-
Splitska torta
Evo recepta za odličnu tortu. 8)
Splitska torta
Sastojci:Za tijesto:
150 g oraha
150 g suhih smokava
150 g grožđica
3-4 žlice pšeničnog oštrog brašna
9 bjelanaca
9 žlica kristal šećera
Za kremu:
5 žumanaca
5 žlica šećera u prahu
150 g maslaca
1 vanilin-šećer
Priprema
1. Orahe, smokve i grožđice nasjeckati i pomiješati s brašnom. Dodati čvrst snijeg od bjelanaca u koji se pretkraj utuče šećer. Lagano izmiješati i dobivenu smjesu staviti u namašćen pleh (veličine 35×40 cm).
2. Peći na 180°C oko 25 minuta. Ohlađeno pečeno tijesto razrezati po duljini na tri jednako široka lista.
3. Za kremu žumanca i šećer miješajući kuhati na pari dok se krema ne zgusne. Ohlađenoj kremi dodati pjenasto izmiješan maslac i ponovno dobro izmiješati.
4. Prvi i drugi list tijesta premazati pripremljenom kremom, složiti jedan na drugi pa prekriti trećim listom.
Posluživanje
Tako pripremljenu tortu dobro rashladiti i ukrasiti čokoladnim ukrasima (a može se i premazati i tučenim slatkim vrhnjem).
Savjet
Prije premazivanja kremom, listove biskvita se mogu poškropiti otopinom maraskina ili ruma.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma