[QUOTE=spring;1446992]
Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
E da, zaboravila sam pitati jedno škakljivo pitanje. Obzirom da vi svi ovdje volite drvene igračke i kupujete ih svojoj djeci, vjerojatno i za poklone drugima, kako reagirate kada dobijete neku groznu plastičnu igračku sumnjivog porijekla? Je li neukusno direktno reći osobi koja ju je donijela da ne volite takve igračke i da ne želite da se dijete igra s njima ili ipak malo pazite i indirektno kažete onako neobavezno da vam se sviđaju drvene ili nešto u tom stilu? :?[/quote
Hmm ja bi reagirala jedino da se mom sinu donesu igračke oružja, na njih sam alergična. Problem je u tome što su drvene igračke (kao i sve ostale kvalitetne edukativne) dosta skupe. Onda samim tim upozorenjem zapravo možeš navesti na posve krivu pomisao "darovatelja igračke"-da kod vas prolaze samo skupe stvari. Bar ja to tako vidim,pa zato i šutim. Kod mene svi znaju stav o igračkama pa smo do sada dobivali stvarno kvalitetne stvari. Isto tako kada nekome poklanjamo,nastojimo pokloniti kvalitetno. Od bake je dobio par komada tih škart stvari-neke su se odmah pokidale s jednim se bagerom još i sada rado igra. Moraš sama odlučiti hoćeš li reći ili ne.
Kad nekome kupujem poklon volim kao i ti kupiti kvalitetno i po mogućnosti nešto što znam da će se svidjeti osobi kojoj kupujem, pažljivo razmišljam i premišljam o ideji za poklon a onda još obilazim po dućanima u beskonačnost dok ne nađem.
Vremenom sam shvatila da nisu svitakvi, baš suprotno....
Ali vremenom sam isto tako shvatila da se ne isplati preodgajati ljude i objašnjavati im što bi ja a što ne bi... Jednostavno bi sklonila takve stvari, ponijela ih u parkić na jednokratno korištenje i sl. One koje mi se ne sviđaju a ipak su dovoljno kvalitetne da ih mogu drugome dati na korištenje proslijedila bi u domove za djecu, udruge razne i sl