Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Elektricnim epilatorom ispod pazuha-da li je opasno?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Elektricnim epilatorom ispod pazuha-da li je opasno?

Pozdrav. Zanima je da li koja od vas uklanja nepozeljne dlacice ispod pazuha elektricnim epilatorom i kakva su vam iskustva. Meni je to najbolja metoda uklanjanja dlacica, ali bojim se da s obzirom na limfne cvorove na pazuhu i blizinu grudi mozda nije opasno. Jednom mi je doktorica rekla da je najbolje brijati ili uklanjati depilacijskom kremom, ali moje su dlacice guste i tamne i za mene to nije rjesenje. Koje je vase misljenje?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

uklanjam ja, a o potencijalnim problemima nisam ni razmišljala

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Brijanje ili krema. Ne bih se igrala s čupanjem. Kao što si napisala, vrlo osjetljivo područje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se zgrcio zeludac od same pomisli sta si radite. :shock:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja prijateljica da, nakon malo vremena počelo se javljati samo paperje. Ali ona čupa i pubične.

Ja sam probala jednom i nisam tjedan dana mogla ni dignuti ni spustiti ruke. Ali ja imam kožu muko moja.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa ne bi li to stravično boljelo?! Iako, vidjela sam u nekom katalogu reklamu za el. epilator kojim se može i pod pazuhom, tako piše. Mojim se definitivno ne može.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa epilatori obicno imaju nastavak za takve svrhe, koji ne cupa nago funkcionira kao masinica za sisanje. ja koristim to.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Boli stravično.
    Još ako k tome imaš malo ne savršeno spretne ruke pa nekoliko puta povučeš kožu :shock: :shock: :shock:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dosta, molim vas, dosta! Mene boli od pomisli! Zivjele zdlake!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja to radim već godinama (jedno 15). Čula za ove rizike s limfnim čvorovima, ignoriram ih. Ne boli me ništa više nego kad depiliram noge. Ali, ja inicijalno nisam imala jako puno dlačica pod pazuhom, bilo se lako odlučiti početi

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Ja to radim već godinama (jedno 15). Čula za ove rizike s limfnim čvorovima, ignoriram ih. Ne boli me ništa više nego kad depiliram noge. Ali, ja inicijalno nisam imala jako puno dlačica pod pazuhom, bilo se lako odlučiti početi
    Ja baš čupam, ne koristim te nastavke za šišanje.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala na odgovorima. Da ne moram, sigurno ne bi cupala. Imam prijateljicu koja se brije jednom tjedno i uopce nema dlacice. Cak niti moja mama nema dlacice. Ja nazalost nisam jedna od tih .
    Moje dlacice su tako guste i tako brzo rastu da brijanje stvarno nema smisla. Par godina sam brijala i podrucje zahvaceno dlacicama se samo sirilo. Ni ja nisam razmisljala o tome da li je opasno, dok nisam pitala doktoricu koja je rekla da radije ne. Medjutim, ja ne vidim izlaz, osim laserske depilacije, ali to ce jos morati pricekati. Valjda ce sve biti OK.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam jako dlakave prepone koje ne podnose niti jednu vrstu depilacije. Ništa. Jedna jedina krema za depilaciju je podnošljiva, samo dan ili dva moram hodati poluraširenih nogu. Slično mi je s pazusima, brijanje dolazi u obzir ali najviše jednom tjedno.

Pomirila sam se s kupanjem na ne-javnim mjestima i iščekivanjem velikog povratka dlakavosti u modu. Ili barem manjeg bezdlačnoga kulturnog terora.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dlake za prvi put moraju biti jako kratke, što kraće to bolje, i treba jako dobro napeti. A nakon redovitog depiliranja dlake stvarno postaju sve rjeđe, i sve manje boli.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja jednom probala voskom, oči mi ispale. Sad brijem, nerviraju me, brijanje je neefikasno, ali se ne usudim raditi išta drugo.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jedna poznanica je depilirala pazuh voskom (ali depilacija je depilacija, neovisno od oruđa). Jedna dlačica je krenula da urasta, napravila se bubuljica, ona probala da je istisne, bubuljica pukla unutra i napravila joj haos. Mesec dana je bila na injekcijama antibiotika i sa grudvom veličine pesnice. Sada ih uredno brije.

Ja nemam puno dlačica ispod pazuha. Doduše ni na preponama mada se stanje pogoršalo nakon lečenja neplodnosti i porođaja jer mi je taj deo brijan jedno 50 puta pa se maljavo područje nekako raširilo. Prepone sređujem pincetom leti, brijačem zimi. Pazuh brijem. Depilator (električni) koristim samo za noge i to do kolena, dalje ne idem jer ne vidim potrebu da uklanjam dlačice koje samo ja vidim

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja sam cula da svasta moze nastati s dlacicama ispod pazuha, zato sam i pitala koliko je opasno. Kao sto sam vec pojasnila, brijanje NE dolazi u obzir. Ako se pocnem brijati mogu slobodno napustiti MM-a, karijeru i sve ostalo i pridruziti se vukodlacima.

Kad smo vec na temi dlacica, danas sam bila kod dermatologice (redovita kontrola madeza) koje mi je ukazala na problem uraslih dlacica. Eh, kao da nisam znala, pa zivim s time cijeli zivot. :/ Sto je najbolje od svega, preporucila mi je neku kremu koja je jako skupa i ide samo na recept i kaze da tome treba pristupiti medicinski. Eto, i ja se onda pitam zasto mi redoviti piling ne pomaze. Kaze ona da su moje dlacice takve i da se tu puno ne moze...ajme, blago meni. Mislim da mi je najbolje da sljedecih 5 godina ne idem u shopping i da stedim lovu za lasersku depilaciju. Ili mozda da dignem kredit?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja isto idem s epilatorom po pazuhu

i nemam nikakvih problema, koza mi bude ko bebina guzica

ali evo vec treci put zaredom imam problem s lushovim deodoranom, kojim god, i onim u kamenu i u kremi.
    stalno se nadam ovaj novi ce biti bolji ali nakon svakog mi limfni cvorovi nateknu u grozdovima
    a ne zelim vise kupovati i koristiti ove ostale

jel se moze napraviti nesto u kucnoj radinosti?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja si vec dugo depiliram voskom,meduostalo i pazuh.meni je to super.mjesec dana sam mirna jako su se prorijedile,glatko je i nema onih pikica crnih.malo boli ali pretrpis tu minutu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Boli stravično.
    ne znam, mene ne boli stravicno
    na nogama npr me ne boli UOPCE, a pod pazuhom osjecam samo ponekad lagano cupkanje

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ivarica, meni je koza isto super nakon sto predjem epilatorom ispod pazuha. Drago mi je da nisam jedina koja to radi (vec sam pomislila da sam posizila).
    I ja sam isto u potrazi za dezodoranom koji je prirodan i bez aluminija. Meni dezici iz Lusha nikad nisu odgovarali, mada predivno mirisu. Mislim da su i obicni dezici OK, samo ne smiju biti anti-perspirant jer takvi sadrze aluminij. Ne znam sto se moze napraviti kuci, ali jedna od stvari koje ja radim kad sam doma i zelim se malo odmoriti od kemikalija u dezicu je da nakon tusiranja ispod pazuha nanesem puder u prahu (moze bebi, ima ih i drugih raznih mirisnih, pa cak ima i Lush). Puder dosta dobro pokupi vlaznost i ostavlja lijepi, blagi miris.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da mi u njihovima smeta soda bikarbona, nema biti sto drugo :/

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da se od prirodnih dezica moze probati i s kristalnim kamenom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne svidja mi se

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jel' glupo ako se ovdje prilijepim pitanjem:
    Uvijek sam se brijala ispod pazuha ( i uvijek nakon par dana imala nove čekinjice). Sad nakon poroda dlake tu su mi prestale rasti :shock: , tu i tamo se javi neki ostatak...ima li netko slično iskustvo?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nemam iskustvo, mogu samo reci blago tebi! Uzivaj!

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Jel' glupo ako se ovdje prilijepim pitanjem:
    Uvijek sam se brijala ispod pazuha ( i uvijek nakon par dana imala nove čekinjice). Sad nakon poroda dlake tu su mi prestale rasti :shock: , tu i tamo se javi neki ostatak...ima li netko slično iskustvo?
    Meni se to desilo na nogama. Ostale su mi dlačice samo na spoljnoj strani listova i to triput ređe nego pre trudnoće. Mislila sam da će tako biti samo u trudnoći ali evo, 3.5 godine nakon poroda i dalje je tako

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam zabrijala da to ima veze s dojenjem...ono...žlijezde natekle, pa ne daju dlakama van...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja čupam onim gotovim trakama. Problem mi je samo položaj, jer je jako teško sve odstraniti kad si to sam radiš. Imate koji trik?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj trik je da dlanom pokusam dohvatiti ramenu lopaticu, da se nategne koza. I onda jos cijelu ruku pokusavam maksimalno istegnuti (misice). Ponekad koristim i vosak (za ugrubo) i onda jos malo sredim s epilatorom. Inace, prije samog postupka stavim malo bebi pudera na pazuh, da koza ne bude vlazna.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jasno mi je da je kod različitih ljudi i dlakavost različita, jedino mi nikako ne ide u glavu od kud meni ovolike i ovako jake dlake, kad mi je majka po nogama ćelava (i zavidim joj jako), a ni na drugim mjestima ih nema previše (kaže da se više ne mora ni brijati ispod pazuha, ima 60 godina), otac mi je svijetao i u opće nije kosmat.
    Ja i sestra, zarobljenice depilacije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    razvila se rasprava na jednom drugom mjesto na forumu oko štetnosti depiliranja sa epilatorom i ostalim čupatorima, ispod pazuha..
    dok moderatorica ne zalijepi to ovdje...
    da čujem široke mase što o tome misle?
    may, ovdje mozes nastaviti

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala,
    ima li netko nešto konkretnije u vezi problema sa žlijezdama i depiliranjem sa epilatorom ?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga may, nismo postigle neki konkretan zakljucak raspravljajuci o ovoj temi. Neke cure znaju za losa iskustva, gdje se zljezda znala upaliti i to onda jako boli, a neke od nas se cupkaju ispod pazuha i nemaju problema, barem za sad (kucam u drvo ) Mislim da sve ovisi o tome cemu je tko sklon: ako mislis da si sklona tome da ti se upale zlijezde, onda svakako izaberi neki drugi nacin depiliranja. Kao sto sam vec rekla, doktorica mi je na pregledu grudi savjetovaja da ne cupam dlake ispod pazuha, ali za mene je to jedino rjesenje. Ja ih naizmjence cupam voskom i epilatorom, kako mi kada dodje. Koliko ja znam, kozmeticarke uredno musterijama cupkaju pazuhe s voskom i ne vide nista potencijalno opasno u tome.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •