Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kako otopiti meso u mikrovalnoj - hitno!

  1. #1

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno kako otopiti meso u mikrovalnoj - hitno!

    kako? help!

    sinoć sam zaspala s djetetom i zaboravila izvaditi meso
    imam cijelo bijelo meso s kostima u komadu, duboko smrznuto
    trebam za mahune čušpajz danas oko 13:00
    trenutno je s vrećicom u hladnoj slanoj vodi

    probala sam jednom prije i pobijelilo mi je izvana - kao da se skuhalo, iznutra ostalo smrznuto

    imam zanussijevu mikrovalku, ako je to bitno

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    manji broj valova, duža minutaža

  3. #3
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,512

    Početno

    Ja baš ne koristim često mikrovalku za odmrzavanje, ali mislim da mi piše da je 150 stupnjeva za odmrzavanje.
    Stavim prvo oko 20 minuta pa ako nije dovoljno opet 20.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    imam programe auto defrost: 1. stupanj (nacrtani bataci), 2. (odresci s kostima) i 3. riba
    smanjuju li oni jačinu sami ili to još moram negdje smanjiti?
    i koji od njih odabrati?
    naravno da ne mogu naći uputstva
    grr

  5. #5
    milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Sesvete
    Postovi
    205

    Početno

    stavi na taj autodefrost i ne moraš ništa dirati
    ostat će ti sigurno neki dijelovi bijeli

    ja inače rađe odmrzavam u toploj vodi

  6. #6
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    120w 5 minuta
    ako je još smrznuto, okreneš meso, pa ponoviš samo manju minutažu (recimo 3min)
    ako imaš 80w, stavi na 10 min, ponoviš ako nije odmrznuto, isto smanjiš minutažu

  7. #7
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Nemoj autodefrost, prejaka je snaga. Idi na obično programiranje, pa podesi na prvu snagu iznad minimalne, i stavi 10-tak minuta, onda vidi kako ide, ponovi ili ako je počelo da se odmrzava, smanji snagu i stavi na slijedećih 10-tak minuta. Mene je to kuhanje površine toliko živciralo da ja smrznuto meso lijepo stavim u najlon kesu (da pojačam zaštitu) i u toplu vodu, brže se odledi i nema teorije da se skuha.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •