-
kako otopiti meso u mikrovalnoj - hitno!
kako? help!
sinoć sam zaspala s djetetom i zaboravila izvaditi meso
imam cijelo bijelo meso s kostima u komadu, duboko smrznuto
trebam za mahune čušpajz danas oko 13:00
trenutno je s vrećicom u hladnoj slanoj vodi
probala sam jednom prije i pobijelilo mi je izvana - kao da se skuhalo, iznutra ostalo smrznuto
imam zanussijevu mikrovalku, ako je to bitno
-
Osoblje foruma
manji broj valova, duža minutaža
-
Ja baš ne koristim često mikrovalku za odmrzavanje, ali mislim da mi piše da je 150 stupnjeva za odmrzavanje.
Stavim prvo oko 20 minuta pa ako nije dovoljno opet 20.
-
imam programe auto defrost: 1. stupanj (nacrtani bataci), 2. (odresci s kostima) i 3. riba
smanjuju li oni jačinu sami ili to još moram negdje smanjiti?
i koji od njih odabrati?
naravno da ne mogu naći uputstva
grr
-
stavi na taj autodefrost i ne moraš ništa dirati
ostat će ti sigurno neki dijelovi bijeli
ja inače rađe odmrzavam u toploj vodi
-
120w 5 minuta
ako je još smrznuto, okreneš meso, pa ponoviš samo manju minutažu (recimo 3min)
ako imaš 80w, stavi na 10 min, ponoviš ako nije odmrznuto, isto smanjiš minutažu
-
Nemoj autodefrost, prejaka je snaga. Idi na obično programiranje, pa podesi na prvu snagu iznad minimalne, i stavi 10-tak minuta, onda vidi kako ide, ponovi ili ako je počelo da se odmrzava, smanji snagu i stavi na slijedećih 10-tak minuta. Mene je to kuhanje površine toliko živciralo da ja smrznuto meso lijepo stavim u najlon kesu (da pojačam zaštitu) i u toplu vodu, brže se odledi i nema teorije da se skuha.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma