima (par točkica) drugačije pigmentirani, a onda sam skužila da je ustvari skinuta caklina.
    Je li se tko susreo sa sličnim, ne znam je li on caklinu oštetio mehanički, time što svašta stavlja u usta (može li se uopće tako oštetiti?) ili je to znak da mu možda nedostaje nekih vitamina?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sin nema caklinu uopće. Stomatolozi su se složili samo u tome da to nije posljedica nedostatka vitamina ili nečeg drugog. Preporučaju pojačanu higijenu, i snimanje zubiju kad bude malo stariji (da se vidi kakva je situacija s trajnim zubima).
    Nisam ti baš pomogla, ali eto da znaš da nas ima još
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:45

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Sin nema caklinu uopće.
    kako nema caklinu :?
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:44

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tih par točkica u drugoj boji može biti i karijes.Ako su točkice sivkaste,žućkaste...to je najvjerojatnije karijes u začetku.Svakako dijete treba odvesti stomatologu koji je specijalista dječje stomatologije.
    Ovo da uopće nema cakline mi je nevjerojatno,jer inače je zub nezaštićen,mekan, kao npr.čovjek bez kože.
    Inače,ja sam kao dijete imala jako oštećenu caklinu na trajnim zubima kao posljedicu bolesti i lijekova.Nije bilo nikakvog drugog rješenja,nego staviti porculanske navlake na zube da ih se zaštiti od propadanja,tako da zub bez cakline ne može opstati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ni ja nisam čula da još netko nema caklinu, ali eto, nema ju. Zubi su mu prozirni, i kratki, vjerojatno se i troše. Bili smo na stomatološkom fakultetu, i samo smo dobili preporuku za temeljito i redovito čiščenje zubića.
    A o reakcijama dobronamjernih prolaznika već sam pisala na drugom topicu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da,grdo je to.Ja cijeli život imam zbog toga komplekese.Iako je danas protetika super napredovala i moje porculanske krunice izgledaju savršeno i oni koji ne znaju nikad ne bi rekli da to nisu moji zubi,ali-nisu i ja to znam i to mene ždere od kad znam za sebe.
    Mogu te utješiti da trajni zubi ne moraju ispast ko i mliječni,možda budu dobri,a ako i ne bude tako,uvijek ostaje protetika(koja je,na žalost jako skupa,al učinkoviota)

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mom starijem sinu mlijecni zubici su bili kao biseri, a zatim su izrasli trajni, kojima je do polovice zuba ostecena caklina. nikad mi nitko nije odgovorio koji je uzrok! ako netko od vas nesto zna, napisite!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da vam je za početak najbolje riješenje - DOBAR stomatolog. Koji će se potruditi oko tih zubića i sačuvati ih. Naravno uz vašu pomoć i suradnju. Bez stomatologa ništa.
    U svakom slučaju kontaktirajte ga/ju.
    Sretno

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa, stomatologe smo i pitali i nemaju pojma od cega je.
    ti si iz struke?
    na srecu, nekim cudom mu se zubi ne kvare!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Tih par točkica u drugoj boji može biti i karijes.Ako su točkice sivkaste,žućkaste...to je najvjerojatnije karijes u začetku.
    Ne vjerujem da je karijes jer mi se samo činilo da su točkice u drugoj boji ali na kraju nisu točkice nego rupice. On tek ima gore 4 zuba, a dolje (još uvijek!) samo 2. Nikad još nije probao ništa slatko, uglavnom dojimo, dohrana samo zdravo i nezačinjeno i ne mogu paziti više nego što pazim što jede. Tijekom trudnoće sam pila fluor baš zbog zubi i sad ovo. Svakako ćemo otići stomatologu, samo zanimalo me ima li još tko sličnu situaciju.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Koliko, toliko iz struke sam. Sestra sam i radila sam kod stomatologice oko god. i pol.
    LIMA - razočarat ću te, ali to ti je 90% od tog famoznog fluora za kojim uopče nema potrebe. Mislim piti ga u trudnoći. Sjećam se da nam je dolazilo (preko ljeta) dosta ljudi iz vana (ne sjećam se točno koja država, gdje svim trudnicama preporučaju fluor) sa klincima koji su imali slične probleme. Ili s caklinom, ili su u samom zubu bile mrlje itd...Pa je moja ''šefica'' govorila da je to od fluora. Uglavnom ona je imala neku pasticu (kaj samo stomatolozi mogu kupiti) s čim je mazala zubiće. Sorry al ne sječam se koja. A bilo je i kojekakvih drugih metoda, ali riješenja mora biti, ako ne već riješenja al barem pokušaja.
    Zato sam ti i rekla DOBAR stomatolog, jer niti svi znaju (stariji se večinom drže stare škole ), niti se svima da zabavljati takvim neuobičajenim stvarima. Lakše im se držati rutine a za ovak nekaj reči ne znam. :shock:
    Dakle, svakako po stručno mišljenje. Ako kaže - ''ne znam'', traži drugoga. Objašnjenje mora biti.
    Puhovi tebi savjetujem isto. Stomatolog se isto mora potruditi kao i bilo koji drugi liječnik. Neće ti npr. dr. opće prakse reči ''ne znam'' i nikome ništa, nego će te poslati specijalisti koji bi trebao znati. Tako i stomatolozi funkcioniraju. Ima više grana stomatologije i oni moraju surađivati. A ako se nekome ne da. Nebudi lijena pa potraži nekog drugog. Jer ipak su to trajni zubi koji mu trebaju za cijeli život .
    Malo sam se raspisala al šta sad. Voljela bi pomoći pa makar i polovičnim savjetom

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu, nadovezacu se ovdje.
    Ena (20 mjeseci) je prosli tjedan uzimala antibiotik Amoksil, i pred sam kraj uzimanja sam primijetila da su joj zubi skroz pozutjeli,
    od pola zuba prema gore su postali bas ruzno zuti,
    bila sam stvarno sokirana jer se to desilo u par dana.
    Redovno peremo zubice, iako to ne voli u tome istrajavam, do unazad par dana nismo koristili pastu a sad sam i nju uvela misleci da ce nam pomoci, tacnije povjerovala sam u trenutku da joj nisam dobro oprala zubice zadnji put :/ . To naravno nije bilo to.
    Onda sam pomislila da je to zbog antibiotika,
    ali zvala sam pedijatricu (dvije tacnije) i rekle su da bi Ena bila prva sa tom reakcijom na taj antibiotik i da su prilicno sigurne da to nije u vezi.
    Preporucile su posjet zubaru.

Ima li ko kakvu ideju sta bi to moglo biti,
    jel' moze to biti pokazatelj necega sto se odvija u organizmu :? ,
    i dajte mi molim vas preporucite privatnog djecjeg stomatologa, hitno mi je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako već nisi dobila neki kontakt, imam ja odličnog pedodonta

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

VIPmama, daj molim te podatke
    i hvala ti puno

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

LIMA, puhovi jeste li što riješili?
    Znatiželjna sam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji pasta koja mineralizira caklinu.
    Kad ulovim vremena napisem kako se zove i gdje se moze kupiti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Oštećena caklina

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Riječ je o gornjim jedinicama. Ispočetka mi se činilo da su zubići na mjestima (par točkica) drugačije pigmentirani, a onda sam skužila da je ustvari skinuta caklina.
    Identicno kao kod nas s time da se kod N. to dogodilo i na dvojkama gore.
    S obzirom da sam 8 godina radila u stomatologiji istog trena smo isli pedodontu. Zub bez cakline je mekan i neotporan na mehanicka i ine utjecaje i samim time podlozniji karijesu. Caklina je kao jedan stit.
    Dakle dok nam je rekao da je to "greska u nastajanju" zubica i da s obzirom da je lokalizirano na samo ta 4 zuba(ostali su joj kao bisercici bijeli i cisti) i da je jos premala za suradnju u smislu nekog popravljanja da pustim da to miruje dokle god nece izazivati bolove ili druge probleme.
    Uz pojacanu higijenu i premazivanje aminfluorid gelom jednom tjedno.

To je bilo prije nekih godinu dana, u medjuvremenu su ti zubi skroz otisli, potrosili su se i crni su, kariozni bez obira na nas trud da ih ocuvamo. Grdi su za vidjeti i grozna mi je pomisao da to ima u ustima a ne mozemo popraviti, ali eto zivi i funkcionira s njima normalno, odgriza na zubice do tih, jos je nisu bolili i nadam se da i nece dok ne bude spremna za popravljanje.

E da, treba pratiti i druge zubice kod izbijanja i rasta jer to stanje moze zahvatiti i sve zube na zalost ili jednu cijelu celjust.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Citiraj Tanči prvotno napisa
    Tih par točkica u drugoj boji može biti i karijes.Ako su točkice sivkaste,žućkaste...to je najvjerojatnije karijes u začetku.
    Ne vjerujem da je karijes jer mi se samo činilo da su točkice u drugoj boji ali na kraju nisu točkice nego rupice. On tek ima gore 4 zuba, a dolje (još uvijek!) samo 2. Nikad još nije probao ništa slatko, uglavnom dojimo, dohrana samo zdravo i nezačinjeno i ne mogu paziti više nego što pazim što jede. Tijekom trudnoće sam pila fluor baš zbog zubi i sad ovo. Svakako ćemo otići stomatologu, samo zanimalo me ima li još tko sličnu situaciju.
    Mi smo zbog rupice (bez promjene boje) na zubu (četvorka) otišli zubaru. Teta je rekla da je to početni stadij karijesa i popravila zubić.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nema tu pravila. Kod nas je karijes nastao kao sekundarna pojava, tj. posljedica ne imanja cakline, a ne obratno.
    Dakle zubici su joj izrasli sa vecinom svoje povrsine bez cakline i tek nakon nekoliko mjeseci se razvio karijes, sto je i bilo ocekivano.
    Mi smo kod zubara isli cim sam skuzila da nekaj ne stima i on je utvrdio da karijesa nema, ali isto tako nam je rekao da je neminovno da ga na tim zubicima dobije bas zbog nepostojanja cakline.

U svakom slucaju bi trebalo otici stomatologu kod bilo kakvih promjena na zubima.
    I mislim da je sto se nastanka karijesa tice vaznija higijena usne supljine nego vrsta hrane koja se jede.
    Nista ne znaci ne jesti nista slatko a ne prati zube nakon jela, a pogotovo prije spavanja ( mislim na djecicu iako se odnosi na svu dob i naravno da mislim da je bolje da se zdravo hrane, da me krivo ne shvatite). Ostaci papice stvaraju naslage na zubima i ako se one ne uklone cetkanjem, ciscenjem zubiju pogodne su za razvoj bakterija ispod njih i nastanka karijesa. Secer je tu najpogodniji za razvoj istih ali isto tako i druga hrana, namirnice.....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A jel' ima neko ideju zasto su mom djetetu pozutjeli zubi u par dana?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

lane, ti si zasad najsličnija našem slučaju (i jedina za koju sam čula )
    Kod kojeg ste stomatologa bili? Jesu vam preporučivali slikanje zuba? Jesu vam rekli zbog čega su tako izrasli? Koliko su veliki zubići, jesu normalne veličine, ili se troše?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo i nas sa potpuno istim problemom kao i lima...a fluor u trudnoci nisam uzimala tako da ne mora on biti uzrok.Spremamo se stomatologu no S. ne dozvoljava uvek da mu se pridje zubima te iz tog razloga jos nismo otisli na pregled...a inace jos uvek dojimo i nocu nadam se da to nije uzrok problema...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dojenje sigurno nije uzrok.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jaca2006 prvotno napisa
    zubi skroz pozutjeli,
    od pola zuba prema gore su postali bas ruzno zuti,

Nemam pojma šta je to ali i mom starijem se to desilo. Pije antibiotski sirup već nekoliko dana.

I fakat je ružna neka žuta boja kao da je jeo smoki.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Dojenje sigurno nije uzrok.
    ja bi se slozila

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Točno je da neki lijekovi mogu obojati zube,ali za Amoxil to nikad nisam čula,pa ne vjerujem da je to uzrok.Da li možda dijete troši kakav pripravak željeza?

Što se tiče karijesa,dječja usta su rođenjem sterilna,ali ih mi zagadimo kojekakvim nesmotrenim postupcima.Nikad nemojte lizati ili cuclati dječju dudu,ako padne na pod,a ne možete ju oprati,radije nemojte djetetu dati dudu,nego da ju obližete i punu vaših bakterija date djetetu.Nikad ne ljubite dijete u usta,isto ćete mu/joj uvaliti gomilu bakterija,između ostalog i onih koje izazivaju karijes,a također se na taj način prenosi i helikobakter piroli koji uzrokuje čir na želucu i gastritis,te mononukleoza koju još i zovu "bolest poljupca" te mnoge druge bakterije koje zaista vašem djetetu ne trebaju.
    Dijete mora imati svoju čašu,svoj pribor za jelo i redovito prati zube,osobito prije spavanja.Ja svojoj kćeri dajem i fluonatril i zubi su joj savršeni.U današnje vrijeme je i velika pomoć u borbi protiv karijesa,tzv. pečačenje zubi,pečatiti se mogu i mliječni zubi,ali moraju biti savršeno zdravi prije postupka.Uglavnom,treba naći dobrog dječjeg stomatologa i redoviti ga pohoditi,od malena,tako da se dijete navikne na ordinaciju,doktora,pa će kasnije ako bude porebe za intervencijom biti puno lakše to izvesti.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

treba naći dobrog dječjeg stomatologa i redoviti ga pohoditi,od malena,tako da se dijete navikne na ordinaciju,doktora,pa će kasnije ako bude porebe za intervencijom biti puno lakše to izvesti
    U potpunosti se slažem.
    Ako dotični ''sada'' ne želi intervenirati ili ga se dijete boji - tražiti drugoga.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Tanci, istu stvar su mi rekle i pedijatrice za Amoksil
    Ja sam posumnjala na njega jer su zubi pozutjeli upravo u vrijeme kad ga je uzimala
    Higijenu usta stvarno odrzavamo svakodnevno
    cak sam joj davala i fluonatril od navrsene godine dana,
    a sad sam prestala jer sam joj pocela prati zubice s pastom.
    Meni je cudno to sto su joj zubi u kratkom periodu promijenili boju.
    Bili su to lijepi bijeli zubici (smrc smrc ) i promjena se desila doslovno preko noci.
    Zbog sumnje na alergiju na mlijeko i konzervanse ne jede cokoladu a ni druge slatkise.
    Dudu nema, i nije je nikad ni koristila
    po noci ne konzumira nista, kad zaspi ne pije ni vodu do ujutro.
    Nikakve lijekove za zeljezo ne uzima niti je ikad uzimala
    Jednostavno ne mogu pronaci nikakav uzrok ovome sto se desilo :?
    Idemo stomatologu odmah nakon praznika, vidjecemo sta ce nam reci.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Idemo stomatologu odmah nakon praznika, vidjecemo sta ce nam reci.
    To ti je i moj savjet. Ipak su oni stručnjaci, a mi možemo samo nagađati.
    Sretno i javi šta ste otkrili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mom djetetu su poceli nicati zubici sa 3 mjeseca, rasli su po 3-4 odjednom i u dobi od 6 mj. imala je vec 12 zuba. Stomatolozi (a obisla sam ih ohohoo) su zakljucili da se zbog brzog rasta caklina nije stigla dovoljno mineralizirati, bila je "tanka" na nekim mjestima je napukla i zub se poceo trositi, tada je imala 1,5 godinu. Sreca, to je prica samo sa gornjim jedinicama i dvojkama, dok su ostali super.

Premazivali smo zubice sa "nekom bijelom pastom" kod stomatologa, svakih 7 dana, a dr. je skrivao ime paste kao da je patent za proizvodnju zlata vise smo se kod njega nahodali nego sto je bilo koristi od premazivanja, jer B nije htjela suradivati.

Uglavnom radi se o
    http://www.gceurope.com/products/detail.php?id=112
    http://en.wikipedia.org/wiki/GC_Tooth_Mousse

Nakon sto sam pastu kupila, premazivali smo doma zubice 1 mjesec i erozija se zaustavila, cak je jedinica koja je potamnila opet dobila skoro normalnu boju. Zubi se i dalje trose, jer odozdo nemaju caklinu, ali puno sporije.

E sada, nezgodno je, bilo sto preporuciti ovako preko foruma, ja nemam nikakve veze sa stomatologijom, a razni stomatolozi imaju razlicito misljenje o mlijecnim zubima. Bilo bi mi puno draze da vam tu info da onaj kod kojeg dijete ide, a ne netko sa foruma.
    Medutim, ovo sada pisem jer su mene stvarno naljutili. Kad sam saznala da postoji TM, nazvala sam te iste zubare koji su mi rekli da mlijecni zubi nisu bitni... da ih samo peremo i pustimo da traju dok traju, da je ona premala za popravak... dakle, nazovem i pitam smijem li TM koristiti za dijete od 2,5 godine i svi su redom rekli, naravno to je jako, jako dobra stvar!! Mislim :? a zasto mi onda niste preporucili prije godinu dana kad je problem poceo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nekog zanima, da jos ne duljim, mogu napisati kako smo je mi koristili, te gdje sam kupila.
    Nije nikakva mistifikacija, to bi trebalo biti moguce naruciti kod bilo kojeg zubara, ako vam je voljan prodati, kosta oko 150 kn a ako ne uspijete tako, mogu napisati u kojoj ljekarni u Zg. znaju za TM i naruce ju.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eeeeee, to je ta pasta koju je moja dr. koristila za klince i da, prodavali smo ju tko je htio. I da, mlječni zubići su jako važni jer čuvaju mjesto trajnom nasljedniku. Koji god stomatolog ne misli tako treba ga promjeniti. Ipak je naše pravo birati dr.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    lane, ti si zasad najsličnija našem slučaju (i jedina za koju sam čula )
    Kod kojeg ste stomatologa bili? Jesu vam preporučivali slikanje zuba? Jesu vam rekli zbog čega su tako izrasli? Koliko su veliki zubići, jesu normalne veličine, ili se troše?
    I meni je "drago" da nisam jedina u svojoj muci, mislim radi razmjene savjeta i iskustava.
    1. Bili smo u jednoj privatnoj poliklinici koju i sama posjecujem, a imaju pedodonta koji je i ortodont tako da je poprilicno strucan i vjerujem mu.
    2. Nije nam preporucio slikanje.
    3. Rekao mi je da su takvi izrasli zbog nekog poremecaja u razvoju jos dok su zameci(zubi). Nije zbog nikakvog nedostatka necega, dojenja nocu, niti pada na te zubice ( N. je zveknula na taj dio kad su jedinice bile tik do nicanja)
    4. Ti zubici se sada tesko mogu nazvati zubicima, prije su to krnje, 1/3 onog sto je nekada bilo. Oni su izrasli cijelu svoju velicinu s takvom polovicnom caklinom a onda su se poceli otkrhavati. Npr. zagrize nesto i odlomi se jedan komadic zuba i tako stalno. Pod prstima sam imala osjecaj da bih noktom mogla ukloniti cijeli zub i jos je u medjuvremenu nastao i karijes. KOMA! Jedina sreca u nesreci je da je nista ne boli.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ova pasta tj.pjena koju spominjete je jaaako dobra i nama je takodjer puno pomogla u ocuvanju stanja i takodjer sam primjetila da joj se boja zubica bitno popravila. Jednom tjedno premazem s tom pasticom bubane zubeke, a jednom mjesecno sve. I stomatolozi bi je trebali preporucivati i takodjer omoguciti pacijentima da je i kupe preko njih, sto njima dakako nije u interesu jer onda isto ne bi mogli i naplacivati. Uzas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lane i mi smo identican slucaj, samo smo malo stariji od vas i to uopce nije tako usamljena pojava, zubari bi trebali znati dati savjet.
    Jedinice su se krhale i drobile i polovica je nestala u samo 2 mj, a od kada koristim TM opstala je trecina jedinica i citave dvojke, da ih nismo premazivali odavno nicega ne bi bilo.

Vi to koristite stalno?
    Meni su rekli ne premazivati dulje od 3 mj. u kontinuitetu :?

Kupila sam TM prije godinu dana i uvoznik je imao neke cudne zahtjeve da ne zeli prodavati komadno nego cijeli paket sa svim okusima, uglavnom ne sjecam se vise ali ispao je problem... kamen mudraca oko necega sto mozes naruciti preko interneta za 20 E, mislim

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zara 01 mi smo je narucili preko naseg stomatologa, doduse ja sam kod njega prije radila pa nije bilo problema.

Znam da to nije rijetka pojava, rekao nam je stomatolog da se to kod neke djece pojavi na svim zubicima i da smo sretni sto je izolirano na samo ta 4. Prvo mi je preporucio kao sto sam vec napisala aminofluorid gel, ali me je onda zvao da mi kaze za TM. Kao nije htio da ispadne da me nagovara da nesto preko njega kupujem iako sam platila samo nabavnu cijenu. A i ja je ovdje nisam htjela spominjati direktno da ne bi ispalo da reklamiram nekoga, ali posto se vec pokrenula tema na istu....

Mi smo tada dobili upute mazati 1 x tjedno sve zubice kroz 3-4 mjeseca, a onda 1 x mjesecno. Ja joj sada mazem 1 x mjesecno sve zubice a jos uvijek svakih tjedan do dva zaista malu kolicinu namazem i na oboljele(na vlastitu odgovornost).Nadam se da ne grijesim jako , ne vidim da bi joj to moglo skoditi, a s obzirom da joj stvarno pomaze i da su se prestali krhati zubici nastavit cu jos neko vrijeme pa pauzirat, a idemo i na kontrolu za mjesec dana pa cu se posavjetovati za dalje.

TM koristim i ja jednom mjesecno jer imam dosta osjetljive zube i jako mi pomaze, a i bijeliji su zubi. I stomatolog mi je uvijek nanese nakon ciscenja kamenca i poliranja zubiju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Opet ja. Ponukana ovom TM pjenom i dilemom da li se smije kontinuirano koristiti ili ne, zvala sam naseg stomatologa i pitala s obzirom da je koristimo kontinuirano da li je to frka ili nije pa je rekao da nije nikakav problem, pogotovo ako dijete zna ispljunuti visak, a moja N. pljuje kao velika. Znaci, dapace jednom u dva tjedna premazati zubeke i nakon par minuta dijete ispljune. To se odnosi na oboljele zubice, a kaze da i kod zdravih mljecnih preventivno za karijes 1 x mjesecno.
    Bitno je da ostane u ustima,tj. zubima bar 3 minute jer joj slina pospjesuje djelovanje, a onda taj visak ispljunuti i ne jesti i piti barem pola sata nakon toga.
    Pa eto ako nekome to nesto znaci......nadam se da sam pomogla.

Pozdravcic.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ni ja ne kuzim sto bi tu bilo sporno i zasto samo 3 mj. ali isto su mi rekla dva stomatologa. Mi smo napravili pauzu od otprilike 6 mj. i sada opet pocinjemo sa kurom od 3 mj.

Prva 2 tjedna svaki dan skroz malu kolicinu na jedinice i dvojke i 1x tjedno sve zubice.
    Sljedeca 2 tjedna 4-5x tjedno opet demineralizirane, a 1x tjedno sve.
    Nakon toga 2 mjeseca, 1x tjedno sve zubice.
    Pa onda dulja pauza. Cijelo vrijeme prati sa djecijim Elmex-om sa Aminfluoridom.

Frendici koja je bila trudna i imala problema sa zubima sam isto rekla za TM, njoj je pak stomatolog preporucio koristiti cijelu trudnocu 2-3x tjedno :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hmm da mi ne pljujemo, mi gutamo, jer je okus jaakoo fini :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ah i mi ponekad progutamo jer je jagodica jaaako finaaaaa. Ali ne moze stetiti.
    Iducu srijedu idemo na kontrolu, bas me zanima sto ce reci na stanje pa se javim.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel može meni netko napisati gdje se ta pasta može nabaviti kod nas (osim preko zubara) ili preko neta?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ninaXY, kad saznamo kako nabaviti pastu, hoćemo li skupa naručiti?

Naime, i M. su gornje jedinice i dvojke skroz propale, prvo je nestala caklina, a sada zubići lagano propadaju, pa se pridružujem klubu majki djece s oštećenim zubićima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, probajte zamoliti negdje u Zadru u ljekarni da vam naruce.

Prepisujem sa deklaracije:

TOOTH MOUSSE 40g, 35 ml po tubi
    Proizvodac: GC-Japan
    Porijeklo: Belgija
    Uvoznik: Maico d.o.o. Varazdin, F.Galinca 19a

Ako ne uspijete dam vam broj telefona u Zagrebu, potrebno je par dana ranije nazvati da se naruci.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja zvala ljekarne po cijelom gradu, i evo iz jedne dobila pozitivan odgovor, kaže da će naručiti, a da li će stići, nije sigurna, navodno je već jednom naručila tu pastu, ali nikad je nije dobila.
    ninaXY, hoćeš da i tebi naručim jednu?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Rhea, imaš pp

Zara01, ajde mi daj na pp i broj iz Zg ako ovi tu ne uspiju nabaviti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nina xy imas pp

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

lane, koliko si platila tu pastu? Da usporedimo zadarske i zagrebačke cijene :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nina imas pp

Rhea, u ljekarni sam platila 145,00 kn

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koji je sastav te čarobne paste i da li je to samo za mliječne zubiće?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj cure spasile ste nas :D . Sutra idem naruciti TM doduse bez saveta stomatologa :/ jer S. jos nije spreman za saradnju. Valjda je to ok?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •