Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Zapela koscica od ribe?

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Zapela koscica od ribe?

Jucer smo imali ribu za rucak. Ja sam davala i sigurna sam da mi ništa nije promaklo.
    Ali, pred kraj jela, kaze 'daj mi vode da mi prodje ta 'bola' od ribe'

Drz - ne daj, uzmucio se sav. Ja sam prvo pomislila da je alergijska reakcija (inace je atopicar i alergican na kostunicavo voce - mada ribu jede, ja sam stalno u strahu, ali to je druga tema).
    Onda je malo odspavao. Navecer je jos govorio da ga smeta, ali je malo jeo (davala sam mu namazan kruh i skuhala tjesteninu - to mi je ostalo da treba jesti kruha?)

Ugl. jutros se jos uvijek zali da ga boli.
    Najvise me zabrinulo sto nece sisati - inace to lijeci sve rane - i zato mislim da je zaista koscica tu.
    Spremamo se kod doktora.

Pomagajte, ima li tko kakvo iskustvo? Ja sam mislila da ce nekako proci, sad sam u totalnoj panici
    (oprostite ako je malo nesuvislo napisan post)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam iskustvo, ali s MM, 36 god.
    Uglavnom, imao je osjecaj da mu je ostala koscica zabodena. Isao je na ORL, oni su mu pogledali detaljno ima li koscica. Nije je vise bilo, ali mu je tkivo bilo toliko iziritirano da je jos par dana imao osjecaj da mu je zabodena kost.

Sretno!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nina, ja kao i Busy Bee- imala sam prije 3 tjedna iskustvom sa MM.
    u pocetku sam mislila da blefira, no sutradan je otisao kod otorinca i ovaj je u cudu rekao da tako nesto nikada nije vidio - kost se sa oba kraja zabola!
    trebalo je pola sata da ju izvuce, no njega je bolio jos 4-5 dana.

da je alergican na ribu, ne bi se jutros zalio na bol.
    odi kod lijecnika da provjeri

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:shock: ... Mi jučer jeli ribu... Zbilja je nisam ljubitelj, a sad tek...

Uf...sretno!!!!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

naravno da postoji mogućnost da mu se zabola kost,kod djece se uglavnom zaustavi na krajnicima,na sreću jer je to dostupno pregledu.I naravno da to nije rijetko , to se javlja jako , jako često .
    Odi na prvu otorinu

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo me, ne stigoh se ranije javiti!

Bila je kost i bila je u krajniku!

Pred polazak kod dr govorio je da mu je proslo, ali naravno da smo otisli.
    Prvo smo otisli kod pedijatrice, sve sam joj rekla i kad je zena pogledala, samo je uskliknula 'evo je, na lijevom krajniku'.
    Poslala nas odmah na Otorinu.
    Tamo nas je docekao dezurni lijecnik i sestra, sve je bilo gotovo za minutu, bez problema mu je izvadio koscicu (eno mi je u novcaniku, sa sitni novcem).

Sven je bio vise -manje dobar; njemu je inace trauma kad ga drzim 'sapetog'. Oba su 'zahvata' bila kao pregled grla - nista strasno, ali znam da je neprijatno. Teti dr. je prvo pregrizao drveni stapic (!), ali onda je dopustio da mu pogleda.
    Otorinac mi je rekao da ga drzim kao da nije moj. Ja sam se tako tresla da nemam pojma kako sam ga drzala, srecom jako je spretno sve obavio tako da je zaista sve trajalo jako kratko.
    I jos me prijekorno pitao zasto malom djetetu dajem ribu, da se ovakve situacije dogadjaju, da smo mi super prosli jer je kost mogla otici nize i da mi je bolje da ne znam sta se onda moglo dogoditi (cak da otekne i da se ugusi :shock: )

Ugl, kod nas je sve super proslo, samo sto ja sad osjecam 20% olaksanja, a ostatak mi je muka sto mi se to dogodilo i zasto ne pazih bolje!

Dajete li vi vasoj djeci ribu? MM kaze da mu je glupo zbog toga izbaciti ribu iz popisa namirnica.... ovo je bio svjez lubin, dr kaze da mu dajemo riblje stapice (ali ja sam uvijek mislila da je svjeze najbolje, a jednom je moju sestru ubola zaostala kost iz tog stapica :? )
    Ja nemam pojma kako da mu je iduci put dam (s obzirom na to sta nam sve ispricase da je moglo biti; med. sestra sa Otorine kaze da ne jede ribu otkad je vidjela svakakve slucajeve)

Joj, bas sam se raspisala, hvala vam svima

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uh, sad sam se i ja poplasila!! grozno!!! ja dajem ribu. nikad nam se to nije dogodilo. inace se kod mas kaze ako stane kost, da se djetetu da malo kruha (pupe), valjda da pogurne tu kost :?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

naravno da ćete jesti ribu i dalje!
    Izbjegavaj ribu sa sitnim koščicama ,uvjek malo protrljaj između prstiju.

med. sestra sa Otorine kaze da ne jede ribu otkad je vidjela svakakve slucajeve
    eto,ja još uvjek jedem ribu

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gglavno da je sve dobro prošlo :D

Za djecu biram ribu koja nema sitnih kosti - najbolja je grdobina, ima jako fino bijelo meso i samo središnju kost koja je više hrskavična, a sitnih kostiju uopće nema. Odlična je lešo, frigana, pečena, kako god poželiš.

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je najgore sto je ovo zaista moja greska, a nije da ne pazim

Cak mi je MM za ruckom rekao da jedem dok S. dajem da mi se ne hladi, ja nisam htjela bas zato da budem skoncentriranija na njegove komade!

Srecom, sve se dobro zavrsilo!

A ono da treba dati kruha - to sam i ja cula, ali ispalo je da je bolje sto je ostala u krajniku, da nije isla nanize i tamo negdje se zadrzala

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Super da je sve proslo u redu.

Naravno da je bolja svjeza riba od nekakvih stapica. Ja jos uvijek svojoj 3-godisnjakinji pomno cistim na tamnom tanjuru jer se bolje vidi, odvajam komade gdje inace ima manje sitnih kostiju, pa radzvojim na komadice, pa usitnim i jos vilicom zgnjecim i rascjepkam. Nekad kad mi se cini da nema kostiju onda dam i vece komade, ali me uvijek strah.

Trebalo bi dijete nauciti da jede ribu tako da je prije gutanja mljacka s jezikom na prednjim zubima (koji opis) i izbacuje iz usta van, moja je nekoliko puta, unatoc silnim mjerama predostroznosti, sama izbacila neke sitne koscice.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj nina14 prvotno napisa

A ono da treba dati kruha - to sam i ja cula, ali ispalo je da je bolje sto je ostala u krajniku, da nije isla nanize i tamo negdje se zadrzala
    Nikako kruh,najbolje je odmah otići dok se nije zabola još niže na korjen jezika jer se onda kod djece može izvadti samo u anesteziji.
    Znaš i sama da opreza nikada nije dosta ,meni je došlo dijete sa zabijenom koščicom iz oslić medaljona , i to vrlo velikom pa ti vidi

Jedno iskustvo više

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kinder, znači nikakvi kućni lijekovi, ravno na otorinu?

i danas smo jeli ribu, taman mi je fino sjeo topic da me zaplaši post festum.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super da je sve dobro prošlo
    ja dajem V ribu od prve godine
    uvijek joj čistim, muljam među prstima i zna se desiti da mi promakne, srećom ona oprezno jede, uvijek ju je do sad ispljunula
    nećeš sad radi tog prestat jesti ribu
    ja sam vidjela ženu kojoj se zapikla kost od pilećeg batka, ona tanka dugačka koja je uz veliku kost
    pa nećemo zbog tog prestat jest piletinu
    samo oprezno, a čim je sumnja da se zapiklo odmah na otorinu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uh... kakvo iskustvo...

mi cesto jedemo ribu, malena uvijek jede s nama.
    e sad, ona najcesce jede ribu koja se zove Mol iliti Oslic. ali kupim svjezu ribu, filetiram je sama i ima samo jednu sredisnju kost.

nina14, nemoj se lose osjecati, pa dogodi se. odlicno si sve napravila i odmah ga odvela doktoru.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma naravno da cete jesti ribu.
    Mos' misliti da su stapici zdrava alternativa.
    Super da se sve sredilo relativno lako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dajem ribu i ne pada mi na pamet prestajati

jede lososa, dimljene jegulje i pastrve. od ribe sa puno kostiju jede dimljenog bakalara, cistim i pregledavam za kosti u tri runde premda moram priznati da bakalar jede vrlo rijetko

izbjegavam svu krupnu morsku ribu zbog zive

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi jedemo ribu tri puta tjedno i ne mislim prestati s tom praksom.
    Jedemo morskog psa, oslića, pastrvu, srdele, tunu, grdobinu,škarpinu......
    Ribu koju dajem djeci uvijek čistim s oprezom. Uvijek sve između prstiju do najsitnijih djelova provjeravam i može se dogoditi da nešto previdim, ali eto još se nije dogodilo.
    Kad krećem s čišćenjem npr.pastrve, prvo izvućem peraje koje na sebi imaju one kratke, oštre i jako čvrste kosti, zatim je rastvorim i izvadim srednju veliku i glavnu kost koja sa sobom povuće i one velike kosti između mesa. Svaki listić mesa trgam na komadiće i stvarno nema šanse da nešto prođe, a da ga ja ne vidim. I još jedna stvar, većinom im dajem onaj repni dio ribe, jer u njemu ima najmanje kosti, a ako i ima koja, mala je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •